Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, January 20, 2014

Takde lagi booking wedding untuk bulan November TAPIIII.......................

Assalamualaikum & Hello.

Khamis haritu , sebelum cuti panjang tak berapa panjang tu. Wan sempat pergi Masjid Ash Shafie Taman Maluri. Kononnya nak pergi survey harga dewan dekat bawah masjid tu. Dewan yang sama masa cousin aku kawen haritu. Yelah , sebelum tu ktorg datang hari Sabtu. Office tutup , katanya open masa office hour. Tu yang paksa juga Wan pergi hari Khamis tu dah alang alang dia cuti pun haritu. Ngeee. :P


Nak dijadikan cerita. Y___Y.


Aku planning nak nikah on 14.11.14 and sanding the next day , which is 15.11.14. Bila Wan pergi jumpa Haji tu pun , Haji tu cakap : 


H : Kamu nak book bila ?
W : November.
H : Bulan November takde lagi yang booking untuk wedding. (selak selak kalendar)
H : Tapi dalam banyak banyak tarikh tu , 15 November juga yang dah dibook.


Nak nanges kannn !! Kenapa mesti tarikh yang ktorg nak book tu. Pilihlaaaaaa hari lain. Haji tu kata , sekolah yang book dewan tu untuk 15.11 , ada majlis anugerah katanya. Yelah , hujung hujung tahun sekolah kan. Dan danlah nak buat majlis anugerah bagai. Huwaaaaa. Maka dengan itu , kena pilih tarikh lain. Belek kalendar lagi. Tsskkk. Sentap. Y____Y.

Dan semalam ingatkan nak pergi bayar deposit sebab nak block date , yelah dah dapat date baru. Tapi Haji tu pula yang takde , katanya ke Alor Star. Huwaaaa. Katanya Rabu baru ada. Tssskkk. Minta minta date yang baru ktorg pilih tu available. Sentaplaaaa asyik nak kena pilih tarikh je , merajuk taknak kawen nanti tahulah. :P

Inilah dia , masalah dewan dekat dalam KL ni. Kalau lambat sikittttt je , bye byelah makan dia. Semua benda nak kena buat cepat , baik dewan , baik catering , baik bridal. Semua nak cepat cepat cepattttt. Fuuuhh! Dapat je book dewan , boleh sambung cari bridal pula. Pheeww. Semoga semuanya dipermudahkan. ^^


Thanks for your time , love ya people.


p.s : nikah , sanding semua aku bantai buat satu hari. jimat masa dan tenaga. pastu hanimun je. ehhh !! :P


xoxo


20 comments:

  1. Assalamualaikum nad.. semoga dipermudahkan. huwaa teringat daku masa urus hal nak nikah ni. berlenggang lagi sebulan nak nikah, baru kami sibuk pergi sana sini. paling best sangat, semuanya pakai service member2. so puas hati gila. dapat murah, takyah booking bagai. wedding kami simple gila, takda sanding. so makan2 buka 2 khemah. hahahaaaa. tapi itulah kenangan paling best dalam hidup. sama2 cari duit nak hidup berdua. alhamdullilah Allah permudahkan jalan orang nak bina masjid. Nad jangan sedih2, tensi2. in shaa Allah, semuanya akan berjalan dengan lancar. sila jemput sheila datang kenduri ye. hehhee >__________<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Sorry haritu kata nak Whatsapp lepas tu tak Whatsapp Whatsapp. Hahaha. Tab buat perangai. Biasalah dia , time time sengkeklah buat perangai. Hahaha.

      InshaAllah , doakan Nad stay strong ye. Nad ni dahla suka buat benda jadi kelam kabut. Lepas tu high blood pressure. Apa pun tak boleh. Wah bestnyaaa ada kawan kawan macam tu. Jimat ! Eh mestilah jemput , kalau time tu dah pindah JB. Datang jugaaaaa tau. :P

      Delete
    2. In shaa Allah nad, mak kita masih duk kl. so ada laaa chance nak mai kl. hihihi.. time2 gini la dugaan. kena banyak bersabar. jangan lekas mantul kat tunang. sheila dulu hampir je putus, punya tensi sesorang. hahahhaa. mujur la suami cool yang amat.

      takpe2, nanti nad free2 whatsapp je sheila. hihi. pasal shaklee tu nanti sheila bagitau bulan depan boleh? ingat dah masuk 7 months nak start minum. so ada la 2 bulan lagi, asingkan duit beli esp tu. hihi (",)

      Delete
    3. Hahahaha itulah , haritu gadoh jugalah pasal dewan ni. Muahahaha. Tapi naseb Wan tu cool je. Hahaha. Kalau sama sama , kepala angin. Naye. Hahaha. Oh , mak duduk KL lagi eh. Cun !

      Nanti Nad Whatsapp , kita borak borak eh. Haha. Boleh je , Sheila pindah JB bila ?

      Delete
    4. baiklah, nanti kita whatsapp. hehe ingat nak pindah lepas bersalin nanti. nak pantang sana 2 bulan. tapi suami duk kl lagi. katanya banyak benda nak settlekan dulu sebelum pindah. tarikh pindah jadi kabur lagi. hiihiiii. kesian juga memikirkan, kawan2 nak datang tgok baby. tapi kita nak pindah pula. tu yang suami kata extend kejap. nak bagi kawan2 jenguk baby. harap2 dapatlah bagi baby duk kl kejap >_______<

      Delete
    5. Alaaa stay laa stay laaaaa. Aunty Nad nak tengok baby nanti camne kalau dah pindah. Hahahaha. Minta minta husben Sheila tak tukar pikiran. Amin. Ehhh ! Eksaited pula dah kenapaaaa. :D

      Delete
    6. In shaa Allah, doakan kami stay lama sikit. sayang gak nak tinggalkan kl. huwaaa macam2 kenangan. nanti dah jadi orang kampung, lupa jalan kl ohhh. mesti kelakar! hihi.. baby keluar hujung bulan mei, tak sabarnya ;p

      Delete
    7. Hihihi. Mesti eksaited kan ? Kita pun dah berjangkit eksaited ni. Hahaha. Budak office kita pun 3 orang pregnant. Musim sangat tauuu. Muahahahaha.

      Delete
    8. Tahu takpe, setahun 3 bulan nikah baru dapat good news ni. syukur alhamdullilah. hehe. biasanya hujung2 tahun ni paling banyak orang mengandung. lagi2 cikgu kan. hihi ;p

      Delete
    9. Bahahahahahahahaha ! Betul sangat dah teori tu Sheila. Miahahahaha. Time sekolah dulu selalu perasan , masuk sekolah je cikgu pregnant. Tiap tahun. Pastu bisik bisik dengan member lain. Ngok betul.

      Wah 1 tahun 3 bulan eh. Alhamdulillah rezeki. Kita kat ofis ni trend , lepas kawen terus bunting pelamin. Pitam !

      Delete
    10. murahnya rezeki mereka. alhamdullilah. hehe. teringat zaman sekolah. memang selalu hujung tahun cikgu perempuan ramai mengandung. hehehe

      Delete
    11. Kaaannn !! Pastu kita yang student , duk gosip. :P

      Delete
  2. kesiannya Nuri, tak pe lah buah tarikh 14.10.14 lah..., tak pon, 14.12.14....hihihi
    sabar kaiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian kaaann ! Erk 14.10 tu macam cepat sangat lak. 14.12 tu macam lambat sangat lak.
      Nak 14.11. Hahahahaha. Itulah dia , sabarlah ni. Y___Y.

      Delete
  3. kitorang booked utk dewan kakak last year lagi..huhu... semoga dipermudahkan tau! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sally ! Tulah , kita konon konon macam lambat lagi lambat lagi. Aleh alehhhh. Haaaaa. Kelam kabut. :P

      Delete
  4. semga dipermudahkan segala urusan :D fae pun nanti kalo boleh nak nikah and sanding in one day je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Fae ! Hihihi. Kan ? Senang dan menjimatkan juga. :D

      Delete
  5. Salam kalau nak katering atau pakej lengkap blh call or wasap saya 012-6541784(liza)..tq hehe

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah