Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, February 20, 2014

Besfriend kita dah tukar status sama dengan kitaaaa , peewwwiiitttt !

Assalamualaikum & Hello.

Alhamdulillah. Besfriend aku (dibaca : dayah tapi aku panggil dia Yaa tak pun katik. hahahaha) yang sorang ni pun dah bertunang juga. Yaiy ! Dah sama sama status dah masing masing. Kurlassss. Beza birthday aku dengan dia dahla 2 hari je , beza hari tunang pun 2 bulan lebih sikit je. Hiksss. Sebok je tiru. Lol.



Nak dijadikan cerita , Sabtu masa dia bertunang tu aku kena kerja. Deym ! Tak dapatlah nak jumpa and takut takutkan dia. Hahahahaha. Ingatkan lepas kerja tu terus nak pergi Shah Alam , kot kotlah sempat kan. Sebab majlis start pukul 12 lebih juga. Tapi , aku terpaksa dahulukan pergi block date dekat bridal. Hahahaha. Bukan kau tak penting Yaa , tapi bridal tu pun sama penting. Miahahaha. Janji aku datang ok !

Sampai sampai je terus gelak besar aku tengok dia. Tak sangka yang dia jadi tunangan orang. Wakakaka. Kalau orang lain tak percaya aku dah tunang , haaa macam tu jugalah aku tak percaya bestfriend aku yang sorang ni dah tunang. Hikssss. Mana taknya , dulu dia dengan tunang dia ni berapa kali gado besar siap break. Tapi tulah orang kata -- Kalau dah jodoh tak ke mana. Gittuuuuu. Tunang bestfriend aku ni pun bukan orang lain , budak sekolah aku. Kelas je lain. Dorang kenal pun masa ktorg sama sama dekat UiTM Seri Iskandar dulu. Kecik sangat dunia kau Nadia. Pusing pusing situuuuu juga. ^^

Apa apa pun tahniah tu both of you. Tapi please jangan potong queue kawen eh. Kau beratur belakang aku. Bagi aku jalan dulu. Jangan tamak Yaa. Tak baik dow tamak tamak. Hahahahaha.



Masa aku on the way datang Shah Alam tu aku sempat juga roger Piqa kotlah kalau dia ada masa terluang untuk dibuang dengan aku and Dayah. Yelah dah berkurun kot tak lepak sekali. Kalau jumpa Piqa kadang kadang tak jumpa Dayah , jumpa Dayah kadang kadang tak jumpa Piqa. Asyik tak cukup korum je. Tssskkk. Dan haritu memang rezeki aku , dapat juga ktorg 3 orang jumpa and lepak sekali walaupun tak lama.

Aku sampai sangguplah suruh Wan drive sorang pergi PKNS , aku dengan the girls follow belakang. Kehkehkeh. Maaflah ye encik tunang , kita jarang jumpa bestfriends kita ni. Hiksss. Pergi PKNS pun sebab Wan duk sebut 'Cheese Tart , Cheese Tart'. Kang kalau tak dapat kang mengidam sampai sudah kan.



Aku tak ramai kawan perempuan yang betul betul rapat dengan aku. Tapi ini 2 orang memang kamceng dengan aku. Daripada dulu sampai sekarang. Zaman study dulu , 3 orang ni la yang suka buat perangai nak overnight la nak pergi Teluk Batik la. Tah pape tah. 3 orang ni jugalah yang dah langgar sekor anjing sampai mampos masa on the way balik kampus daripada Lumut. Kahkahkah. Lawak !! Too many things to be shared. Banyak sangat.

Siapa cakap dalam pada boleh senyum boleh gelak macam ni bermaksud ktorg tak pernah gado ? Aku dengan Piqa yelah tak pernah gado. Foreber baik baik je. Dengan Dayah ni , tak payah cakaplah. Gado sampai tahap claim balik eh setiap perbelanjaan yang dia keluarkan. Biadap. Hahahaha. Masa kawan kawan kau cakap 'Takpe , aku bayar. Aku belanja'. Bila tak kawan , kau tuntut balik eh ? Kuajaaaaa. Hahahaha. Tapi tulah , gado macam mana pun -- baik juga akhirnya. Ngeeee ! ^^

Ehhh ! Ni nak cite pasal friendship ke pasal engagement day dia ? Arghhh ! Lantak. Entry campur aduklah sekali sekala. Miahahaha. Lagipun takde gambar masa dia tunang , so takyah cite banyak banyak. Boleh gitu ? Lalalalalala. Suka hati akulah blog aku. Kekekeke. Seriously tak puas lagi nak lepak lepak dengan korang 2 ketul. Takpe , nanti sebelum aku kawen kita pillow talk dulu puas puas okeh ??? I love you both to the moon and back (nak juga guna sentence urban gini. gasak).

Nota kaki : dia bukan Uqasha Senrose. hahahahahahaha.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nanti ada masa aku story pasal bridal aku pilih untuk wedding aku & wan eh. 


xoxo




14 comments:

  1. Muka ur gf macam uqasha senrose!!!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha dah berapa ramai yang cakap macam ni. Tapi dia still dalam denial situation. Hahaha. :P

      Delete
  2. Assalamualaikum.. comelnya korang! sheila ada bestfriends perempuan, 5 orang. hehehe. semua perangai cam hantu time sekolah.. tak sabar hoii nak jumpa bestfriends kann ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Hiksss. Ni hantu zaman study , nad ni lak byk group. Ni salah satulah kiranya. Gittuuu. :D

      Delete
  3. haha.. nasib ade pesanan bawah tu.. kalau tak nak tanye jugak sape retis kat sebelah tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Jangan , jangan. Salah orang tu. Tu bukan retis tapi fefeeling retis. :P

      Delete
  4. Replies
    1. Mestilah Qila. Jumpa besfren setahun belum tentu sekali. Kahkahkah.

      Delete
  5. betunang pung boleh merayap lg kan kalian ni hahahaha

    ReplyDelete
  6. kawan sorang tu macam muka retisss..hehe
    biasa la, time baik mmng baik.. time gado hbis kuar segala bnda,,heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sorang lagi cakap muka dia cam retis. Pitam kalau die baca. Mau perasan tak habes. Miahaha. Betullah tu. Time gado habes semua terkeluar. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah