Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, February 6, 2014

Nad's Kitchin : Spaghetti Bolognese

Assalamualaikum & Hello.

Haritu cuti raya cina mama ajak beli groceries nak masak Spaghetti Bolognese. Katanya adik aku request nak makan , kecoh je wooo dia tu. Asal request mesti dilayan. Untunglah jadi anak bongsu , terajang tahulah. Hahahahaha.

Bahan - Bahan
  • Spaghetti
  • Daging Kisar
  • Sos Tomato Prego
  • Cendawan Butang (dalam tin)
  • Mixed Vegetables
  • Bawang Merah
  • Bawang Putih
  • Garam
  • Minyak
  • Butter
Cara - Cara
  1. Rebus spaghetti dengan campuran air dan minyak. Biarkan sampai lembut.
  2. Cincang halus bawang merah dan bawang putih.
  3. Tumis bawang merah , bawang putih sampai naik bau.
  4. Kemudian masukkan daging kisar dan sos tomato. Biarkan mendidih.
  5. Masukkan cendawan butang dan mixed vegetables.
  6. Tambah garam secukup rasa. SIAP.

Rupanya senang je nak masak spaghetti ni weh. Hahaha. Wan punyalah mengidam nak makan spaghetti ni bertahun tahun. Takpe bie , nanti sayang masakkan eh ? Amboii !!! Hahahaha. Kalau tambah cheese pun layan gak , tapi kang muak satu hal pula. So , kalau nak tambah cheese tu kita kira optional la eh. Selamat mencuba. ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : siapa yang pergi Anugerah Meletop Era Sabtu ni ???


xoxo



8 comments:

  1. Nyum2...cik mah ade je bhn..lama dah..cuma xterbuat je..hehehe...berselera pulak tgok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi tunggu Cik mah , kasi masaklah satu kali. Hihihi.

      Delete
  2. Kyaaaaaaaaaaaaaa
    thanks kak nadia hikhik boleh lah bukok sini jah pah ni hihihihi.
    Hukkk qila tok gi lah anugerah tu, bakpo?
    Kak gi ko? :D Hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Kak g la oi. Sebab tu tanya. Kotlah kalau boleh bertemu bersua muka. Giitttuuu. :P

      Delete
  3. walawei..power btol..nmpk sedap!
    sng ea?
    nk try jgk la nnt!

    -sy bdk bru blja msak-

    haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senanggg ! Untuk malas malas boleh dah ni. Hahaha.
      Kita pun sama je baru belajar nak masuk dapur. :P

      Delete
  4. ni r resepi yg selalu za buat klu malas tahap xleh nk tlg..hihi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan ? Malas yang mmg tak dapat dibantu. Masak ni senang , cepat , kenyang & sedap. Hahaha. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah