Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, March 31, 2014

Engagement Day Syazreen + Mohd Noramin

Assalamualaikum & Hello.

29 March 2014 telah berlangsungnya majlis pertunangan bakal adik ipar aku dengan pasangannya. Actually majlis ni last minute plan , maka dengan itu habes segala benda jadi kelam kabut. Daripada decoration hantaran , decoration pelamin sampailah ke baju aku dengan Wan. Semuanya last minute. Tsskkkk.


Hantaran daripada pihak perempuan kepada pihak lelaki. Haaaa nampak familiar kan bunga bungaan atas dulang tu ? Kahkahkah. Mak Wan recycle je bunga bungaan yang aku kasi untuk hantaran ktorg haritu. Yelah , dah lagi 3 hari nak tunang baru nak bagitahu. Ini makan diaaaaa. Go green ! ^^


Hantaran daripada pihak lelaki. Aku tengok sirih junjung dengan desserts tu cam sepesen je. Ni mesti tempah dekat tempat yang sama ni. Kantoiiii. Hahahahaha.


Perbincangan antara dua belah pihak , perghhh !!!! Lama gila vavavava. Aku daripada duduk dekat depan tu sekali sampai masuk bilik siap tergoleklah barulah dorang dorang ni habes bincang. Muahahahaha.

 


Masa disarungkan cincin merisik and cincin bertunang. Masa berbincang tu dorang tunjuk/tengok cincin cincin. Aku pun kepochi , panjangkan leher -- nak tengok sama. Lepas tu lari masuk bilik.

Me :  Dik , besar weh batu cincin tunang kau , kalah aku punya.
Adik : Serious ke ? Orang tak tengok lagi. Mak Amin yang beli.
Me : Larh seriouslah , buat apa aku tipu. Besar. Tunggg ar.
Adik : Weh neves. Hahahaha.


Future Father In Law Aku + Future Sister In Law Aku + Future Mother In Law Aku.


Future Mother In Law Reen + Adik + Future Mother In Law Aku. Amboii. Future saja ayat sekarang. :P



Future family Reen ! Hidup Banting. Tetibaaaa. Hahahahaha.


Reen + Encik Tunang. Untunglah dah ada Encik Tunang juga. Muahahahaha. All the best to both. ^^




Last but not least , kenalah ada muka aku. Miahahahah ! Tak gunalah aku beli baju baru yang cantik iteewww kalau takde muka aku dekat dalam entry ni kan. Kahkahkah. 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak survey kain untuk baju nikah , lalalalaala. ^^


xoxo



14 comments:

  1. Assalamualaikum nad. hehe alhamdullilah. korang nikah saing sekali tak nanti? hehehe singgah menabung infiniti sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Ohhh tidak ! Taknak taknak sekali. Hahaha. Asing asing pleaseeee. :P

      Delete
  2. laaa dh tunang dh adik wan, bile langsung? ke skali ngan ko je nanti? gerrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling lambat hujung tahun depan , paling cepat hujung tahun ni. Erkkk ! No way ! Taknak okay sekali sekali ni. Aku manusia tak suke kongsi2 ni. Eh emo ! :P

      Delete
    2. hahahah jimat kos ok what.. ujung taun ni baik skali je ngan ko hahahah.. ala share la.. hantaran pun share kira boleh contra akaun dh nti dgan blah laki adik die. power tak akaun aku . hahahah.

      Delete
    3. No way ! Contra ke tak balance ke. I don't want. Kang korang dayang dayang tak dapat conquer majlis padan muke. Hahahahaa. So , no way untuk aku sekalikan. Tak suke. Hahahaha.

      Delete
    4. hahaha ok bile nak g beli kain ni? nk buat baju ni hahaha over kan! nikah baju lain sanding baju lain.. haish nk beli kasut lagi, tudung lagi, nk booking makeup lagi, ish banyak lg aku tak buat ni bhahahahahahahahahahaha

      Delete
    5. Ehhh ! Over gila dia ni. Hahahaha. Aku ingat masa sanding nanti bagi korang pakai dress ready made je. Takyah korang nak cari tailor , nak kuar duit lagi bagai. Jimat !

      Delete
    6. haaahhh tp akunyer spacial kan kan kan kan hahahaa

      Delete
    7. Hahahaha special bergantung kepada terma dan syarat. Kahkahkah.

      Delete
  3. Wah...3 hari
    Agi nk tunng baru gtau..ish2...budak2 skrng..hehe....jemput join GA cik mah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan ? Itulah die. Budak budak sekarang. InshaAllah cik mah kalau berkesempatan. :)

      Delete
  4. wahhh tunang dah. Eipp eipp. Speaking about that.
    When is your big day haaa? :P

    hihihihih comey nyoo diooo hihihihi <333
    cantik lah dress kak haih.
    Bila ah qila nak dapat body mcm kak hewhew. <3
    hehehehe goodluck in finding ur wedding dress :D hewh

    ReplyDelete
    Replies
    1. My big day yang mana se ni ? Hahaha. Since I've separated nikah & sanding into 2 dates. Kekekeke. Qila bagi akak nombor qila. Easier. Boleh gossip mak jemah. Lol. <33333

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah