Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, March 5, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : D'Azzuieena Bridal

Assalamualaikum & Hello.

Nak update entry pasal bridal yang ktorg pilih untuk majlis nanti. Tapi asyiklah terlupa -- terlupa -- busy -- terlupa balik. Hahahaha. Harini cadang cadang nak buat wordless je. Tapi rasa macam nak cerita. So , kita buanglah wordless tu jauh jauh. Kekekeke.

Selesai daripada majlis bertunang haritu , aku dah ligat mencari vendor yang aku nak guna. Yelah , kalau lambat lambat dekat KL ni -- alamatnya berputih matalah aku kan. Nak taknak kena bergerak dengan pantas -- jangan membazirkan setiap minit yang kita ada. Gittuuuu.

Antara bridal yang aku survey - survey :

Zamrimat Touch Inspired
Weddings Gallore
Satri's Anggun
Emma Pesona
Rins Suzana
Symbolique Asia
Mahligai Creative
D'Azzuieena Bridal , D'Azzuieena Bridal 2

Serious sakit kepala juga tahu tak nak pilih bridal ni. Asal ada je bridal yang upload gambar dress kawen. Aku yang tengok ni sikit lagi je nak berbuih mulut. Semuanyaaaa cantik cantik weh. Tu baru tengok gambar dress , belum tengok design pelamin. Fuuuhhh !! 

Dan akhirnya aku sampai kepada solution aku apabila aku pilih D'Azzuieena Bridal as aku punya vendor. Keputusan memilih butik ni pun atas recommendation kawan mama dan juga kawan kawan aku yang pernah gunakan khidmat butik ni. Kenalah buat research sikit ye siapa yang pernah pakai khidmat dorang ni -- takut kangggg. Haaaa. Sambung sendiri. Hahahaha. One more thing , nak pilih vendor ni pun bukan sebab cantik je -- tapi kenalah tengok bajet sekali cik kak oi. Janganlah kau buat pejam mata bajet tu. Tepuk dada tanyalah selera ye.


Alhamdulillah , haritu aku dah pergi bayar deposit untuk block dates. Rasa sedikit lega , tinggal nak bayar first payment -- fitting -- second payment & final payment. Lepas tu lega teruih dahla. Hiksss. Dahla masa nak buat payment tu , boleh pula semua ATM reject kad aku dengan Wan. Perghh !! Semua atm ok semua. Tak tahulah aku server bank area situ yang down ke apa tah. Aku dah stress menggila dah time tu. Takut kalau kalau ada orang next tu datang nak block date sama ke. Pffttt !

Maka dengan itu , kalau korang nak pergi book tu -- please do tanya berapa dorang amek untuk deposit. Keluarkan duit siap siap. Takpayah buat perangai macam aku ye. Hahaha. Kepada yang berminat nak tempah D'Azzuieena Bridal -- sila sediakan RM 300 - RM 500 untuk deposit. 









Thanks for your time , love ya people.

p.s : pemain bola sepak Safiq Rahim pun dapatkan khidmat daripada D'Azzuieena Bridal. 


xoxo


15 comments:

  1. Assalamualaikum nad. wahhh kesiannya atm taknak terima kad korang. harini sheila pula kena. rm300 tersekat masa suami nak bank in ke cimb sheila. huwaaa kena tunggu 3 hari kot. Kita nak beli barang online pun tergendala jadinya. sedih betul.. btw not bad gak harga vendor awak ni. hehee. semoga semuanya berjalan dengan lancar ya ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Itulah dia , kita nak meraung dah time kad kena reject tu. Sakit je hati. Naseb da dapat book date. Fuuuhh ! Amin. Thanks a lot mummy. ^^

      Haaa lagi kesian Sheila nak shopping tak boleh. Tsskkk.

      Delete
  2. Wahh best2 banyak juga review bagus dari bridal ni..
    Good choice..Mesti cantik Nad nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auchhh ! Jangan macam tu. Kita ni dahla macam pesakit aneroksia. Hahahaha.
      Thanks you , awak majlis bile ni. Nak datang terjah. :P

      Delete
    2. InsyaAllah Lepas raya..memang kelam kabut buat preparation ni..
      Bridal pon tak booking lagi...wawawa..

      Delete
    3. Hiksss. Dah nak dekat weh !! Selamba tak cari bridal lagi. Takpe , pelan pelan ye. Pergi tengok link yang kita kasi kat atas tu. Hikss. Semoga dipermudahkan ye semua. :)

      Delete
  3. agak2 aku kene jadi ape la nti eh waktu wedding ko.. mungkin jadi bunga walk away kot kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap haribulan jadi pengapit Na. Aku bagi priority tinggi ni kat ko ni. :D

      Delete
  4. wahhh...bagus review ini..esok kalau saya nak kawin boleh laa try consider dazzuieena ini..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi , boleh boleh. Jangan malu segan. :D

      Delete
  5. Salam.. boleh saya tau range harga sewa baju pengantin dekat dazzuieena bridal ni? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. Dia selalu dengan pakej , ada banyak pakej. Boleh contact number dekat situ for more info. :)

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah