Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, April 1, 2014

1st April - 4 months left ! WHAT ??

Assalamualaikum & Hello.

Semalam tertido awal , tak tahulah kenapa mata ni macam mengantok gila vavavava. Macam tak pernah tido je sebelum ni. Tssskk. Langsung lupa semalam hari terakhir dalam bulan March dan tepat pukul 12 tengah malam tu dah 1st April.

Selalunya aku dengan Wan , tak pernah miss nak wish anniversary. Walaupun makin hari makin bulan makin tahun ni wish dia makin pendek tapi tetap nak wish juga. Orang kata dah macam ritual bulanan dah. Dan bila semalam aku tertido , Wan pun kerja. Wish pukul 12 tepat tu tak dapat dihantar. 

Tapi

Pagi tadi , masa Wan kejut bangun pergi kerja. Dia boleh pekik dalam phone tu 'Happy Anniversary'. Lol !! Dahla aku ni terpinga pinga baru bangun tido. Otak lembab je nak loading amendelah mamat ni cakap. Kekekeke. Tapi sempat cakap 'Ala , dia dulu'. Bukannya cakap happy anniversary too. Tssssk. Y__Y.

Kan haritu aku ada cakap yang aku mungkin akan dinikahkan awal , ingat tak ingat tak ? Dan nampaknya benda tu akan betul betul terjadi. Huhuhuhu. Sebab seems like mama ayah aku pun serious , mama dah bagitahu pakcik makcik kezen anak buah aku semua dah. Lol. So , pendekkan kata aku ada lagi 4 bulan untuk settle semua untuk akad nikah ? Dan sampai ke saat sekarang yang aku tengah menaip ni -- aku tak buat satu apa pun lagi. Harharharhar.

Daripada borang yang nak kena amek dekat JAWI sampailah ke baju untuk akad nikah , semuanya tak prepare lagi. Lalalalala. Ada chance juga aku ni nikah pakai baju kelawar kanngggg. Haaa gasak kaulah Nadia. Hahahahaha. Tapi macam biasalah aku -- selagi belum last minute don't call me Nadia. Hahahahaa. Kalau dah last minute tahap nak berak pun tak sempat tu -- itu baru betul aku. ^^

Kalau ditanya pasal perasaan aku yang bila belek kalendar je dah masuk hari lain tu , hurm. Aku risau , aku takut , aku teruja , aku suka. Semua dah campur jadi satu rasa yang aku sendiri pun tak tahu nak cakap macam mana weh. 4 bulan lagi , 4 bulan lagi. Fuuuhhh ! Semoga semuanya dipermudahkanlah ye. Wa risau bhaiiii. 

Apa pun hari ni genap 2 tahun 2 bulan aku dengan Wan , we have been through thick and thin together. Daripada masing masing main main sampailah masing masing serious nak kawen , we have learnt so many things. Tak terhingga banyaknya benda yang ktorg belajar tu. Daripada sama sama susah sampailah masih lagi susah sekarang ni , kami tidak terpisah. Hiksss. Macam slogan Kami Buddyz Kami Takkan Terpisah. Wakakakakaa.


Jenuh cari gambar yang elok paras rupa sebab nak tepek dekat blog , tapi -- tiada. Amek jela gambar mata Wan yang sebelah ada sebelah takde , gambar aku yang hidung kemek jelas ketara. Huhuhu. Kini kami tidak lagi rajin berselfie. Hahahaha. Almaklonglah , camera tab aku asyik mengundang sekarang. Nak guna handphone Wan , takde front camera. Booooo. Handphone dia tak best ! Hikssss. Guwau guwau. 

'Happy anniversary buah hati , 4 months left. Are u ready ? Hahahaha. Syg tau bie ketaq , watlek watpis jela. Akad nikah je pun. Kahkahkahkah. Haritu gelakkan kita -- 'Sarung cincin je pun'. Sekarang -- rasakan nikmat bila banyak lagi mata memandang. Gasak. Aiyokkk. Tatauuu. Hahahahaha. May Allah ease everything for this coming 4 months. Doa banyak banyak that we will last forever. Silalah bertahan dengan perangai kita ini , walaupun kita tahu kita ni annoying. Lalalalalaa. Love you much munchieeessss !'

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak pergi port dickson yaawww , tak jadi -- SIAP !


xoxo


25 comments:

  1. Ehem2 tarikh bila tu same ngan kite ke...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem2 awak bila tuuu ? hahahaha. :D

      Delete
    2. kita lagi 130 hari...hihi...sempat la encik A nak sembuh dari excident..InsyaAllah..

      Delete
    3. Kita ada 150 hari lagi. So , awak dulu. Hahaha. Teruk ke keadaannya ? InshaAllah. Doa banyak banyak ye. :)

      Delete
    4. Teruk juga la kat bahgian muke...takut ada parut la kat muka je masa kawen t..hihi..

      Delete
    5. Larh yeke ? Cari petua bagi luka cepat kering. Cepat cepat !! Muka tuuuuu. Jangan buat main. Hahahaha. Gunalah bio oil ke. Tapi kene rajin tenyeh. :)

      Delete
  2. Assalamualaikum nad. hahaha tak wish la maknanya? hehee semoga dipermudahkan nad. sheila dulu segala borang nak nikah buat last minute tau dak? hahhaa ikut kepala suami, mujur tarikh nikah ok. tu yang kena nikah saing dengan lagi 2 pengantin kat masjid. hahahaha pasrah daku. bestnya, mesti berdebor lain macam nak nikah nanti. Wan, pesanan ikhlas. Buat cool je masa nak akad nanti. Jangan fikir atau praktis dialog. Kalau tak mesti gugup yang hamat tauuuu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Kesudahan dia rasa wish dekat twitter je. Kekekeke. Macam tak ikhlas pula tu. Gasak. Hahahaha. Kan ? Ni pun ada bau bau last minute semua ni. Huwaaa. Risau woooo. Tapi risau jela , action takde. Kekekeke. Wah ade pesanan tuk Wan eh. Hahahaha. :D

      Delete
    2. hahahaaa, merasa la twitter je. hihiiii. alahh takpe 4 bulan tu kira lama lagi. sheila dulu amik masa 2 bulan siapkan semuanya sebelum nikah. memang suka buat kerja last minute. mujur sangat mak sendiri yang jahitkan baju nikah, makan beradap kami, baju2 bridesmaid dengan baju seragam.... fuhhhh. best gila tengok mak hari2 ngadap mesin jahit. hehehe kuat semangat mak sheila bantu majlis berjalan dengan lancar... hihi syukur ~~~

      Delete
    3. Waaahhh ! Bestnyaaa semua mak jahit , kita ni kalau mama jahit. Jadi macam tikus membaiki labula cerita dia. Hahahahaha. So , baik berwaspada sebelum terkena. Kekekekeke.

      Delete
    4. Pasal GM Klang tu lokasinya dekat Klang la mokcik... haritu sheila ikut daripada highway Shah Alam. hehe... actually lebih kurang je GM Klang dengan Jalan Kenanga. Jalan Kenanga susah nak parking, itu je. GM Klang ni parking banyak, free pulak tu. Pergi hari bekerja, memang heaven shopping! heheheee.

      singgah menabung libresse sini ~~~

      Delete
    5. ni haa alamat Jln Kasuarina 1,Bdr Botanic Capital, 41200 Klang

      Delete
    6. Yeke ? Serious ? Hihihi. Bolehla , ingat nak borong dress untuk bridemaids. Nampak tak pemalas nak beli kain. Nak suruh hantu hantu tu pergi jahit lagi. Tak payah. Hahahahaha.

      Thank you for the address Sheila. Muah muah. :*

      Delete
  3. Salam Nadia. :) mmg rasa ya bedebar2 la jantung sambil menghitung hari. Apa2 pun, wish you goodluck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Fiza , itulah dia. Seriau ni duk tengok kalendar. Hihihihi. Thank you dear. ^^

      Delete
  4. semoga dipermudahkan tau! happy for you :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you darling Ika. InshaAllah. Semoga dipermudahkan untuk both of us okeh. ^^

      Delete
  5. xlame lagi...kite dulu pun rileks je...akak2 yg gelabah..hikhik..nasib ade ramai kakak tolong settle n tolong fikirkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha untunglah ada kakak , kita ni sorang je. Tapi kawan kawan duk pot pet pot pet. Masuk telinga kiri keluar telinga kanan je. Hahahaha. :P

      Delete
  6. jom la beli kain.. nk buat baju liplapliplap.. wehh borang tu boleh download je la kt internet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Kalau KL pun boleh main donlod juga eh ? Aku ingatkan selangor je. Huhu. Ko tayah nak liplap sangat. Pakai kain batik je. Hahahaha.

      Delete
    2. nahhh kasi click ini link.. n sila download semua and print.. sbb die ada senarai semak semua dok apa yang perlu semua.. ini utk kl ok..

      http://www.jawi.gov.my/perkahwinan/42-perkahwinan/49-perkahwinan.html

      Delete
    3. Oh eh ? Ada budak ofis aku cakap tak valid tuk KL. Aku pun tak bukala. Kena tipula ni eh. Hahaha. Tenkiuuu kakak. Muah muah sikit. :*

      Delete
    4. hahahah xpe la ehh.. next month dh kene stnby la semua documnt yg perlu.. kang kelam kabut.. pastikan wan punya borang dulu, baru boleh buat yg ko punye.. ehh tp ko nikah kt putrajaya kan?

      Delete
    5. Aah nikah putrajaya kalau masjid tu available semualah. Tula , aku da print dah borang tu. Tengok pun pening weh. Eh. HIV test valid bape lama ??

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah