Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, April 22, 2014

Bridal Shower Ell Ninos - Taman Tasik Empangan Putrajaya : Part 1

Assalamualaikum & Hello.

Alkisahnya macam ni , pada suatu hari aku telah diinvite oleh admin Whatsapp group - Bridal Shower Ell Ninos. Dengan tujuan : nak buat bachelorette party untuk bakal pengantin (Rina). Yelah , 3.5 ni Rina nak nikah dah. Mestilah dia tengah stress dengan preparation semua. So , ktorg target nak bagi dia relax sikit katanyaaaaa. Hahahahaha.

Asalnya memang ada plan nak jumpa Rina dekat Dataran Putrajaya hari Sabtu lepas sebab nak amek shawl/pin tudung/kad kawen and contact lens. Dah alang alang ada plan nak jumpa , terus ktorg jahanamkan plan tu dengan surprise bachelorette party dekat tempat lain but still dalam Putrajaya. Dan agenda ini telah dianggotai oleh bridesmaids dan juga tunang Rina - Eshat ! Hahahahahaha.



Sabtu , around 3 petang - Sarah pickup aku dekat rumah and terus direct pergi amek Qila dekat Putra Heights. Lepas tu terus terjah Balloon Buzz Bandar Puteri Puchong. Pusing keliling okay nak cari kedai balloon ni. Sampai wrong way pun Sarah balun je. Wakakakaka. Bak kata Qila 'Takpe , kita buat dia bukan dia buat kita'. Betul sangatlah tuuuu Qila oi.


Dengan floor manager - Sarah. Tema ktorg untuk bridal shower Rina ni : Black & Yellow. Tu yang semua pakai kaler lebah tu. Hahahaha. Padahal aku amatlah tak suka kaler kuning oiii. Hahahahaha. Tapi demimu Rina , kita redhoooo. Kekekeke.


Lepas settle beli balloon , bachelorette banner dan juga crown ktorg terus bergegas pergi Alamanda. Nak beli airlah , nak beli kad ucapanlah , nak beli lilinlah. Eh semua benda nak beli. Sabor ajelah. Adik yang sepatutnya bawa pinggan cawan semua pun boleh terlupa. Marilah kita beli beramai ramai. Hahahaha. Sedang elok pusing pusing dalam Alamanda tu -- Jane whatsapp gambar cake. Anyonyonyonyoooo. Omey angattt bra cepende ! Hahahaha.

Leen yang ditugaskan cari port pun da settle bagi direction nak datang ke lokasi. Lepas settle settle beli barang tu terus ktorg pergi port yang Leen dah kasi tu. Ngam ngam masa tu baru lepas manghrib. Pheww!! Maghrib maghrib main kat taman. Bagussss. :P



Dengan Adik , dia ni daripada nampak batang hidung dalam Alamanda -- sampai ke taman pun asyik nak bergadoh dengan aku. Hahahaha. Semua gara gara tudung dia jadi baju aku , baju aku jadi tudung dia. Yang elok ! Kekekekekee. Aku dah suruh dia tukar dah sebelum tu , dia boleh beriya nak kembor nak kembor. Amek ! Kembor teruk ni dik. Hahahahaha. Cuweettt angat angat.



Sebok panjat sana panjat sini nak pasang bachelorette party punya banner. Last last tampal dekat kerusi besi tu je. Hahahahaa. Poyo poyo je kau panjat panjat pakai dress kan Nadia. Hahahahahaa. Acah acah je , buatnya salah step , mahu tergolek aku dengan dress dress aku. Kekekeke. 


Tadaaaaaa !! Siaplah decoration bridal shower Ell Ninos. Lalalalaa. Bolehlah daripada takde. Hikssss. Nak panggil Sugarsuprise tak mampu. So , suprisekan jelah sendiri. Muahahahaha. Yang paling best , ktorg pasang lilin keliling kerusi tu awal tau , sebab bajet tak lamalah Eshat nak bawa mangsa jumpa ktorg. Sekali ? Sampai lilin dengan bekas bekas lilin tu cair ok. Syabas mere betey syabas. ^^

 

And this is our awesome team ! Nak tahu macam mana reaksi mangsa ? Nantikan part 2. Aku malas nak sambung sekali harung. Sebab nanti tak tahu abad bila aku nak update entry. Hahahahaha. Almaklumlah aku takde idea lak sejak akhir akhir ni. Muahahahahaha.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : aku rasa budak sebelah aku ni psiko. deym !


xoxo


12 comments:

  1. korang memangggggg buat suprise sampai i nangisssss.. Y____Y

    hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha selama ni awak kerjakan orang je , so kali ni awak punya timelah. :P

      Delete
  2. alahai bestnyaa TT_TT
    bila lah time qila ni.
    eh. hahahaahahahah eh gambar first tu nampak mcm kak nadia pregnant!!! Sangat comel hahahhahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha cepatlah besar Qila , pastu boleh kawengg. Suruh kawan kawan buat camni. Pakse. :P
      Amboii ! Kemain pregnant yeeee. Tapi okaylah tu , dapat da eh imaginasi kalau akak pregnant. LOL ! ^^

      Delete
    2. tetibe aku nak gelak kt comment ni bolehhhhhh kahkahkahkahkahkahkahkahkah!!! *guling2 ketawa

      Delete
    3. Kauuuu cibaiii dow Una ! Mana singlet ko nak hadiahkan kat aku. Y____Y

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah