Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, April 23, 2014

Bridal Shower Ell Ninos - Taman Tasik Empangan Putrajaya : Part 2

Assalamualaikum & Hello.

Entry ni entry sambungan daripada Bridal Shower Ell Ninos Part 1. Sebenarnya malas nak update , sebab mengantok gila babas. Tapi kalau tak update kanggg , jadi pekasam pula. Langsung hilang hilangg daaaann hilang. Hahahaha.

So , selesai ktorg setup balloon , banner , makanan , minuman dan cake. Ktorg memang takde buat apa pun , hanya menunggu ketibaan mangsa. Hahaha. Sambil tu adalah ktorg Whatsapp Rina tanya dia dekat mana , sebab yelah meeting ktorg sepatutnya start pukul 8.30 malam dekat Dataran Putrajaya. Tapi dalam Whatsapp , Rina kata dia lambat sikit sebab ada emergency , dalam pukul 9 malam dia kata dia akan sampai lokasi. Kekekekee. Dia tak tahu lagi kes lokasi ditukar. Lalalalalaa.

Ktorg pun kemain la push tanya dia mana mana mana mana sampai dia stress. Ktorg provoke cakap ktorg lapar lah , itulah inilah. Sampai naik hantu juga minah tu. Hahahaha. Patutnya dalam 9.15 malam camtu dah boleh dah sampai dekat lokasi kejadian , tapiiii............................Eshat tu haaaaa. Sesat barat. Namplohpat kali pusing pusing , tu yang buat Rina makin hijau tu. Yelah , dahla memang dah lambat. Eshat plak buat perangai kata nak jumpe member kejap tapi tempat tak tahu. Lol !

Sampaikan Emma dengan Sarah surrenderlah nak pergi cari dorang , elok kereta Sarah keluar je taman -- kereta Eshat masuk dengan laju turun bukit okay !!! Yang tinggal masa tu bape kerat je. Apa lagi mencicit semua lari macam apa. Kahkahkahkah. Yang aku dengan adik pun tak tahu apa ktorg buat , tetiba pekik kat tingkap ---- SURPRISEEEE !!! Hahahahahaha. Cake pun tak sempat pasang lilin. Padahal sebelum tu dah tiga empat kali pasang tiup pasang tiup. Muahahaha.

Lepas tu adalah drama airmata yang berlaku , biasalah surprisekan. Mestilah kena nangis nangis dulu. Dahla memang mood Rina tak baik dah time tu. Hahahahaa. Tapi itulah yang ktorg nak , ktorg memang nak mood dia rosak teruk. Hahahaha. Habes dia baling spek mata dia dekat Eshat , habes dia amukkan juga si Eshat. Sorrylah Shat , sebab plan ni ko plak yang kena amukan puaka niyang rapik. Kekekekee.



Kemain tau , sampai 2 orang tolong pakaikan crown. Ngade sangat , padahal sebelum tu nanges nanges. Tengok tu muka cebik cebik. Kekekekeke. Dalam kereta Eshat cakap - Rina bising bising dekat dia nak jalan kaki pergi jumpa ktorg. Hahahaha. Semua sebab Eshat duk main pusing pusing banyak kali. Wakakakaa.





Tengok tu , nak potong kek pun sorang sorang. Kemain merajuk lagi. Hahahahaha. Ke malu Eshat tengok kek bra sepende awak tu ? Muahahaha. Haritu asalnya dorang nak beli cake lain. Tapi nasib baiklah aku teringat yang Rina ni hanya makan kek cokelat je. So , tempahlah chocolate cake je. Sedap ke tak tah , aku tak makan malam tu. Ai nak cheese cake je. Mihmihmihmih. ^^


Lepas tu si bride to be ni buat perangai , pffttt ! Habes dikejarnya semua orang semata nak calit kek. Aku yang kebetulan masa tu sebelah dia , memang kena dululah. Hahaha. Tapi yang best , sambil kena calit kek tu aku sempat bawa roti lari okay ! Yang si Leen bawa lari sambal cili padi. Elok !!! Hahahahaha.


Dah settle makan makan , borak borak dan bagi bagi barang. Ktorg pun continue dengan sesi photography. Macam biasalah. Kenalah ada gambar kenang kenangan kaaannn ! Masa ni jugalah si Adik sebok nak masuk dalam gambar. Orang nak berdua , dia sebok juga selit. Yelah kembor weh , selitlah selitlahhh. :P



Yeay ! Ada gambar berdua. Hihihihi. Lepas snap gambar ni , Rina sempat tanya lagi -- 'Kenapa awak macam tinggi makcik ?'. Hahahaha selipar kenalah memainkan peranan oiii. Kalau pakai yang rendah rendah , mahu terpijak kain dress yang berjela kat lantai tu. Y__Y.


Dan tak dilupakan , mestilah dengan Eshat. Thanks a lot bro for your help. Walaupun masa ko main pusing pusing sebab tak jumpa tempat tu pun ko dah berbulu. But , thanks for make it happen and tak terbocorkan rahsia. Gigih okay on call dengan Sarah sampai keluar daripada kereta. Hahahahahahaha. Thorbaeeekk !!



Last but not least , mestilah bergambar dengan bridal shower ell ninos team ! Hahahaha. Ktorg ni punyalah takut salah Whatsapp dekat group lagi satu , sampai berhati hati gila sebelum hantar Whatsapp. Kadang kadang siap masing masing jadi reminder -- 'Jangan salah hantar' , 'Jangan salah taip' , 'Qila , aku dah risau dah kau terlepas cakap tadi'. Hahahahaa. Macam macam hal ! Yang penting semua orang happy dan dapat buat Rina happy. ^_^



Tapi part yang paling win malam tu -- part masa Rina buka card yang ktorg bagi dekat dia masa dia on the way balik rumah. Hahahahahahahahahahaahahahahaha. Dia cakap -- ADA ULAT BULU DALAM SAMPUL KAD !! Hahahahahahahahahahahaha. Dia siap cakap dia menjerit jerit sampai menangis nangis dalam kereta , sampai dia paksa Eshat benti cari ulat bulu tu sampai dapat. Kahkahkahkahkahkah. 

Entah mana datang tah ulat bulu tu , kekekekekeke. Ulat bulu pun nak prank awak , kesian. :P


Thanks for your time , love ya people.


p.s : sorang cuti , sorang EL , sorang no show. harini aku keje sorang sorang. bagus.


xoxo



10 comments:

  1. bestnya Rina..ber'bridal shower' korang eh..akak tgh kesedihan ni, dapat ke tidak g wedding Rina :( sentap gila lahhhhhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa. Itulah dia , berbridal shower katanyaaa. Eh memang akak tak dapat datang side Rina kan ? Ni side Eshat pun tak dapat datang keeee ??? Y__Y

      Delete
    2. ya! ya! ya! rasa nak marah nie..huhuhuhu! doa2 la akak boleh dtg..sobs! belah eshat konfem xleh..tgk cane belah Rina..rasa nk nangis je. padahal wedding je kot..apakah??

      Delete
    3. Hahahahaha pembawakan budak memang macam ni kekdahnya. Hahahahaa. :P

      Delete
  2. Tq buat kita nangis, buat kita happy, buat kita hilang kejap stressss.. Hahahaha.. =D

    Jumpa nanti makcik.. Dress dah siap lom ni???
    Kang ade aku nangis atas pelamin kang baju2 bridesmaid tak siap.. hahahaha..

    Saila, kenapa tak dapat datang? Ada hal ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha akak tu cakap siap 1hb. Tak taulah tu. Kalau tak siap. Kita simbah cat merah je kat depan kedai dia. Kekekekekeke. :P

      Delete
    2. Rina,wish I can..sobs! nak sangat g wedding Rina..nk mkn nasik minyak..baby mintak kot..hehehehe! (tetiba lak baby yg kena).

      Delete
    3. Hahahaha tahnya , tak pasal baby juga yang disalahkan. Mommy ni ! Haippp.

      Delete
  3. Assalamualaikum nad, perghh sengal buat suprised. mujur menjadi. hehee bestnya. Rina kawin bila? siapa nikah dulu ni? confuse haihhh.. hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Rina nikah dulu. Dia nikah 3rd May ni , sanding on 4th. Kita lambat lagi. Tapi menyebok je. Hahahahaha. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah