Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, April 16, 2014

Husna Yusof

Assalamualaikum & Hello.

Memandangkan hari ni aku bosan -- boss takde , plus Una nak maki aku. So , alang alang tu aku nak buat entry khas untuk dia. Hahaha. Supaya dia boleh maki dan carut aku laju laju dekat comment box bawah tu. Wakakakaka.

HUSNA YUSOF

Daripada nama pun dah tahu , Una ni spesies kuat bebel. Wakakaka. Cakap tah pape semua serah kat dia jela. Selama aku kawan dengan dia dekat 7 tahun ni rasa rasanya tak pernah lagi ktorg kalau borak tu ada input input yang bagus kecuali pasal kawen. But mostly ktorg akan merepek , melalut , mengarut je. Lepas tu mencarut !! Apa pun tak boleh.

Tapi dia ni happy go lucky , jaranglah nampak dia moody -- menangis. Kalau ada masalah pun dia buat relax je. Kalau ada orang ugut bunuh dia pun dia buat macam takde apa. Psiko pompuan ni. Muahahahaha. Kalau aku , aku dah cuak dah. Tapi dia boleh gelak gelak lagi. Hish. Kalau orang yang tak kenal Una , mesti rasa dia ni cam acah acah bagus je. Actually tu memang perception pertama masa aku nampak kelibat dia ni. Acah acah je dow dia ni. Hish.

Macam mana aku kenal dia ? Dulu ktorg sama sama study dekat UiTM Seri Iskandar. Aku tak kenal pun dia , tapi masa orientasi tu dia tangkap mata aku sebab dia sorang je minah yang pakai cap dalam ramai ramai. Bajet , memang macam tu. Hahahahahaa. Masa tu housemate akulah (teman ngumpat) , cuit aku -- tunjuk si Una yang tengah bajet bergaya macam nak pergi KLCC tu. Aku pun pandang dan terus cam meluat. Hahahaha. Over nyah !! Baru tengok -- tak bertegur lagi dah meluat. Kekekekeke.

Tapi entah macam mana tah ktorg boleh jadi rapat , biasalah kalau duduk hostel -- satu blok -- satu fakulti. Kalau tak bertegur tu peliklah jugakan. Apa kau ingat kau diva ke tayah nak tegur orang , nak suruh orang je tegur kau. Lol !! Ktorg siap pernah pergi mandi kolam air panas lagi sama sama okay , berhot pantsss lagi nyah! Kurlasss. Pernah juga masuk kelas repeat paper sama sama. Kahkahkahkah. Nampak tak betapa rapat tu. U jump I jump. Lol !

And ktorg ni pun berperangai juga. Pernah suatu ketika dulu , ktorg punya tahap bosan tu sampai tak memasal tangkap gambar tepi longkang la -- tepi kaki lima kedailah -- dalam kedai 2 ringgit lah. Bajet bajet buat photoshoot kat padang pasir pun pernah weh. YaAllah sabar jela. Tu belum kira time aku dapat PTPTN -- lagi best , pagi ni duit masuk -- tengahari dah sampai Ipoh. Shopping yaw. Walhal baju seluar skirt semua stock cina jinjang. Tetap nak shopping. Gasak. Hahahahahaa.

Dalam pada ktorg gelak gelak , happy happy ni. Ktorg pernah juga gadoh. Haritu masa Una nak kawen pun ktorg sempat gadoh lagi. Eh !! Bukan salah aku ye. Salah Una. Dia yang unfollow aku , dia yang unfriend aku tak memasal. Siap tak invite aku lagi dalam FB wedding invitation tu. Puuiiii. Mula mula marah juga. Lepas tu aku lek lek je , chill je. Hahahahaha. Orang dah taknak kawan , nak buat macam mana. Sentap. Wakakakaa. Tapi sempat berbaik jugalah sebelum dia kawen , tu yang dapat datang majlis kawen dia. Kalau tak ? Ahkak boikot okeh ! :P

To me , walau apa pun yang jadi. Even gadoh -- baik -- gadoh -- baik. Aku tetap sayang Una , dunia akhirat. Walaupun orang tengok friendship ktorg ni kasar dan lebih kepada mencarut satu sama lain , but deep down in our heart -- ktorg tahu this is our own way nak kekalkan friendship ktorg dan this is our own way nak color friendship ktorg. Lain orang lainlah caranya ye. Kita semuakan tak sama. ^^

The best part yang I won't forget pasal Una ni sampai bila bila. She is the reason why I owned a happiness sekarang ni. Dialah reason macam mana aku boleh jumpa dan kenal dengan Wan , kalau takde Una. Tak jumpalah aku dengan budak capang tu. Erk ! Hahahaha. Thank you a lot sista. Walaupun at first , susah gila nak cakap dengan Una yang aku dengan Wan. Tapi , alhamdulillah -- now dah takde masalah. Ko jangan nak tacing tacing dah kakak. Aku lempor keluar tingkap nanti. Muahahaha. 


So , this is us. Dua orang yang tak pernah siuman , dua orang yang tak pernah matang. Eh aku je matang -- Una tak! Hahahaha. Dua orang yang gilakan selfie. Dua orang yang gilakan GoPro. Dua orang yang berbeza tapi ktorg well blend. Kalau tak well blend , takdelah 7 tahun punya friendship tu hoiii. I love you kakak ! Mmuah ! <3

Thanks for your time , love ya people.


p.s : Na , dah boleh boleh dah publish draft entry ko tu. Tayah nak buat pekasam sangat oi.


xoxo


10 comments:

  1. Perghhh...on9 masa boss takde ye?nakalnya akak..hqahhaah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ! Kantoi eh ? Hahahahaha. Biasalah , boss takde. Akak jadi boss. Eh mana ada nakal Wa. :P

      Delete
  2. ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii laaaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaaaaaa laaaaaaaaaaa mmaaaaaa kaaaaaaaaaaaa taaaaaaaaaaaaaa ish ish ish.. sila baca wassap esok eh kahkahkah mmg mintak di maki die ni hahahahahahahaha love u to the moon and back la mak enon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaahahahahahahahahahahahaahahaha (gelak terabur). Hahahahahaha. Asal esok ? Ala ! Tak cool ar takde data. Hahahahahahahahaha. :P

      Delete
    2. Almatlumlah semua nk pki subsidi wehhh, tab buat hal so mls on data. Ko ni tak remaja la, org pki sms la. Heeeeeee

      Delete
    3. Hahahaha. Sedih kau ni ! Hahaha. Memang budak gombak suka main SMS eh ? Wan pun suka SMS je. Wakakakakaa.

      Delete
  3. Replies
    1. Bieee eeppp eepp Lyaa. Tapi kadang kadang jadi binatang. Hahahaha. Joking. :P

      Delete
  4. Assalamualaikum, bestnya bff tapi dimulakan dengan perasaan meluat. standard tu. hehe singgah menabung nissan ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Tula pasal , dimulakan dengan meluat menyampah semua ada. Hahaha. Tenkiu datang menabung. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah