Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, April 4, 2014

Jadi perempuan ni -- jangan terhegeh hegeh , tak manis. ^^

Assalamualaikum & Hello.

Siapa yang follow IG aku , absolutely akan nampak gambar dan ayat konon deep aku kemarin. It is for someone I used to know. Used to be a friend , used to be a good friend , used to be lepak lepak partner , used to laugh smile together. Tapi itu --- dulu. Cerita 6 tahun lepas if I'm not mistaken. Kalau salah , maaflah.

Just because of a guy , kami bermasam muka. We are no longer friend , we are no longer smiling and laughing at the same thing. Masing masing bawa haluan masing masing. Daripada kawan bergurau langsung jadi musuh. Sebab lelaki ? What ? Durhhh.

How could a friend -- orang yang pernah susah senang dengan kau keluarkan statement ;

'Anggaplah dia bukan jodoh kau , dan dia jodoh aku. Carilah orang lain yang boleh bahagiakan kau'.

Masa tu sumpah aku marah , sikit je lagi aku rasa nak terajang kau. Cakap kau tu memang mudah -- mudah. Sampai tak terhadam dek logik akal aku ni. Tapi marah aku masa tu jela , takdelah aku bawa sampai ke sekarang ni. Nama pun cerita zaman kita 19 tahun , zaman hingusan , zaman baru nak merasa hidup acah acah orang dewasa.

Tapi aku pelik , kenapa kau masih tak boleh lupa apa yang jadi 6 tahun lepas. Aku tak minta kau terus hilang ingatan dan terus lupa apa kau buat dekat aku -- aku ulang -- apa yang kau buat dekat aku. But , atleast we can start our friendship back with just a word 'Sorry' from you. Tapi takde.

Dah kenapa nak kena bermasam muka sampai ke hari ni -- lelaki tu pun kesudahannya bukan dengan kau. Dia ada cinta yang baru , bahagia yang baru. Dah bertunang dah pun. Itu pun silapnya datang dari kau juga -- kau tamak. Tak cukup satu , kau nak dua. Malangnya kau tak reti jaga -- kau berhak pilih satu sahaja. 

Dan lelaki yang kau kata 'Dia jodoh aku' itu dah kau tepis keluar carta begitu sahaja.

But now , kau kembali. Kembali terhegeh hegeh dengan lelaki yang kau kata 'Dia jodoh aku'. Kenapa ? Baru rasa menyesal , baru rasa aku tak patut buat macam tu , baru rasa bodohnya aku lepaskan dia , baru rasa kalau aku dengan dia mesti aku dah bertunang sekarang. Macam tu ? Hahahahahaaaaaaa.

Kesian.

Kita ni hidup , tak boleh tamak. Silap percaturan , hancur musnah semuanya. Aku dah pernah buat silap yang sama berulang kali sampaikan daripada tegak berdiri hingga jatuh terduduk. Dan akhirnya , aku belajar untuk menghargai apa yang ada di depan mata. Tapi kau , masih di takuk yang sama. Masih di situ , menganggu gugat emosi -- perasaan -- kebahagiaan orang lain. Move on. 

Jangan terhegeh hegeh dengan lelaki itu dah. Jangan. Dia bukan anak patung kau -- nak main kau ambil -- taknak main kau campak buang. Dia ada hati dan perasaan. Tak ke goyah hati dan perasaan dia kalau kau asyik datang dan bermain dengan hati dia sedangkan dia sedang menunggu hari untuk terus bahagia selamanya. Pikir.

Cuba kalau statement yang kau bagi aku dulu tu aku pulangkan balik dekat diri kau. Sakit kan. Baru sekarang ni kau tahu , soal jodoh hati dan perasaan ni tak semudah itu untuk dicakap cakap. Ajal maut jodoh pertemuan bukan dekat tangan kau , untuk kau rasa kau boleh takbur boleh riak sampai macam tu. Sekarang , it all turns back to you. Aku pulangkan balik paku buah keras kau. 

Pathetic.

Kenapa aku tulis ni semua. Dengan harapan kau membaca , dengan harapan kau buka mata. Sebab aku masih lagi sayangkan kau. Pasal 6 tahun lepas tu -- aku dah lupa. Aku dah bahagia dengan apa yang aku ada. Alhamdulillah. Terima kasih juga untuk kau , sebab kau -- aku jumpa bahagia yang baru dan tidak menunggu bulan jatuh ke riba. Terima kasih.

Kawan.

Tak rasa rugi ke hilang kawan. Bagi aku yang kurang ada kawan ni -- aku rasa rugi bila hilang seorang kawan. Terutamanya yang rapat dengan aku -- yang aku sayang. Tapi mungkin tak bagi kau. Kawan kau ramai. Ramai. Yang buatkan aku bertambah terkilan , kenapa dengan orang yang pernah kebas bf kau -- kau boleh gelak , senyum riang ria macam takde apa apa. Tapi dengan aku ? Why ? Aku tak kebas bf kau -- aku tak rampas cinta hati kau. Why ?

Bukan aku tak cuba nak adakan balik friendship kita macam dulu. Aku request follow dekat IG , kau tak accept pun sampai sekarang. Nak suruh aku add facebook kau -- kau dah block aku pun. Nak suruh aku buat cara macam mana lagi tah. Kalau aku sms/call kau tiba tiba , kang mahu aku kenyang makan carut maki hamun kau nanti. Macam mana lagi ni. Cakap.

Pengajaran.

Anggaplah semua ni ujian dan anggaplah perkara ni sebagai pengajaran untuk kita semua. Kenapa perlu dibuang sebuah persahabatan yang terjalin hanya kerana seorang lelaki. Its not worth it. Sangat sangat not worth it. Kalaulah boleh dipatahkan balik masa yang ada -- aku tak marah -- aku tak kisah kau nak bercinta dengan siapa. Ambillah. Asalkan kau bahagia dan aku tak hilang kawan macam sekarang ni. ^^

Be thankful for what you have now rather than regretting it then - Nadia.


Thanks for you time , love ya people.


p.s : perempuan perempuan sekalian , boleh tak stop main - 'kita taknak kawan awak dah'. Lol.


xoxo


20 comments:

  1. eee..geram nya baca pasal kawan awak yg sorang ni nad..dia segan ngan awak tu kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Ex friend. Ada eh ex friend. Hahaha. Barangkali. Tapi , ala benda da lepas kot. ^^

      Delete
  2. eh pempuannnnnnnn kita dh tak nak kawan awak dh bermula sekarang sampai pukul 3 petang jap lagi boleh? boleh la pelissssss! dussshhhhhhh! ni mak nenek ke sape ni? ke mak jemah? ke mak lampir? keeee? bayaknyer ke aku.. bhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ni jerangkung Na. Takde mak mak dah. Hahahaha. Bengong. Kau berani taknak kawan aku , tak dapat naik pelamin nanti. Lol ! :P

      Delete
    2. ehhh aku nk kene naik pelamin dh kenape.. aku dh kawin.. hahahaha cm tu bia aku duduk kt pelamin, ko ngan wan kipas aku boleh gituuuu.. aahaha

      Delete
    3. Bolehla Na kalau time tu kau mengandung dan tu yang kau ngidam , kang tak dapat. Anak kau jejeh jejeh , kau salahkan aku pula. Naye !

      Delete
    4. hahahah ba alif la kau ni.. belum lagi.. kalo aku ngandung aku bg tau ehh.. hahahah,nk pki baju liplapliplap pun org tgk perot aku je nti hahahahaha

      Delete
    5. Hahahahaha kau dengan lip lap kau tu dah boleh dah Na , dah boleh dah. Hahahaha. Sakit pula hati kiteeee.

      Delete
  3. mudahan one day your friend akan sedar. ape best bermasam muka pasal lelaki right?

    ReplyDelete
  4. doa2 je la untuk kawan 2 kn. . :) inshaallah akan sedar suatu hari nanti. .

    ReplyDelete
  5. cerita lama, anggap je time tu kita tak matang lagi kan.. sbb laki nak gadoh.. mmg buang masa...doakan yg terbaik buat dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul. Setuju sangat ! Huhu. Itulah dia. Amin. :)

      Delete
  6. mendalam entri ni. kkalau sikawan tak pikir dlm dlm lg tak tau la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahla Lyaa , kalau dia rasa boleh buka mata dia. Baguslah. :)

      Delete
  7. hey.
    Kita taknak kawan dah :PPPP
    Hahahaha.
    Wow love this entry so much kakkk <3
    heheheee.

    Siot sungguh ayat yg dia lontarkan ke kak itu hari.
    Betul. Jangan tamak.
    Kalau nak banyak banyak, nak simpan mana? Ye dak?
    Hihi. Hm
    thanks for the pengajaran.
    But thanks to her too bcs harini kak dgn tunang akak hiuhu <33333
    piwittt cant waiitttt heheheheh


    Kak nadia!!!!!!!!!
    Eipp eipp gambor bawah sekali tu eipppppp :PPP hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip haip ! Mana boleh Qila taknak kawan akak. :P
      Amboii kemain love lagi ye. Kekekee.
      Betullah tu , bf banyak banyak nak simpan mana ? Peti ais ? Ingat boleh frozen ke. ^^
      Exactly ! Thanks to her I found my happiness. :)

      p.s : awat gambor tu Qila ? <333

      Delete
  8. salam.. ina singgah sini.. jemput jalan2 kat blog ina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , thanks datang singgah Ina. Nanti kita datang singgah & follow ye. :)

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah