Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, April 25, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Craft Paper Kad Kahwin

Assalamualaikum & Hello.

Siapa pernah tengok kad kahwin yang gunakan craft paper ? Ala kertas yang macam cover buku latihan tu. Yang macam adik beradik brown paper tu. Tau tak ? Tau tak ? Sebenarnya aku adore gila kad kahwin yang guna craft paper ni. Sebab nampak macam vintage gila. Kekekeke. Akukan ala ala old school. Benda benda vintage ni aku sukalah. Mihmihmih.




Haaa yang macam ni. Korang pernah nampak tak ? Sekarang intrend kot pakai craft paper ni. Aisey ! Aku dah tergoda dah. Hoihlah ! Tapi Wan macam tak minat , dia lagi suka macam cliche kad kahwin. Kahkahkah. Takde seni betul dia tu. Sedih. Hahahahahaha. Cite dia macamlah aku ni berseni sangat. Kwang kwang kwaaaanggg. :P

Kalau aku ni terror design design ni aku dah buat dah design sendiri lepas tu beli craft paper ni then print sendiri. Hahahaha. Jimat teruk. Tapi itulah malangnya bila aku ada citarasa je tapi bab design design ni aku memang tahap kayu. Hahahaha. Korang rasa okay ke kad kahwin macam ni ? Ke too fancy ? Aku rasa simple je. Teeheee ! 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : untuk goodies pun aku nak pakai brown paper. hahahahaha. :P


xoxo


28 comments:

  1. gedik! sorang nk cmtu sorang nk cmni.. hahahah nasib kau lah mak enon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besfrenggg kaulah !! Jangan salahkan aku ye mak enon. Hahaha. Sedih tauuuu. Y___Y

      Delete
    2. dua22 gedik masalahnyer ni! aku hantuk kepala korang kang!

      Delete
    3. Hahahaha mestilah gedik , baru sweeettt ! Hahahahaa. :P

      Delete
  2. Kalau wedding theme vintage or rustic bole la nk pakai kad camni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeeeess ! Kita memang nak pakai vintage theme. Huhuhu. Tula suka gila ok yang ni. Y_Y

      Delete
  3. Assalamualaikum nad, cantik ni! dulu sheila buat poskad. hahaha ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Cantik kan kan kan. Geram je. Tula kalau yang ni Wan tak minat , kita buat poskad yang cam biasa tu jela. Sedih. Y__Y

      Delete
  4. xpayah nak pakai kad besar2 sgt syg. hehe. bella punya save pakai standard name kad. senang org letak dlm beg duit nak refer =) ok tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errkk ! Cinonetnya boleh letak dalam wallet ? Hahahaha. Tapi tula , kang takut orang tak nampak lak. Tapi okay je. Jimat banyak kot kalau kecik. :D

      Delete
    2. hahahah tetibe nk comment kt sini boleh? alamak bella baik kita buat saiz gambar pasport je! nk tgk kne pki kanta cuuunnnnnnnnnn!

      Delete
    3. KIKI. tu nama nya ekonomi una & sya . save badjet. yg lebih duit boleh buat pelamin besar2 , baju grand2. tak pun kek yg sdp2. haha mcm terlebih demand plak. opss. nak save sgt. jemput pakai Blog, wechat & FB. electronic invitation =)

      Delete
    4. Hahahaha kita punya save budget , sampai taknak ajak thru social network ni. Hahahaha. Nanti tak boleh control. Hihihii.

      Delete
  5. yang, oke je kad kawen gini..jimat pown jimat..tuk kad kawen xperlu spent time lebih sgt..bnyak lagi nnt kite nk tabur duit kt tmpt lain bout wedding..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan ! Tula , sebab ni ink dia pun hitam je. Tayah nak kaler maler. Tu yang rasa maybe boleh jimat banyak kat situ. Huhuhu. Thank you fadh for ur opinion. :)

      Delete
  6. pnat berkenan gak ngn kad mcm tu...nmpk cntik dan simple je.....ok je kalau nak buat macam tu...better bandingkan harga dulu....so dari situ blh la bt decision nk pilih yg mana kn....all the best....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah dia , kena survey dulu. Huhu. Thank you awak. Hihihih. ;D

      Delete
  7. peh! lawanya nampak menarik.. tapi sayang jika mereka yang dapat tidak menghargainya,... :( lepas majlis ke tong sampah.. uwaaa.. tu yg sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe mama , kita kemain kira bajet bukan sekeping kad. Aleh aleh nampak depan mata kena pijak pijak. Oh sakitlah hati ! Hahahaha.

      Delete
  8. eh alaa qila sangat lah lame.
    never seen that kind of wedding cards before hahaha.
    Cantiklah!! Simple ok. Hihihihi cuma yelah. cekolet dengan hitam je hee~~~~
    nanti bg qila satu tau bila dah siap :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Qila belum masuk zaman kawen kawen lagi. Manelah nak jumpa lagi kad kad kawen. Hahaha. Baiklah nanti akak kasi yeeee. :D

      Delete
  9. Cik mah diy je dulu ngan kertas kraft ni...skrng jual kertas ni sbb ramai tnya...bab design tu menyerah juga..cik mah tempah dengan blogger ieda..cantik designnya...pastu print sendiri je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke ? Cik Mah jual ke kertas tu ? Ehem ehem. Cam besttttt je. :P

      Delete
  10. Replies
    1. Akak suka ? Kita triple sukaaaa. Hahaha. Tapi Wan tak suka. Y_Y

      Delete
  11. salam sis, blh i tau, mner i blh dpt krtas craft cm u nie ea? n how much it cost ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , i'm not sure la. Tapi cube google somewhere area balakong ade kot.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah