Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, April 1, 2014

Food Review : Restoran Thai Tomyam Kung , Precint 15 Putrajaya

Assalamualaikum & Hello.

Since aku ni seorang manusia yang selalu juga berkampung dekat Putrajaya , maka dengan itu aku ada satu faveret restoran. Hahahaha. Asal datang Putrajaya je , mesti gatal nak makan dekat kedai tu. Seriously , sangat worth every penny. Aku ni kalau pasal makan memang jaranglah kedekut , sebab I love to eat. Kiranya makanan dengan aku ni ibarat bee-eff-eff la. Wakakakaka.


Environment kedai ni sangat relaks , sangat selesa to be exact. Masa awal awal dulu aku pergi makan , kedai ni kecik je. But now , dia dah renovate sana renovate sini. Jadilah besar. Ada ruangan yang berhawa dingin , ada ruangan yang boleh amek angin.


Siakap Stim Limau (Kecik) : RM 17.90


Ayam Crispy Lemon Sauce : RM 13


Kerabu Sohon Seafood : RM 15


Nasi Putih Beras Wangi Thai : RM 1.50
Air Sejuk : RM 0.30
Ice Lemon Tea : RM 2.70. 

Total : RM 51.90
  
Murah ke mahal ? Bagi aku its not over pricey , sedang sedang since portion dia pun banyak. Memang boleh tersandar kenyanglah lepas tu. Kekekeke. Tu yang lambat pergi meeting bridemaids Rina haritu. Wakakakaka. Aku pergi kenyangkan perut dekat sini dulu. Aleh aleh jam dah pukul 10 malam. Janji pukul 9 ke 9.30 malam. Apa pun tak boleh. ^^

Kepada sesiapa yang duduk dalam Putrajaya tu , kalau tak pergi try restoran ni -- rugilah ! 

Restoran Thai Tomyam Kung
No 8 Jalan Diplomatik 2 , Presint 15 , 62050 Putrajaya.
Tel : 03-88613203
Email : tomyamkung@unifi.my

Thanks for your time , love ya people.


p.s : sendiri upload gambar , sendiri meleleh air liur. camne ni ??


xoxo


9 comments:

  1. Assalamualaikum nad, harga standard la tu kat area Putrajaya. hehehe terliur tengok siakap masak stim tu *meleleh ayaq liur ni*
    singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Kan ? Standard pricela Putrajaya ni. Huhu. Memangggg sedaaaaapppp Sheila. Pergilah try kalau ada masa terluang. ^^

      Tenkiuuu datang menabung. Muah muah. :*

      Delete
  2. kat area mane ni??name je keje putrajaya, tapi tempat2 makan yg best masih fail...heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat dengan Mydin. Mydin satu satunya dalam Putrajaya tu. Dekat dengan Bank Muamalat rasanya. ^^

      Delete
  3. akak pernah try masa kerja kat Putrajaya! akak suka sayur goreng dia tu..tapiiiiii,service dia lambat sampai dah pukul 2pm makanan x sampai lagi..huhuhu..tp dulu kot,skrg dah ok kot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pergi service dia pantas je , tapi kalauuuuuu ramai orang (hujung bulan). Menangis jugalah nak tunggu. Almaklumlah orang orang gomen putrajaya nak makan. Y__Y

      Delete
  4. Baru buka cawangan kt ayer 8 presint 8 x sesedap presint 15.nasi goreng sejuk dan keras je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ?? Fuhh ! Naseb baik haritu tak jadi pergi sebab tengok macam kedai mamak pula. Tak secantik and exclusive presint 15. :D

      Delete
  5. jalan2 carik makan kat sini...

    thanks info

    =)

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah