Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Sunday, May 4, 2014

Bloggers Mini Gathering at Flora Kafe - 01052014 !

Assalamualaikum & Hello.

Amaran : Entry ni akan dipenuhi dengan gambar makhluk makhluk yang comel. Sila tahan nafsu. Kekekeke!!

Seawal morning lagi aku dah bangun okay semalam , sebab eksaited gila vavavava nak jumpa blogger blogger lain dekat Bloggers Mini Gathering at Flora Kafe. Sanggup tau ketepikan tido lebih panjang di kala cuti Hari Pekerja demi korang korang. Sila terharu. 



Ni muka muka budak budak yang bahagia turun turun teksi dekat depan Ampwalk. Selfie tepi jalan sampai lupa jalan tu jalan besar -- kereta motor lori teksi bas semua lalu lalang. Kihkihkih. Dan kerana mabuk selfielah juga Qila dan Bella terpijak rantai berkon dekat depan Ampwalk -- naseb tak jatuh. Kalau jatuh ? Malu dapat sakit pun dapat -- pakej. Muahahaha!



At first aku tak sure nak join ke tak mini gathering ni , yelah satu sebab -- jauh daripada public transport. Aku ada lesen naik LRT je , lesen kereta nan hado lagi. Hahaha. But then Una ajak join juga -- katanya boleh gerak sekali (dibaca : naik LRT sama sama). So , aku pun on jela. Atleast ada geng. Ceritanya macamlah pemalu sangat kau pun. Ngeeeh!


Bila dua orang anak melayu menjeling tajam ke arah Spaghetti Bolognese anak mat saleh tanpa disedarinya tapi hanya disedari oleh orang yang snap gambar ni. Siapa snap ni ? Cakap ! Cakap ! Cakap ! Ni mesti kerja #madukuhantarsantau ni. Hahahaha.






Haaa nampak tak ?? Walaupun duduk tak sampai sejam lagi masa ni , kemesraan kami jelas terbukti. Konon konon satu jiwa la ni. Mihmihmih. Mahunya tak satu jiwa , daripada sebelum masuk Flora Kafe sampai ke dah habes event masing masing duk selfie selfie.



Hana sibuk setting monopod , yang lain -- pandang camera lain. Kuaja tauuuu dorang ni. Kesian Hana , takpe Hana akak backup Hana. Hahahahaha. Dorang ni memang macam ni -- gila kamera. Kahkahkah. Padahal tuan blog yang lagi over. Siap buntang buntang mata. :P



Yang suka buat muka bila tangkap gambar memang aku dengan Una je , yang lain kontrol comel semua. Hihihi. Tapi tang tunjuk gigi -- haaaa sebijik macam iklan ubat gigi ke iklan Oral B yang blogbuster kat Nuffnang tu ?? Mihmihmih. 






Nadiaaaaaa , what are you doing at the back ?? Sorang sorang pun boleh kan kau ni. By the way -- meet Azlan Strider bukan Azlan Typewriter okay. Satu satunya blogger lelaki yang datang mencari jodoh dalam event ni. Eeeehh ! Hahahaha. Kidding. ^^


Meet Bella -- the organizer for this mini gathering. Ktorg happy sangat Bella ada gathering macam ni. Lain kali organizelah lagi. Kekekeke. Request je , kalau harap aku yang organize ? Memang harapanlah cerita dia. Nice to finally met you dear.



Ini diaaaa madu aku -- Sally. Dua dua obses teruk dengan Yong Hwa from CNBLUE. Mihmihmih. Tu yang nak bergambar dua orang pun tak boleh lupa Yong Hwa , kasi selit juga. Hahahaha. Memang payung emas ktorg ni kalau bermadu. Sejuk mata memandang. Kahkahkah.


Dengan Kak Didi , alahaiiiii Kak Didi whyyyy you look so younggg ! Hahahaha. Tapi takpe kak , bila kita dengan budak budak ni kita tetap nampak yang paling muda dan gorgeous among all. Eh boleh camtu ? Kekekeke.


Meet Azwar & Nad. Azwar ni kalau komen dekat blog -- kemain ramah tauuuu. Tapi depan depan muka , alahai malu malu pula dia. Tak habes habes cakap muka aku macam Farah Breep Breep. Sama ke weh sama ke ?? Hahahaha. Nad ni tinggi , kalau jadi model ni molek dah dik. Hahahaha. Dorang dua orang ni jugalah yang sesat barat , daripada Klang tetiba sampai Putrajaya and then baru sampai Ampwalk.


With my favourite adik - Qila !! Thank you for paksa akak join juga mini gathering ni. Thank you for being nice dan tak merajuk  masa kena buli semalam. Hahahaha. Masa first first nampak Qila dekat Ampang Park semalam -- ktorg boleh bantai gelak je dulu okay. Hahahaha! Tak cakap apa apa tapi gelak yang lebih , lepas tu main jeling jeling. Jangan comel sangat perangai tu boleh tak Qila ? I love you lah !!



With the girlsssss. AJ -- baju pink paling kiri dalam gambar tu sebenarnyaaaa tengah makan masa gambar ni kena snap. Hahahaha. Asal ada camera ready nak selfie , laju laju dia lari pergi dekat camera tu okay. Lepas tu makanan memang paling lambat habeslah sebab asyik lari sana lari sini. Tengok gigi besi AJ rindu gigi besi aku dulu. 


With Aisya Chipmunk -- kami sebaya. Like seriously memang sebaya laaaaa. Eeeeeee tolonglah percaya , walaupun ktorg tiga tiga memang nampak muda yang amat sangat tapi seriouslyyy kami dah 25. Hahahahaha. 




Apa apa pun , korang semua memang awesome ! Thorbaeeekkk !!! Walaupun selama ni hanya bersua muka dekat depan pc computer , tak pun hanya jari jemari yang ligat meninggalkan komen setiap entry -- tak bermaksud kita semua tak sekepala. Alhamdulillah , kita semua boleh blend together dengan sangat baik. Yeayyy !! Semua orang dekat event ni semua kepala gila.






Tak cukup gila kau kata ?? 
Naaahhh ! Tengok bawah , tengok tengok tengokkkk. 





















Errrmmm ! Okay okay , last pose , last gambar -- tuan tanah ! Hahahahaa.














Nah link untuk korang korang blogwalking , semestinya dorang awesome -- sebab tu aku listkan dekat sini :


Untuk Flora Kafe review , aku review dalam next entrylah ye. Kang panjang sangat pula. Jenuh nak baca , mau juling juling biji mata nanti. Hahahaa. Apa pun foods dorang sedap !!! Licin pinggan mangkuk aku okay.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : there will be no entry for anniversary -- malas.


xoxo


48 comments:

  1. where is my url hah. Hahahahaha
    love you more lah kak nadia <333333333333333333333333333333333
    alaaaa banyak nya kak nadia describe hahahahahahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha url Qila rahsia , nanti abes kena culik adik comel ittewww ini. Hahaha.
      Akak dah letak dah dalam entry. Mihmihmih. Biasalah orang kuat bebel , panjanglah description. ^^

      Delete
    2. hihihi <333333
      btw kak nadia lawak!!!!!!!!!!!!
      Hahahahah

      Delete
    3. Elookkk !! Qila kata akak lawak , Azlan kata akak kelakar. Bagus ni combination korang ni. Hahahaha. <33333

      Delete
  2. hoi hoi... # tu cover sikit...sabar naaa..jap lagi entry balas! ku santau maduku :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha akanku tunggu entry balasmu itu maduku. Kahkahkah. Naseb tak bawa # dalam group masuk sini. :P

      Delete
    2. Hahahaha. Nak gadoh merata nampak. Hahahaha. :P

      Delete
    3. Nama pun madu...sape lagi nak gado?

      Delete
    4. Hahaha kan! Demimu yonghwa , aku rela. Kekekeke.

      Delete
    5. Lol..hahaha...xyah la kongsi...kalahkan weh che ta dgn bunga rafflesia..

      Delete
    6. Bengongggg ar Sally ! Hahahahaha. Che Taaaa sangattt. :P

      Delete
  3. wahhh...secara overall banyak juga gambar yang diambil rupanya..hahaha..nasib baik sekarang zaman moden..kalau zaman kodak 10 roll belu tentu cukup..hahaha...anyway, nice to meet u nadia..kecoh dan kelakar orangnya..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok azlan typo berjangkit #typodetected belu=belum bukan lucah ok hahahahahahha

      Delete
    2. Tahu takpe , banyak sangat. Tak tahu nak pilih yang mana Lan. Pilih yang comel comel je. Hahaha. Kecoh & kelakar eh. Memeylaaaa itu saya. Hahaha.

      p.s : dah ikut jejak ratu typo ke Lan ? :P

      Delete
    3. Husnaaaa , kaulah tu bawa virus !

      Delete
    4. biasa laa...saya nie masih kanak-kanak..mudah terpengaruh..hahaha

      Delete
    5. Hahahaha kanak kanak sangatttt abam azlan ni. :P

      Delete
    6. Karam singh walia baru lepas text saya..lepas baca entry nie, katanya dia come out with new pantun...

      Kalau takde monopod,
      tangan azlan berguna juga..

      hahahaha...

      Delete
    7. Hahahahahahahahaha ! Menyampah gilaaaa. Naseb tak guna kaki sekali Lan. :P

      Delete
  4. kahkahkah,, bab buruk bagi kita mmg win! suke gambar yg dgn aisyah tu,, sumpah aku comel hahahahahahahahahaha *ketawa guling2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matilahhhh kakak ! Puji diri sendiri selalu pun tak boleh juga. Hahahahaa

      Delete
  5. Replies
    1. Best best besssttt , nanti ada lagi joinlah ye. :)

      Delete
  6. Mane gmbr sye??? Hahshaaa jejes sgtttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aefa kan menyorok dalam computer time tu , hahaha. Next time okay ?

      Delete
    2. Ok.. next time.. hrp bukan public holiday.. hahaa

      Delete
    3. Hahahahaa. Boleh boleh , inshaAllah bisa diatur. :D

      Delete
  7. Orang datang lambatlahh..ramai sangat macam segan plakkkkkk...eee mana ada ramahh pun! err -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii siannye dia , takpe next time kalau ade lagi jangan segan2 tau. :D

      Delete
  8. ohhmaiii banyak gile gambar..
    level kejelesan pun makin bertambah.. hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak Anne , jangan jeles jeles. Next time ade lagi joinlah tau.

      Delete
    2. insya Allah.. harap bukan tahun ni..hihi.. :)

      Delete
    3. Hahahaha macam tu pula eh ? :P

      Delete
  9. kita baru sweet 18 lah... #orangtaknakterimakenyataanmemangbegini
    hahaha!
    Seronok2! lain kali boleh jumpa lagi! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sweet 18 terus tu. Kita pun seronok jumpe awak! :D

      Delete
  10. minah ni xde keyboard dgn ade keyboard mmg laju je bercakap. hahahah. giler happening !
    tambah pulak si una tu ado. adoi2.. ckup2 la buat sakit perut . sudah-sudah la #typotu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahahaha! Keyboard kat mulut , nak buat camne. Muahahaha!

      Delete
  11. cantik gilaaaa flora kafe ni seriously....

    amboiiii3 happynya semua....unfortunately i dont even know about this gathering..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantikkk kan , tambah lagi dengan ktorg semua. Hahaha. :P
      Tula , Ika bz bisnes -- jarang bukak blog. Y_Y

      Delete
  12. hohohoh... meriah giler anak-anak dara ni yeee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi , meriah riang ria semua ada ma. :P

      Delete
  13. Meriahnya lahai...kemain berposing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha itulah , semua gila camera. Nak buat macam mana. :D

      Delete
  14. bahahaha..baru 3 jam gmb dah beratus..agak2 kalau 1 hari kat situ brapa ribu gmb?next time buat lagi la!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha kan !!! Baru 3 jam tu , tapi cite dia kemain macam dah bertahun tahun berkawan. Boleh je buat lagi. Takdehal la. Korang datang buat onar masa akak kawen ar. :P

      Delete
  15. hohoho....betullah baru perasan...macam Farah Breep Breep la...tiber2 terus lagu farah tuh menjelma dalam fikiran....nice to knowing u nurie =) eh, panggil aper ek sebenarnyer...main sental jer kak dd nih kan....hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak dd , dah dorang semua lenjan panggil nurie sebab terikut dengan una. So nurie pun boleh. Hahaha. Eh mana ada muke kite cam Farah Breep2. Farah tu cantik lagi. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah