Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, May 20, 2014

DIY sticker doorgift -- susah ke senang ??

Assalamualaikum & Hello.

Alkisah maka tersebutlah kisah bila ada seorang gadis yang kedekut (dibaca jimat cermat orangnya) ingin mendirikan rumah tangga. Hahahaha. Okay , macam ni cerita dia. Tadi saje saje godek internet , biasalah orang takde keje sangatttt. Kata kauuuu.


Maka terjumpalah gadis itu dengan satu website yang penuh dengan free template. Nak tau ke ? Rahsia. Kekeke.


Dan secara tak sengaja gadis tersebut mendapat ilham untuk membuat DIY sticker doorgift untuk majlis resepsinya nanti. Hamboiii !! Contoh adalah seperti berikut -- rujuk SINI untuk maklumat lebih lanjut.


Korang agak agak senang ke susah kalau nak DIY sticker doorgift ni sendiri ? Kalau tanya aku macam senang je sebab aku nak guna je template yang aku jumpa semasa menggodek internet tu je. Hehehehe. Lepas tu tinggal nak print and potong je.

Antara barang barang yang perlu untuk DIY sticker doorgift :
  • Printer 
  • Ink printer (ada printer takde ink pun tak guna juga , hahahaha)
  • Shape Puncher
  • Design/template sticker
  • Kertas sticker/adhesive sticker printer paper

Nampak tak ? Barang barang yang nak pakai tu je sebenarnya. Tu yang macam terlintas nak buat sendiri. Tak pun kalau takde printer ataupun ink printer , kita hantar je pergi kedai printing mana mana. Yay or nay ? Buat sendiri ke tempah dengan orang yang jual sticker tu je ? ^_^v

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nak tau ke kat mana gadis tu jumpa template tu ?? ^^


xoxo



31 comments:

  1. kretip dan jimat boh.. boleh masuk lam list jugak as benda y boleh save nanti..thanks 4 da idea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa selagi boleh jimat kita jimat boh. ^^

      Delete
    2. Tahu takpa. Adik saya kawen abeh 6k je Nad. Die pandai guna PSCS5 n design kad sendiri, bini die buat reben sendiri. Photographer was adik kitorang sendiri. Tapi saya takdek sebab exam.. haha. Gitu la sepatutnye..jimat membawa selamat..ecececey

      Delete
    3. Deym ! Bestnyaaa ada family member yang reti photography. Meh sponsor my wedding. Eh! Boleh camtu. Kahkahkah. :P

      Delete
    4. He'eh.. Nasib die tak free. Tengah belajar dah beliau nye.. Kalau tak, memang nak saje die tu. Die suke gile kot amek gambar. Haha..

      Delete
    5. Alah abang dia pun minat kan. Ape salahnya. Eh ! :P

      Delete
    6. Abang die pakai ipad je tak macam adik adik die y pakai dslr mahei2.. mahu tangkap gambar pakei ipad je? mahu? mahu? mahu keh? hahahha

      Delete
    7. Hahahahaha simpan jela ipad tu diam diam dalam laci. :P

      Delete
  2. Rajin ya sangat2 nadia ni nak DiY pastu lekat satu2. Kalau fiza nak buat benda ni..mugkin dah give up awal2. mcm xda plan pula nak buat sticker doorgift ni.hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya tak rajin sangat pun , ni sebab mood rajin datang. Cuba mood malas ? Memang semua kita nak beli. :P

      Delete
  3. Wat sndri laaaaaaaaa..kos sgt ciput ok! Sila2 la godek entry diy tq tag kat mii-and-himm blog tu..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah cik Ayue ! Nanti kita godek godek blog awak. :D

      Delete
  4. sila DIY sendiri ye.. Jimat & puas hati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha datang dah ratu DIY ni , memang DIY la yang dia suruh. :P

      Delete
  5. diy mmg sgt jimat!hari tu buat utk abg niesa pun niesa buat sendiri..wpn xseberapa kan..ponat jugak den buat sorg2..hahaha..good idea kak nurie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha semua pakat suruh DIY ye , baiklah baiklah. Akak DIY je nanti. :D

      Delete
  6. teman tak rajin nak nolong kakak teman buat -___-''
    kakak teman pemalas orangnya..kalau adik dia tak buat mmg tak jalan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni dalam maksud tersirat nak tolong buatkan ke Sally ?? :P

      Delete
  7. nadddd, ajar akak..akak dulu nak bt sticker sendiri tp xpandai :(
    mana nad beli puncher besar gedabak tu? pastu boleh share x template yg nad dpt..
    pehlisssssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akakkk ! Nak buat ape lagi. Hahaha. Kita jumpa template dekat tempat yang akak kasi template ritu tu. Puncher tu kita tengok online ade jual dekat : http://www.scrap-n-crop.com/. Tapi a bit costy la , kita tak beli lagi. Baru usha. :D

      Delete
    2. so nad gunting manual je ke btk bulat tu? laptop akak jahanam bru2 ni, habis hilang semua benda yg akak save..paling sedih tips2 pregnancy bersalin dgn template yg belambak2 tu laaaaa..huhuhuhu!

      Delete
    3. Kita ingat nak buat yang scallop tu , tu yang duk riki riki harga tuk scallop punchers tu. Hihi. Mana tahu boleh jadi bisnes one day. Amboii ! Alahai , sedihnyaaa. Laptop kita pun banyak benda da hilang. T___T.

      Delete
  8. kalau rajin, kreatif.. mmg elok buat sendiri.. simple dan comel jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah dia , semuanya bergantung kepada kerajinan yang susah nak dikawal ni. :D

      Delete
  9. yeay...dah almost nk siap ke prep kawen ni?? better DIY kan..I pun dlu DIY je tq tag..hee tu je pn yg sempat berDIY.

    P/S: nak lerrr tau template dpt kat ne? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi yang tak siap , u nak tolong tak ? Hahaha.

      p.s : cuba tengok ni - http://blog.worldlabel.com/page1

      Delete
  10. buat je sendiri. pejam mata je dah siap. #ayatpoyobaginuriebanyakbanyakkerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisya memang sama dengan dorang semua , saje taknak bagi Nurie masuk group memekak mekak. :P

      Delete
  11. printed paperbag & sticker, utk doorgift etc... jom tgk blog kami :) cardbymyan.blogspot.com

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah