Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, May 8, 2014

HSBC Payment Advice from Nuffnang

Assalamualaikum & Hello.

Mood sedih , shuh shuh shuh. No more tears please. ^^

Okay , hari Sabtu lepas dalam pada aku busy kehulu kehilir , aku sempat juga usha usha email. Yelah , nak tengoklah kot kot ada berita gembira ke apa ke. Sekali , ternampak HSBC hantar email. Katanya payment advice. Yang aku pula , blur blur -- 'Aku mana ada HSBC , jadah ape pula HSBC anta email'. Masa ni email pun HSBC tu aku tak buka pun lagi , membebel je jalan dulu. Hahahaha.


Sekali , bila aku click je email.


Tadaaaaaa !!



Ohhhh !! Daripada Nuffnang rupanya. Kekekeke. Aku lupa pula yang aku cashout haritu , ingatkan takkan sampai dah sebab macam dah lama gila kot aku tekan butang cashout dekat Nuffnang tu. Hahahaha. Lupa pula yang process cashout tu sendiri amek masa satu bulan setengah untuk settle.


Alhamdulillah. Semalam pun Wan Whatsapp gambar cheque dekat aku , dia cakap yang cheque HSBC aku dah sampai rumah dia. Lalalalala. Gembiraaaaaa. Bolehlah guna gaji pertama dengan Nuffnang ni untuk beli handphone baru. Eh !! Hahahaha. 

Tips Cashout Nuffnang :

  • Tengok last day bulan yang korang nak cashout then tambah dengan 30 hari untuk tempoh process dan tambah another 14 hari untuk estimate masa cheque sampai dekat tangan korang.
  • Nuffnang hanya akan start process cashout pada setiap hujung bulan , even korang tekan button cashout tu awal bulan ke tengah bulan ke apa ke. Nuffnang tetap akan process cashout pada hujung bulan. Maka dengan itu , tunggu jela bila hujung bulan baru tekan cashout.



Example : Macam haritu aku cashout 21 March , tapi aku kena tunggu 10 hari lagi untuk cukup last day dalam bulan March. So , process cashout aku hanya akan settle pada 30 April. Tambah dengan estimate 14 hari untuk cheque sampai dekat aku. Dan date aku dapat cheque ialah :  7 May. Which is awal seminggu daripada yang estimated 14 hari. Faham ? Hope everything is clear dan semoga entry ni dapat membantu korang korang yang nak tahu bila cheque akan sampai kat tangan korang. ^_^v

Thanks for your time , love ya people.


p.s : semalam beli hadiah Mother's Day , semalam juga masuk rezeki. Alhamdulillah.


xoxo



30 comments:

  1. yeehhhhh boleh beli baju bridesmaid dah heheheheheheheh jommmm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboiiii ! Tak kose. Aku tak tengok lagi list sape patut jadi bridesmaid dengan tak ni. Group pun sonyap.

      Delete
    2. Hahahaha nanti aku keluarkan criteria nak jadi bridesmaid aku eh. Lol !

      Delete
  2. perghh...open takble la madu! takkan makan sorang kot?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. excited kejap...takble = table -_-

      Delete
    2. Hahahahaha kemain seronok sangattt sampai typo typo sally. Tak pernah pernah typo bila comment. :P

      Delete
  3. ika cash out since december 2013 sampai sekarang tak dapat2...buat report kat nuffnang..sampai 4 kali report..dorang bagi jawapan sama katanya akan dihantar dalam tempoh 2 minggu...tapi sekarang dah bulan 5 masih tak dapat...so ape cita? ahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Too bad ! Baik pegi cek lagi sekali. Hahahaha. Macam dah lama sangat jeeeee tu. Dah bukan sebulan setengah dah tu. Tu berbulan bulan lamanyaaaa.

      p.s : nak monopod. :P

      Delete
  4. fuhhhh. . rezeki rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhhh fuhhh ! Adalah sikit Ria , hihihih. Alhamdulillah. ^_^

      Delete
  5. wahh banyak tuu sampai boleh beli phone.. hihi..
    nuffnang sama ngan churp2.. anne pun dah dapat cek dari churp2. Sabar je tunggu sebulan diorang proses.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ayat tu tergantung tu. Beli handphone mainan Anne. Hahahaha. Kita churp churp langsung hidup tak hidup je tu. :P

      Delete
  6. Alhamdulillah..rezeki berblogging kan..Congrats!

    ReplyDelete
  7. niesa punya lambat lg nak sampai!hahaha..wahh..untung la duit nuffnang byk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niesa baru cashout ke ? Hahaha. Banyaklaaaaa sangat dik oooiii. ^^

      Delete
  8. ok. cepat belanje makan sekrg ! skrg jugak tau! hahaha. best ar mcm ni. bg tips sikit mcmne nak kmpul duet banyak2 dr nuffnang. grr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips dia Hana pergi jawab dulu soalan dalam Liebster Award tu sebab kita tag nama Hana. Hahahahahaha. Amboiii belanja makan ape ? Makan angin mau ? :P

      Delete
  9. yeahhh..nurie belanja dinner malam nie..hahahaha...lan belum pernah cashout lagi, nak kumpul smpai bila pun tatau...hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa plak..menabung darlie sini..

      Delete
    2. Kumpul sampai boleh bawak ktorg semua pergi Sarawakla Lan. :D

      Delete
  10. ape hadiah you bought for your mom? :)

    Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I've bought a gift set from The Body Shop. ^^

      Delete
  11. tahniah. ada rezeki dari Nuffnang. Keep on writting. nice blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , adalah rezeki sikit. Thank youuu. ^^

      Delete
  12. wahhh tahniah sis! smoge bertambah rezki org nak kawin ni ye =) salam perkenalan (*_n)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank youuu Miza ! Alhamdulillah , salam perkenalan juga ye. ^^

      Delete
  13. pergh perghhh untunglah huhuiiii
    hehehehehehe kak nadiaaaaaaaaa
    beli phone apa tewwwww
    hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa. Alhamdulillah. Phone mainan jela Qila. Nak ke ? :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah