Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 30, 2014

Latest Update : Instagram kami diblock ??

Assalamualaikum & Hello.

23 jam ye 23 jam kami tidak dibenarkan meninggalkan sebarang komen dekat mana mana Instagram. Frust. Aku dengan kawan kawan bukannya spam Instagram dengan 'visit my IG' , 'sy ada jual pil pelangsing , pil kurus , pil tinggi'. Sakit hati tahu !! Kami dalam proses menyelamatkan nyawa seorang bayi yang masih tak faham apa apa lagi. Salah ke ??

Just sebab kau artis ? Hello !! Sendu juga pun. Tak payahlah bajet bajet. Kalau agak agak kau taknak repost pun tak perlulah kot kau delete comment tu , tak perlulah kot kau report sampai kami semua tak boleh nak tinggalkan comment apa apa -- even a THANK YOU kepada yang membantu. Takkan nak kena comment 'Eh anak u comel' , 'Sweet sangat both of you' , 'Handsomenya u' baru nak tolong repost. Sampahlah weh sampah. Masa kes 'nikah' kau yang pelik tu , aku punyalah support baik kau ni. Tapi ? Hahahaharam ! Lantaklah kau dengan anak bini kau. Macam bagus. 

But , Alhamdulillah there are still artists yang baik hati yang sudi membantu kami. ^_^



Thanks a lot guys , sorry to make it this way. Tapi cara ni je yang kami ada , dengan spam comments artis artis Malaysia dengan harapan mereka repost sebab kita semua tahu -- bila artist yang repost mulalah banyak mata akan memandang. Kalau hanya kami yang menyebarkan berita tentang baby Izz mungkin  akan mengambil masa yang lebih lama untuk mengumpulkan dana tersebut. Jutaan terima kasih semua yang membantu. Hanya Allah yang mampu membalas jasa baik anda semua. T_T.

Last but not least , kepada korang yang berniaga dekat Instagram tu , rasanya boleh kot kalau korang stop comment 'visit my IG' , 'spek mata murah sini' , 'sy jual sepender' ke apa ke dekat gambar baby Izz. Baby Izz tengah sakit -- tengah berjuang dengan penderitaan yang ditanggungnya dan kami masing masing tengah meminta dan mencari pertolongan tapi korang ??? Korang sebok pergi promote Instashop korang dah kenapaaaaa doh !!! Ada hati dan perasaan kan ?? Ada otak boleh pikirkan , tak perlu kot comment macam tu. Stress !!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : doakan kami berjaya mencapai target kami. nyawa si kecil itu amat penting untuk kami. 


xoxo


11 comments:

  1. Sapakah artis itu..Teett...hehe..
    Dapat tolong post kt FB je untuk baby Izz..
    Hope cepat dapat kumpul dana..Ameen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa ?? Tettt ! Yang kawen senyap senyap tahu tahu ada anak tu. Eh! :P
      Thank you awak , thanks a lot. Sama sama doakan Izz sembuh ye. ^^

      Delete
  2. Ehh shazyy sam. Hihi. Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan baby izz. Allahhaukbar, moga Allah terus memberikan kekuatan iman dan sabar dengan ujian yang Allah berikan kepada mama papa izz anak soleh ni. Buat yang tak mampu hulurkan wang ringgit. Cukup bagi kita terus menerus menadah tangan memohon kepada Allah buat baby soleh, izz rizqi agar diberikan kesembuhan. Jangan pernah putus asa. Doa dan terus berdoa. Itu senjata kita. Mungkin kita salah seorang Allah pilih doa kita untuk diperkenankan :') Allah. SyafakAllah baby izz sayang. Kami sentiasa bersamamu <33

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn amiinn amiinn , inshaAllah Miza. Thank you for ur support and doa. Hanya Allah mampu membalas jasa Miza. :)

      Delete
  3. semoga segala urusan baby izz dipermudahkan...mmg bnyak bace repost dr artis pasal baby izz..touching tgok..semoga dana cpt2 mencukupi tuk baby izz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah Fadh , doakan yang terbaik dan mintalah semuanya dipermudahkan ye untuk baby Izz. :)

      Delete
  4. alamak, ada gosip best ni.. sape yang report smpi cmtu sekali,, poyo gile baget hot.. tgk hari jumaat mdah meminta kan! eeee pelisssss la perangai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sape retis yang nikah lama dah tup tap ada anak. Teka teka. Laki bini retissss okeh. Haaa kan ! Memang bajet gile kot. Huih. Sabor jela.

      Delete
    2. ok tau dah meh aku mention sikit,, wawa jenal ngan aril zapril kannnnnn! takpela,, mungkin die rimas kot! pikir positif, sbb anak die sehat sejahtra kan,, xpe xpe,, ramai artis pemes lain berhati mulia boleh tolong,, taknak tolong takpe,, tp sampai report pahal! yang menang bintang fofuler pun tak kekwat cm tu kan! sakit pulak hati kite,,

      p/s: bile baby izz operation? n dana dah cukup blm?

      Delete
    3. Kekekekeke tahu takpe ! Itulah dia mungkin sekarang dia masih lagi senang , peminat ramai , harta berkodi kodi. Takpe takpe , anggap je takde rezeki izz nak dapat sumbangan daripada dorang. :)

      p.s : nantikan update aku lepas ni. :)

      Delete
  5. Erkkk gile tak berhati perut retis teet tu ehh.. Belom kene atas btg hidung mancung diorang.. Kalau kena kat diorang baru tau nak merayu2 kat paper mtk rakyat melesia derma gak kot...

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah