Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 9, 2014

Majlis Persandingan Rina & Irsyad

Assalamualaikum & Hello.

Kalau haritu aku update entry Majlis Akad Nikah Rina & Irsyad , harini aku nak update entry Majlis Persandingan Rina & Irsyad. Seriously tak banyak gambar pengantin , sebab ktorg dayang dayang busy dengan kerja kerja yang telah diagihkan oleh Rina masa previous meeting. Tapi untuk selfie selfie muka ktorg pakai monopod tu sempatlah juga. Muahahahaha.


Masa pengantin perempuan nak jumpa pengantin lelaki ni , aku sendiri pun tak tahu weh aku dekat mana. Hahahahaha. Nampak tak betapa busynya aku time tu. Hoilah ! Lecak ketiak bhai. Angkat kotak door gift , angkat hadiah orang kasi -- gossip. Eh !! :P

Lepas jumpa pengantin lelaki , both of the pengantin bersanding dekat pelamin. Dan seperti biasa , adalah sesi menepung tawar. Renjis renjis dipilisss , ditepungi lah tawar. Amboii ! Hahahaha. Lepas bersanding dan sesi menepung tawar , pengantin dua orang ni main baling baling gula gula dan duit syiling untuk entertain kanak kanak dan juga aku. Kekekeke. Aku dapat juga okay 30sen. Tapi bagi dekat adik Rina. Yeeee aku tahu aku baik , jangan puji. Muahahahaha.


Selesai aktiviti dekat pelamin , pengantin diiring ke meja beradap. Masa pengantin makan beradab pun aku tak tahu aku dekat mana. Apa menu dia pun aku tak tahu , perrghhh ! Busy gila Nadia. Hahahaha. Tahu tahu je dorang dah settle makan. Lepas tu dorang pun pergilah jumpa jumpa tetamu yang hadir. Ktorg yang dayang dayang ni ?? Bersusun dekat meja beradap -- makan buah ! Hahahahaha.




Dan tak lupa juga , SELFIE !













Walaupun ketiak masing masing dah lecak tapi bila depan camera , masing masing tersenyum gembira. Hahahahaha. Bila pengantin hilang je , ktorg conquer pelamin. Macam macam angle ktorg amek gambar. Nak upload semua dekat sini , ada yang muntoh hijau pula nanti. Almaklumlaaaaa , ada yang kata baju ktorg pakai ni nampakkan diri ktorg macam ada anak 4 (#anak4). Wadepakkkk wadehekkk wadepishhh. Pfftttt !


Okay okay , kita kasi chance pengantin nak selfie. Nah ! Amek monopod Umie ni. Selfiela puas puas. Hahahaha. Kemahen seronok yeee korang dua orang main monopod. Terujaaa yeeee. Ala tangan Eshat pun dah macam monopod. Lol ! :P


Dalam pukul 4 petang , tetiba ternampak kelibat Atie dekat wedding Rina. Memang perasan yang Atie kata dia going wedding Rina dekat FB , tapi tak expect la Atie akan sampai lambat. Hahahaha. Naseb baik pengantin tak keluar outdoor lagi , kalau tidak ?? Silalah jumpa mak pengantin dan adik adik pengantin je. Hahaha. Iollss dayang dayang pun ikut menyebok pengantin pergi outdoor. Entry outdoor akan menyusul nantiiiiii. ^^


Dan tak lupa , mestilah ada gambar dengan tunang tercinta itteeww atas pelamin orang lain. Kekekeke. Pelamin sendiri belum settle lagi , so tumpanglah dulu. Muahahaha. Kauuu tengok , ada ke dress aku tu nampak macam perempuan ada anak 4 ? Ehhh !!! Tak habes lagi tu sentap. Mihmihmih. Nak je aku ganyang mulut orang yang cakap macam tu. Ajet ajettttt je. Puuuiiii. Haktuiihhhh !!!

'Apa pun , congrats Rina sayang. Alhamdulillah majlis sebelah awak dah selesai. Tinggal majlis sebelah Eshat je minggu ni. Lega dah kan beban awak tanggung selama ni dah lepas. Kita ni duk tersengguk sengguk lagi ni ooiiii. Nak pitam pitam dah rasa. Hahaha. Apa pun I'm proud of you. Abaikan apa yang orang kata. You did well my dear. Muah muah muah. Selamat pengantin baru darlingggg. <3333'

Thanks for your time , love ya people.


p.s : kenapa gambar ktorg selfie je banyak , alaaaaaa tengok jelaaaaa ! Nak tayang baju anak 4. :P


xoxo


26 comments:

  1. semua manis belaka dayang2 kita hehe baru perasan tiara pengantin tinggi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu bukan tiara la Fae , tapi kita sendiri pun tak ingat nama dia apa. Hahahaha. :P

      Delete
    2. bukan sanggul ker nama dier???ikut style dolu2 punyer....nmpk classic sangat~
      kl orang skrg banyak yg pakai crown tuh kan???

      Delete
    3. Sanggul eh Kak Didi ? Kita memang fail la benda alah tu nama apa. Kahkahkah.

      Delete
  2. lawa la baju kahwen dia. cantik plus klasik.

    ReplyDelete
  3. superb colour combination...cantik!!
    tahniah to rina dan hubby :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantikkan ? Dahla orangnya pun cantik. Hihihi.

      Delete
  4. Eh.. knp org kate baju tu mcm ade anak 4 ? pelik sikit kat sinii... Huhu.. tibai je sape yg cakap tu.. wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn ! Biadap orang tu. Tak sayang mulut macam tulah Hana. Jantan takde mata. Ehhh ! Hahahaha.

      Delete
  5. Best nyerr dapat pakai baju sesame...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi , besttt ! Bila dalam gambar nampak seragam jeee. :D

      Delete
  6. owh...ini rupanya cerita wedding aritu...rasanya ade perasan a few selfie picture kat IG nurie..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jyeahh ! Inilah cerita dia , ada eh perasan. Ingatkan tak perasan. Hahahaha

      p.s : Nurie dah eh ? Bukan Riesya da kan. Lol ! :P

      Delete
  7. pengantin perempuan cantik....

    ReplyDelete
  8. cantiknya semua orang berseri² macam pengantin..tahniah pengantin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ktorg memang tukang cilok seri pengantin. Ehhh !

      Delete
  9. sukeeee sgt bile tgk pic rina kat ig..cntek gile okey~~
    dayang2 xmo kalah jgk tu..haha..
    uols sweet sgt!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dayang dayang memang wajib over , kalau boleh caras baju pengantin tu ktorg da buat dah. Kekekeke. :P

      Delete
  10. Buta apa org yg ckp bju kamu kamu tuh mcm bju ank 4??adoiii..nk komen pun agak agak ler...kalo akak pun sentapness....what da fish

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keeeennn ! Sabor ajelah teman , nak aje dicabai2kan mulut orang tu. Kuusss semangattt. ^^

      Delete
  11. besnyaaaa korg posing2. xdpt nak join. hehehe. bes dpt tgk korg pakai sedondon. rina pun cute sgt! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kalau akak join mesti lagi havoc. Hahaha. Rina ni memang cute , dengan blur dia. Lagiiii cuteeeee. Kekeke.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah