Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, May 30, 2014

Nuffnang Premiere Screening : Edge Of Tomorrow (Review)

Assalamualaikum & Hello.

Ni cerita Selasa lepas obviously tetapi disebabkan aku sedikit busy mencari dana untuk baby Izz , aku asyiklah lupa nak update entry. Kekekeke. So , Selasa lepas bertempat di IMAX Sunway Pyramid aku dengan blogger blogger lain telah diberi kesempatan untuk menonton Nuffnang Premiere Screening Edge Of Tomorrow lakonan Tom Cruise dan Emily Blunt. Thank you Nuffnang for the opportunity. ^^


Synopsis

The epic action of “Edge of Tomorrow” unfolds in a near future in which an alien race has hit the Earth in an unrelenting assault, unbeatable by any military unit in the world. Major William Cage (Cruise) is an officer who has never seen a day of combat when he is unceremoniously dropped into what amounts to a suicide mission. Killed within minutes, Cage now finds himself inexplicably thrown into a time loop—forcing him to live out the same brutal combat over and over, fighting and dying again…and again.

Review

4/5 star. Korang pernah tengok cerita Source Code tak ? Yang duk repeat banyak kali selagi mission not accomplish tu , ala yang pelakon dia Jake Gyllenhaal tu. Story line dia sama. Hidup - mati - hidup - mati sampai mission dia accomplish. Tengok Edge Of Tomorrow ni punya tagline sudah - Live.Die.Repeat. Memang dia akan repeat banyak kali. Bagi aku best tapi part repeat banyak kali tu bosan sikitlah. Kalau nak pergi tengok sila pergi tengok 3D. Barulah real !! Macam korang yang dibaling bom. Muahahaha.


Masa dapat invitation ni , Nad pun cakap yang dia dapat juga invitation premiere screening ni. So memang ktorg planning nak jumpa dekat sana. Bak kata Nad 'Nak tangkap gambar dengan Kak Nurie , haritu tak dapat'. Eleh !! Haritu dia yang malu malu masa Mini Gathering tu. Lol ! Nad , esok jumpa lagi. Kekekekeke. :P


Dan semestinyalah tunang aku ada , siapa lagilah yang sudi nak bawa aku kalau bukan dia. Kekekee. Mekaceh ye teman kita 'tengok' wayang. Wakakakakaka! Teman sangatttt ! Dia punya baik membuta kat tepi , sabor ajelah teman. :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : jika ada apa apa update tentang baby Izz aku akan laju laju update dekat IG. Thank you.


xoxo


26 comments:

  1. macam menarik jer cerita ni...tetiba MIL macam terpikat pulak kat menantu sorang ni... muahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menarik kak , best ! MIL terpikat dengan yang mana satu tu ? Kekekeke. Ada dua gadis jelita ok dalam entry ni. Wakakakaka. :P

      Delete
  2. Replies
    1. Best best best ! Sebab tom cruise hensem walaupun da tua. Kekekeke. :P

      Delete
    2. wohaaa..eksaited pulak nak pegi panggung gini.. haha :P

      Delete
    3. Cepat cepat pergi ! Tak rugiiii. :D

      Delete
  3. Replies
    1. Dua dua comel gambar yang mana ni ? Atas ke bawah. Kekekeke. :P

      Delete
  4. tak suka tengok cerita repeat2 ni.. confirm pening.. then tidoooo.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sikitlah ! Kita pun pening pastu lalok , tengah tengah baru best. Baru segar sampai ke habes. :D

      Delete
  5. Hero hensem yang tua pon layaannn kalau cite best...kalau hero hensem muda trang tang tang cite hampeh buat hape kannnnnnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ! Kalau story line tak best , memang tido jugak. :D

      Delete
  6. Replies
    1. Kuikuikui ! Eh Qila ! Long time no seeeee. :P

      Delete
  7. Hahahaha kata pun first time. Mestila kena ada malu malu lemah lembut sopan santun hahaha. Sebenarnya part mana entah Nad ada tertidur jap eh hahahha penat ah asyik repeat benda sama T.T Jumpa esok kak Nurie <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puiii ! Malu sangattt. Urat malu Nad pun da putus kan ? Eh akak pun ada tertido kejap weh. :P

      Delete
  8. ohh sama dgn source code...
    abah suka cerita tu.
    qila nak tengok tapi sampai la ni lupa hewhew.

    T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa Qila kan manusia paling busy atas muka bumi ni. Chaiiittt ! :D

      Delete
  9. bestnyaaa kak. .nk ikut. .hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain kali cakap awal awal tau , akak letak awak dalam beg. :P

      Delete
  10. wow bestnya. tak pergi lagi nuffnang premier screening

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah masuk contest , kalau menang bolehla pergi. :D

      Delete
  11. salam cik nad..

    wahh untungla kan..dpt tgok mvie free....
    kita xde pon..huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Cik Yaya. ^^
      Eh eh untung ke , bolehlaaaa. Penjimatan yang hebat. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah