Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Sunday, May 18, 2014

Product Review : Antara Whisper Cottony & Whisper Ultra , mana satu pilihan hati ?

| Sponsored Post |

Assalamualaikum & Hello.

Whisper Cottony 







Sama juga macam jenama jenama pad yang lain , Whisper Cottony pun ada macam macam pilihan. Daripada yang Regular Flow No Wing , Regular Flow With Wing , Heavy Flow sehinggalah ke pilihan untuk Extra Heavy Flow yang bermaksud korang boleh pilih nak pakai pad yang mana satu mengikut flow. Girlsss , faham fahamlah ye. ^^

Whisper-Teaser-1_2_3 (1)

Whisper Cottony ni dia bestttt sebab dia cotton. Maka proses penyerapan cecair yang keluar adalah sangat cepatlah. Bertambah tambah best lagi bila Whisper Cottony ni datang dengan Blue Lock Core yang bermaksud setiap cecair yang diresap oleh Whisper Cottony akan dilock -- takkan bocorlah bahasa mudah. So , takdelah kita kita ni  rasa uncomfortable bila datang bulan. Ihiksss. Sentiasa kering. Gittuuu !! Dan yang terpaling penting Whisper Cottony ni sangat sangatlah wangi , even tak buka plastik tu lagi korang dah boleh bau wanginya Whisper Cottony ni. So , janganlah risau dengan bau bau yang kurang senang sekiranya datang bulan. Hihihihi.

Whisper Ultra


Manakala Whisper Ultra pula padnya sedikit nipis kalau dibandingkan dengan Whisper Cottony. Whisper Ultra pula dia macam plastik , bukan cotton macam Whisper Cottony tapi kepantasan penyerapan cecair adalah sangat cepat disebabkan oleh kelebihan Whisper Ultra yang mempunyai dri weave and duo protect system.

Jadi mana satu pilihan anda ? Aku pilih Whisper Cottony !!

Yoga Class - mYoga Plaza Damas

Hari Sabtu lepas , aku berkesempatan untuk attend satu kelas yoga yang dianjurkan oleh Whisper dekat mYoga Plaza Damas. Seriously ni first time aku buat yoga weh , sampai ke harini jugalah sakit sakit badan aku. Kekeke. Itulah dia , exercise dahla lapanblas tahun sekali -- strecthing apatah lagi. Layak !

Aku attend kelas yoga ni dengan Ayue. Asalnya aku nak pergi 3hb -- tapi Ayue ajak pergi sekali dengan dia untuk session 10hb , so kita proceed jela. Memandangkan kalau aku pergi 3hb tu pun aku sorang sorang , macam tak best je kan. Takde geng aku nak gelakkan. Mihmihmih.




So , inilah dia kelas yoga aku selama sejam. Panas baq hang. Belum start lagi aku dah berpeluh peluh. Masa aku sampai tu pun tak ramai lagi blogger yang ada , padahal masa tu jam pun dah menunjukkan pukul 12.30 tengahari. Ehem ehem lambat yeee. But its okay , bolehla aku snap snap sikit. 



Hambooiiii Nadia , daebak ! Hahahaha. Melentur buluh biarlah dari rebungnyaaa , jangan jadi macam aku. Dah keras kejung macam ni baru nak yoga yoga -- naseb tak patah je badan aku time ni. Kekekeke. Tapi besssttttt !! Rasa ringan sikit badan lepas tu , tapi esoknyaaaa ? Rasa sakit sangat badan. Lol !! :P

Selama sejam dalam kelas yoga ni , ktorg diajar macam macam. Seriously macam macam , daripada postur duduk hinggalah kepada teknik yang terpenting iaitu teknik pernafasan. Masa buat yoga ni jugalah yang kita semua akan rasa -- eh , asal nafas aku macam tercungap cungap je ni. Hahahahaha. Nampak sangat okay teknik pernafasan berterabur. Belum kira postur duduk lagi ! Aku ialah seorang yang dah biasa bongkok , bila kena duduk straight straight. Perghhhh !!! Rasa macam kena deraaaa. Y_Y.


Ayue , Aku , Miza & Norza Hihihi. Sehari sebelum pergi kelas yoga ni aku sempat komen dekat blog Miza. Tu yang macam dah lama kenal. Padahal ?? Hahahaha.


Aku , Kak Shazwani Hamid dan Ayue. Kak Shazwani Hamid ni featured blogger Nuffnang April 2014. Aku dengan Ayue je blogger biasa biasa. Rasa diri ini sangatlah kerdil berdiri tegak di samping blogger famous. Ehem ehem. ^^


And here we go , photo group session. Korang korang memang awesome -- lagi awesome ktorg punya instructor tu. Hoiii !! Macam manalah badan dia boleh fleksibel macam tu , fuuuhhh fuuuhhh. Serious jealous tengok badan dia boleh melentik sana sini. Huwaaa. Lepas ni nak yoga setiap harilah. Ehhh ! :P



Dan kami , bukan ambassador mYoga - All about fitness & wellness. Untuk location dan contact , aku akan bagi at the of this entry. By the way , this is my first time jumpa Ayue , selama ni asyik memekak dekat komen blog or Whatsapp je. Nice to see you bebeh ! Muah muah bau peluh sikit. Kekekekee.

mYoga Plaza Damas
Block L-1-16, Plaza Damas, 60 Jalan Sri Hartamas 1, Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur.
03-62119999
info@myoga.com.my


Last but not least , thanks to Whisper sebab sponsor this yoga class and for all the goodies. Banyak gila okay pad. Jimatlah stok untuk beberapa bulan. Kekekeke. Thanks to Nuffnang juga sebab sudi menjemput aku join event ni. Thousand thanks juga dekat Wan sebab sudi hantar aku pergi Plaza Damas. Yeaayyy !!!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : even wesak , aku tetap bangun awal. tetibaaa. :P


xoxo


18 comments:

  1. crite pasal whisper ni teringat zaman pest time period dulu dapat free whisper dekat sekolah siap ade buku untuk kanak2 bru menstruasi.hehehe.batak gila rasa..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan ! Siap tunjuk cara pakai lagi. Segan ok. Hahahaha. :P

      Delete
  2. Eh2..da post? Apsal gmbr entry kite same? Hahahah :p diorg blom approve laaaaaaa..esok kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha post lah , da lama sangat draft jadi pekasam. Right after dorang approve tadi terus publish. Haha. Gambar sama sebab sumber dia pun 1 je. Hahahaha.

      Delete
  3. poyo ah nota kaki tu. hahahahahha!

    best la goodies tu boleh jimat kan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha! Kena poyo. Jelly cakap jela Aisya. Kekekeke.
      Tahu takpe , banyak gila stok. Tak payah kalut kalau takde stok kat umah. :D

      Delete
    2. tak jelly pun lah.
      tiap hari bangun awal tak bising pun.
      hahahahahahahaha!

      Delete
    3. Elehhhh ! Konon je chipmunk ni. :P

      Delete
  4. best ke brand ni? kalau ok leh la nak try

    salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

    follow sini, kalau sudi follow sy k
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lembuutttttt tu yang best tu. Hihihihi. Akan follow balik , jangan risau okeh. :D

      Delete
  5. macam best je kelas yoga tu. hihi.
    saya tag awak dalam liebster :)
    http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-cik-tylia-part-1.html

    salam perkenalan cik nadia ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang besttt , sakit dia pun besttt juga. Hahaha.
      Alamak kena tag lagi. Hahaha. Okay ! Nanti kita singgah blog ye.

      Salam kenal juga ye Wawa. ^^

      Delete
  6. Mesti besttttt sgttt kan..lpas nih melentik lentik ler bdn tuh dik oi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Tak mampu kak , cramp cramp terus. :P

      Delete
  7. bestnye dapat jumpa blogger...hehe.. lepas ni aum aum ler ye? hehe

    ReplyDelete
  8. hahah! name kwn I tu norza la..hehe sile la visit blog dia jugak http://peachaddicted.blogspot.com/

    tu 1/2 year nye stock tu kan =) Naik kereta je my little fella da baling2 sgale pack tu..(*_n)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tula I bace blog u tadi nama dia Norza , tak sempat lagi nak edit nama dia. Kekeke. Serious banyak gila okay ! Sampai lepas kawen takyah beli. Eh. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah