Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, May 19, 2014

Red Bull Air Race , Putrajaya

Assalamualaikum & Hello.

Siapa yang berkesempatan pergi tengok Red Bull Air Race dekat Putrajaya semalam sila angkat tangan. Hihihi. Semalam ktorg satu family pergi Putrajaya semata nak tengok Red Bull Air Race (dibaca : tengok tanpa tiket). Hahahaha. Yelah tiket pun dah mahal nak mam. Baik tengok daripada atas jambatan , sama je nampak dengan orang yang ada tiket tu. ^^



Nampak tak asap kaler putih tu ? Dekat situlah ada kapal terbang tu. Hahaha. Handphone tak cukup canggih weh , maaflah. Kapal terbang tu belum sempat sampai dekat dua belon yang macam menara tu aku dah snap , memang sebesar semut jela kapal terbang tu nampak dalam gambar. Muahahahaha !




Okay yang ni nampak besar sikit kapal terbang. Kekekeke. Gigih okay. Kemain kira lagi masa yang sesuai nak tekan button snap tu. Mama pun siap join aku , tapi asyiklah dia tangkap gambar ekor kapal terbang je. Sabor jela. Pastu suruh aku yang snap -- 'Kau kan blogger , nak snaplah gambar update kat blog'. Ye ma , ma very understanding. Lol.



Ini bukan burung helang or burung kasawari okay , ini kapal terbang ! Janganlah korang kata burung helang Langkawi datang terbang ke Putrajaya. Penat tau aku cari angle nak snap gambor kapal terbang tu. Ewah. Yang penting aku sakit hati sebab Wan pun masa ni tengok Red Bull Air Race , tapi dia ada tiket. Berlagaklah taknak jumpa aku yang duduk dekat atas atas bukit tu. Pffttt !!

Balik daripada Putrajaya terus shoot pergi Ikea , meatball-ing dengan family. ^^


Muka aku dengan muka mama takde dalam gambar sebab takde sape yang sudi nak snapkan. Dorang kalau dah nampak makanan , macam piranha ! Hahahaha. Laju je tangan. Bencikkkk. Huwaaaa. Maka dengan itu aku sabotaj gambar candid ayah & haiqal. Gambar buruk untuk hazieq. Yeyeahh ! 

Tapi the best part is semalam aku jumpa Nadi Anaqi (anak Zahiril Adzim & Shera Aiyob) , comel gila. Tapi tak snap snap pun sebab Nadi Anaqi tido , kalau bangun dah sah sah aku suruh mama jadi photographer. Apa pun dorang dua nampak cute gila. Kecik je dorang dua tu , saing saing aku dengan Wan je. Ehhh !!!:P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : pejam celik pejam celik ,  tinggal 102 hari je lagi. Y___Y


xoxo


18 comments:

  1. red bull kita tak pergi, red kopitiam kita pergi..hahahaahah...

    ReplyDelete
  2. X berkesempatan nak tgk...adoi sedap plak bebola itu..hehehe...

    Yang nti akak nak wat entry psl wassup bru,rmi tanya mcm.mne nak buat...nti akak nak copy entry dan credit ke awak boleh x??nti bgtau eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kak ! Nyaman bila masuk tekak. Amboii. Hahaha.
      Eh boleh je , tak salah pun kak. Tapi kalau takleh copy bagitau kita.
      Kita anta post tu ikut email jela. ^^

      Delete
  3. Replies
    1. Seronok sebab semalam pun tak berapa panas. :D

      Delete
  4. huh...jeles...ajak Encik suami g tapi die kate tiket mahal...padahal boleh je tngok tmpt berdekatan dengan die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii. Merajuk dah dia. Hihihi. Tengok gambar jela dekat website. :D

      Delete
  5. alaaa tak ajak Ash pun??? hi hi hi... tiba2 kannn???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larhhh , kita ingatkan Ash yang pilot tu. Beriya turun padang. Hahaha. Haaa lagi tetiba kaaaann. :P

      Delete
  6. tak sompek lahaiii...gila banyak assignment...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian Sally , itulah dia naseb orang yang masih belajar. Takpe. Lain kali ada lagi. ^^

      Delete
  7. niesa berkesempatan tgk gmb dr kak nurie je lah..hukhuk.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tengok gambar pun bolehlaaa Niesa , lol ! :D

      Delete
  8. sedapnya meatball ikea..... akak lalu je redbull tu sebab baru balik dari Janda Baik singgah kat alamanda makan kat sana..... Rizqin dapat tengok helikopter je... hahahhaha...jadi le....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha eh akak g janda baik pula , org last week g janda baik. Kekekee. Larh rizqin nak tengok heli je. Pun bolehlaaaa daripada takde. :D

      Delete
  9. alaaaaa... nak tengok gambar Nadi Anaqi...

    tak sempat lah nak pergi, *bajet mcm busy sgt*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha g tengok kat IG mak ayah dia. Lalalalala. Itulah dia macam busy benor tauuuu. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah