Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, May 5, 2014

Majlis Akad Nikah Rina & Irsyad

Assalamualaikum & Hello.

3rd May 2014 , seriously daripada pagi jadual aku padat membawa ke malam. Sabtu tengahari kejar wedding sepupu Wan -- naseb baik dekat Kg Pandan je. Lepas tu terus shoot pergi Salak Tinggi untuk majlis akad nikah Rina & Eshat. Mula mula ingatkan tak sempat sampai , tapi Wan bawa kereta macam orang gila. Hahahaha. Akhirnyaaaaa , sempat dan selamat pun sampai. Plus , akad nikah tu berlangsung lambat sikit. Ngeehh !! Kalau tahu tak payah bawak kereta laju laju. :P


Gambar ni siapa tah share dalam group , sebab time makeup ni pun aku tak sampai lagi dekat rumah Rina. Masa tengok gambar ni terus cakap 'Alaaaa cantiknya awak makcik'. Rasa macam tak percaya je yang Rina dah nak jadi bini orang time tu. Hukhukhuk.


Kejap je dapat jumpa Rina , elok borak borak sikit terus dia kena panggil keluar. Hahahahaa. Masa tu apa lagi -- menggelabahla. 'Haaa dah kene keluar ke ?' sambil buat muka blur dia tu. Kekekeke. 


Kauuu tengok tu 3 orang makcik kepochi -- tudung merah , tudung pink , tudung hijau. Ktorg 5 orang je bridesmaid yang sempat datang akad nikah Rina. Yang lain semua hilang daripada radar. Jane pula temankan Rina dekat pelamin. Oooiiii Lin tangan ko tu pahal ?? Hahahaha. Buat taichi ke ?? 


Dup dap dup dap dup dap , mihmihmih. Tok kadi punyalah kuat menyakat Eshat. Aku yang tengok pun seriau. Hahahaha. Adrenalin berjalan dengan lajunya tiap kali tengok Eshat kena soal dengan tok kadi. Kahkahkah. Tok kadi bagi khutbah pun dia tak berapa nak dengar -- nampak na tak fokus. Gabra lettuuww ! Dan dengan 2 kali lafaz -- alhamdulillah Rina sah menjadi isteri kepada Eshat !! Yeayy !! Rina dah kawen dah , dah jadi bini orang dah. I'm happy for you babe. ^^




Pengantin perempuan malu malu , Eshat dah tak tahu malu. Lalalalala. Gelojoh ar shat ko ni. Apa pun tahniah tahniah tahniah !! Eh banyaknya tahniah , arghhh lantak. I'm glad to see both of you on your akad nikah day. Actually , masa akad nikah ni aku tak dapat nak attend. Tapi aku ajak juga Wan pergi due to some circumstances. Aku just nak attend untuk happykan Rina on that day. You know what I mean girl. ^_^


Geng geng lepak mapley merangkap geng geng futsal Eshat , lepas sorang sorang kawen. Lepas ni sape pula nak amek turn ? Kalau tengok daripada gambar ni , ada banyak lagi kenduri kendara dan nasi minyak yang menanti ni. Hikhikhik.


Seperti biasa , kenalah amek berkat. Hahaha. Muka Rina nampak lain gila sebab pagar besi dah takde. Dah jadi macam muka Ika pula muka awak makcik. Hahahaha. Takpela , still cantik. Yang penting dah selamat jadi isteri orang pun kan. ^^


'Makcik , selamat pengantin baru. Semoga perkahwinan ni kekal sampai ke Jannah. Kita happy tengok awak happy. Kita tahu dalam happy awak pun awak sedih juga. Tapi ketepikan yang sedih tu because you deserve to be happy makcik. Ingat , sekarang dah ada suami -- dah tak boleh ganas ganas kasar kasar lagi dah (note to myself). Arghhh! To many things kita nak cakap , tapi speechless pula. Apa apa pun -- semoga awak suka hadiah kawen daripada ktorg semua (bridesmaid). Hhahahahahahahahahahaha. Kbai!'

Thanks for your time , love ya people.


p.s : banyak hutang entry aku ni sebenarnya. miahahaha.


xoxo


17 comments:

  1. Entry ni yang akak tunggu... Cantik sangat-sangat rina... Dan cantik juga dia semalam..... Semoga berkekalan hingga akhir hayat... Hingga Jannah ALLAH.... Happy..... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kemain tunggu tau akak pun. Hahaha. Itulah , kita update yang ni dulu. Yang lain sambung nanti. Banyak nau gambar. Amin amin amin. :D

      Delete
  2. hahaha...mestilah... excited.... Awak pun cantik juga semalam... Nanti kenduri awak jgn lupa jemput pastu hntr gps sekali dekat whatapps...senang akak nak cari rumah nad nanti...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha cantik apa kak , berlengas teruk! Hahaha. InshaAllah , bulan 11 nanti kita share location lagi. Kekekeke. :P

      Delete
  3. ehhhh kenape rina mcm kurus? tp cantiknya.. xpe nanti lepas kawin ni msti naik balik badan die hahahah :) selamat pengantin baru rina, Semoga berbahagia hendaknya ke akhir hayat.. :)

    *ramai gile kawin,, aku pulak filling2 teringat aku kawin hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan macam kurussss ! Dia memang kurussss teruk. Huhuhu. Amboii feeling lebih nampaaakkk. :P

      Delete
    2. tp kenapa tok imam tu pki laptop.. die buat live update solemnization ke weh?

      Delete
    3. Dia baca pasal khutbah dan segala gala dalam tu je.

      Delete
  4. memang banyak hutang okay.
    hihihihi.
    bestnyaaa kak kurus kita ni banyak gi wedding hmm
    T_T
    nak ikutttt hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Jom jom ! Minggu ni pun ada lagi Qila. Another week after that pun ada. Kekekeke. :P
      Eh banyak ke akak hutang entry ? Erkkk ! Hahahaha

      Delete
  5. hmm ramai nya entry kahwin hmmmm
    eh.
    hahahahahahah!!!
    happy kahwin day to your friend kak nadia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboiiii banyaknyaaa komen dak kecik ni. Hahaha. :D

      Delete
  6. nak kena sambung bahan blk si Qila ni..hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal si Qila..lupa nak komen benda yg penting..hahahah..

      SELAMAT PENGANTIN BARU! :)

      Delete
    2. Hahahahah pun boleh laaaa si Sally ni ! Hahaha. :P

      Delete
  7. Alhamdulillah...sebuah lagi masjid tengah terbina...sampaikan sala tahniah kepada mereka...tak sabar pulak tggu nurie punya..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar ye ? Sila kumpul duit dari sekarang untuk beli hadiah paling power di abad ini. Muahahahaha. Nanti kita jemput semua dalam group tu. ^^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah