Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, May 8, 2014

The Liebster Award : Mamaniza

Assalamualaikum & Hello.


Okay sebelum aku berhutang dengan lebih banyak entry untuk Liebster Award , adalah baik untuk aku selesaikan satu persatu. Pheew !! Dah macam buat assignment dah aku rasa. Banyak weh soalan nak jawab. Tapi demimu mama , kurelakan jua. Ewah !

Liebster Award yang pertama ni ditag oleh : Mamaniza.

1. Apa yang anda buat bila berseorangan? 

Baca novel , layan drama Korea , feeling feeling depan cermin. Hahahaha.

2. Cara anda menunjukkan kasih sayang pada insan tercinta?

Ajak makan , hahahaha. Bukan masakkan tau , tapi pergi kedai makan. :P

3. Siapakah cinta monyet anda waktu sekolah dulu?

Takde , masa sekolah kita nerd. Hahahaha.

4. Target masa depan anda?

Nak terror masak supaya suami tak lari (ke depan sangat ke target ni). Kekekeke.

5. Lelaki/Perempuan yang bagaimana idaman anda?

Kena buat entry lain ni Ma kalau nak tau , muahahaha. Berjela jela ciri ciri lelaki idaman. Lol !

6. Tujuan utama anda berblog?

Nak tambah kawan , berkawan biar ramai. Ehhhh !

7. Perkara yang membuatkan anda mengeluarkan air mata.

Bila family members kita sakit , bila kucing kita mati , bila tengok drama Korea yang sedih. Y__Y

8. Apa perkara yang paling buat anda menyesal sebab tak dapat lakukan?

Buat masa ni takde lagi , akan datang tak tahu.

9. Apa dan siapa pendorong semangat anda?

Family dan tunang tersayang. <33333

10. 3 perkataan mengambarkan diri anda.

Suka membebel , friendly , gila gila tapi bukan gila. ^^

11. 3 perkara terindah dalam hidup anda.

Ada family yang sayangkan kita , bakal berkahwin dengan orang yang kita sayang , ada blog tempat kita membebel.


Soalan soalan cepucemas untuk dijawab oleh korang korang :

1. Apa ciri blogger yang buat korang rajin nak blogwalking ?
2. Selalu korang blogwalking pada waktu bila ?
3. Pernah tak stalker ex boyfriend/ex girlfriend ?
4. Masih berhubung lagi tak dengan ex boyfriend/ex girlfriend ?
5. Ada tak benda yang korang rahsiakan daripada boyfriend/girlfriend/tunang/suami/isteri ?
6. Kalau diberi pilihan jadi binatang , korang nak jadi apa dan kenapa ?
7. Kalau diberi pilihan bercinta dengan artis luar negara , siapa jadi pilihan ?
8. Masa kecik kecik dulu korang suka main apa ?
9. Benda yang paling nakal korang pernah buat masa sekolah dulu , apa ?
10. 3 benda yang korang tak boleh hidup kalau takde.
11. 3 pendapat korang mengenai aku.


Dan orang yang jadi mangsa nak jawab ialah :

http://hannahsytieh.blogspot.com/
http://sallysamsaiman.blogspot.com/
http://newhusnayusof.blogspot.com/
http://www.striderbuzz.com/
http://mariapunyerkisah.blogspot.com/
http://qileh.blogspot.com/
http://niesa-lovecrew.blogspot.com/
http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/
http://cahayapetunjukku91.blogspot.com/
http://letopkeypad.blogspot.com/

Siapa yang dah jawab tu , sila silalah tinggalkan link dekat komen ye. Boleh juga aku baca baca nanti. Selamat menjawab ye , jawapan tak kesahlah panjang ke pendek ke -- semua diterima. ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s : ada lagi 2 Liebster Award entry akan menyusul -- esoklah kot. ^^


xoxo


19 comments:

  1. Awat kome jd spesis Niesa ni..hahahaha...jgn..jgn tag diriku..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan dia lgi advance drpd niesa....hahahaha,,,stress nk menjwab lepas ni...

      Delete
  2. Samalah tujuan kita berblog! Sep bontot sikit! Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh ! Laga laga bontot skeeekkk. Hahahahaha. :P

      Delete
  3. haa jawap y'all jangan tak jawap hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naseb tak tag Fae , kalau tak dengan Fae Fae sekali dengan jawab. :P

      Delete
  4. hahaha..yang no 10 tu setakat ini sy boleh confirm jawapanya jujur..hahaha..banyak gak liebster nak kena buat ini..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punyalah nak 3 , dia bagi satu je. Apa pun tak boleh. Hahahaha.

      Delete
  5. hahahahahahaha ko jawab aku punya dulu,, nanti aku buat entry balas dendam lagi heehehehe
    tp soalan ke 3 mamaniza tu aku takleh terima la jawapan ko.. kalo exam tu kira potong markah sbb menipu hahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa dah la tak leh copy,, mlsnyer nk type balik soalan tu hahahahaha kejam kan!

      Delete
    2. Hahahahahahaha itulah nama dia tak semua benda kat dunia ni senang je. Kekekeke. Selamat copy la ye. Eh ! Aku kat sekolah memang nerd , masuk UiTM je hancor sebab ade kawan cam ko. :P

      Delete
  6. Hahh kemain byk soklan nk jwb..fingsan yg kne jwb tuh..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha jangan pengsan pengsan , 11 jeee. :P

      Delete
  7. Replies
    1. Qila kan rajin taip satu satu , taiplaaaa. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah