Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, May 13, 2014

The Liebster Award : Niyaz Ayani

Assalamualaikum & Hello.


Jyeah ! Last liebster award untuk aku -- liebster award yang kelima okay. Gigih tak gigih jugalah aku memerah otak nak jawab soalan korang yang most of the time penuh dengan kontrobersi. Ehekkkksss. So , this is the last one. Perhaps dah takde yang tag aku , aku dah malas dah ni. Muahahaha.

Liebster award yang kelima ditag oleh : Niyaz Ayani.

1) Kat baazar ramadhan, apa makanan atau minuman wajib beli? 

Lauk asam rebus keladiiii , mantaaaaappp !!!

2) Kenapa murtabak menjadi menu fevret orang di waktu bulan Puasa? (Jawablah dengan kreatif ye)

Sebab murtabak nampak tak menyelerakan pada hari hari biasa. Kahkahkah.

3) Antara bandung cincau dengan soya, siapa paling laku sekali kat baazar nun? Dan kenapa?

Soya cincau kot ! Sebab dia black and white macam taik cicak. Kekekeke.

4) Shopping untuk raya, masa bulan puasa atau 3 bulan sebelum raya?

Tahun ni tak shopping. :D

5) Last dapat duit raya, umur berapa? 

Alamakkk , tak ingat ! Nampak benor dah tuaaaaa. Y_Y

6) Kenangan berpuasa dan raya yang sangat antik untuk diingati?

Jumpa tunang masa buka puasa dengan kawan kawan 3 tahun lepas. Hikssss.

7) Tahun ni, apa warna tema baju raya?

Warna warni kehidupan , muahahaha.

8) Lagu raya apa paling disukai? Kenapa?

Balik kampunggg ! Sebab dapat balik kampunglaaa padahal hari hari pun boleh balik kampung. :P

9) Kuih raya apa paling menjadi kegemaran? Apa sebabnya suka? Jelaskan. (Aicewahhh...haha)

Cornflakessss madu ! Sebab sedaplah , ada ke orang nak makan kalau tak sedap ?? Mihmihmih.

10) Kuih raya selalu buat ke beli? Kenapa buat? Dan kenapa beli? (Heheheee)

Beli sudah , kalau nak buat pun nak bakar kat mane ? Boleh pinjam oven dekat JJ tak. Kekeke.

11) Dah habis ganti puasa ke belum? Dah habis, syabas! Kalau belum, kenapa, malas eh? (Ngeh3...)

Belum. Biasalah bila dah nak dekat puasa barulah kelam kabutttt. Standard. :P


Sekian sahajaaaaa untuk kali ni. Diharap menjawablah segala persoalan kepada yang memberi soalan. Wakakaka. Maaflah kalau jawapan aku ni macam budak tak cukup akal. Tak Nadia la kalau jawab ikut skema jawapan. Kuikuikui.

Thanks for your time , love  ya people.


p.s : mengejar dateline , sehabes laju macam F1 dah ni. Y_Y


xoxo


6 comments:

  1. lauk asam rebus keladi tu mcm manaaaa? tak pernah tau tak pernah jumpa punn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cecuba google kot kot penah nampak. Hahaha. :D

      Delete
  2. soklan pasal pose ...huhu tak sabar plak rasanya nak pose ^___________^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn ! Bulan depan dah puasa dah , ganti puasa pun belum habes. Y___Y

      Delete
  3. yang no 2 tu lan setuju..kalau bukan bulan pose memang murtabak nampak tak menarik..hehehe..nak jumpa orang jual murtabak pun susah..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ! Bila tak puasa tengok murtabak tu cam tak selera. Kekeke. Nak jumpa hanya bila ada pasar malam , pasar malam pun pergi lapan tahun sekali. Kekeke. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah