Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, June 19, 2014

03-20750000 , 03-27263500 , 03-20366888 -- Siapa Kau ??

Assalamualaikum & Hello.

Inilah dia punca kenapa aku tak suka angkat call daripada nombor yang aku tak kenal. Hish. Dan bila orang sekeliling bising bila dorang call aku guna nombor lain dan aku tak angkat , aku belajar untuk angkat call daripada unknown number ni. Hukhukhuk.

Dan nak dijadikan cerita. Tadi , aku receive satu call daripada 03-20750000.

Dan gara gara handphone cap ayam yang aku pakai ni speaker dia sangat tak jelas , aku pun macam dah terproceed dengan apa yang dia cakap. Katanya aku adalah salah seorang pengguna aktif CIMB yang terpilih untuk dapat penghargaan daripada pihak CIMB. Apa penghargaan yang aku dapat ? Katanya dapat perlindungan insurance takaful daripada Sunlifemalaysia. Dahla aku ni dengar macam tak dengar , speaker tak berapa  nak elok. Tssskk. Aku pun duk la 'haa' 'aah' 'ya' , menjawab jela apa yang dia cakap !

Yang lagi kroniknya , bila Aizreen (orang yang call tu) kata nak pos polisi insurance tu dan dia memerlukan alamat rumah. Aku minta dia email address , katanya tak boleh sebab yang terpilih ni hanya dilayan menerusi panggilan. WT tettttt ! Tapi aku still lagi layan , sampai dia minta nombor IC pun aku kasi. Apakah ?? Sangat pelik dengan diri sendiri. Adakah diri ini terkena pukau secara panggilan. Anyonyonyo.

Tapi naseb baik juga handphone cap ayam aku ni mati sebab takde battery. Kalau tak ? Sampai sekarang rasanya aku masih on call dengan orang tu. Dia siap cakap yang perbualan ni dirakam. Omomomomo. Takut kita. Huwaaa. Lepas je handphone aku mati , aku cuba google nombor yang call aku tu. 

Guess what ! Macam macam cerita ada , nah baca sini : 


Eh banyaklah yang dah tulis macam ni , aku je yang lambat sikit nak google tadi. Kalau tak aku hamukkan je. Eh tak boleh tak boleh -- puasa. Hahahaha. Naseb kau baiklah Aizreen kau call aku time aku puasa , kalau tak dengan kau kau aku hentak. Eh garangnyaaaaa Nadia. By the way tadi aku on phone balik , kemain tau sampai 2 miscall. Ahakhakhak. :P

Apa pun kalau korang korang receive call daripada nombor ni , please avoid to answer it. Kalau dah terangkat macam aku tadi tu , kira halal jela kalau korang letak je call tu. Tak dosa , dorang tipu lagi dosa. Wakakakaka. ^^

Latest Update : Dorang call aku guna nombor lain pula : 03-27263500 , 03-20366888. 

sumber : google

Thanks for your time , love ya people.


p.s : agak agak ada apa apa akan jadi tak since aku dah bagi ic and address (naseb address umah atok) ? 


xoxo


39 comments:

  1. uishh seram la..kalo nad dok malayan lagi td, silap2 dah berlaku transfer duit td..skrg mcm2 tau..jgn terpukauuu ! wuaaa !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasal , seram seram. Dahla dalam CIMB tu duit pun tak berapa nak ada. Jangan nak tambah takdela kan. Hahahaha. :P

      Delete
  2. sekarang ramai penipu nad...hati-hati ye.Sal memang tak angkat kalau nombor tak dikenali call

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul , betul. Ni dorang call lagi. Hish. Semak betul. Kalau ye nak cari duit , janganlah sampai kene tipu orang macam ni. T_T.

      Delete
  3. Aku layan je...pastu letak. Wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau laki , aku bab bab macam ni goyang sikit weh. Duitlah tak berapa nak ada , kalau kene tipu tak ke nganga. T_T.

      Delete
  4. Replies
    1. Tahu takpe anum , jaga jaga juga ye. :)

      Delete
  5. kak nurie niesa sebelum ni pn pernah..tp masa tu guna kad kredit ayah...niesa layan je sampai habis..kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad kredit ayah okay lagi , ni kad debit sendiri. Mau tak berduit lepas tu. Wakakakaka. :P

      Delete
  6. Akak pun tak brp rajin nak angkat nombo2 x kenal nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula , kita dulu pun tak rajin. Dah asyik kena marah je. Angkatlah juga. T_T.

      Delete
  7. kalau sally, no camtu selalunya AEON credit je..hahaha...sebab abg sally pinjam nama buat loan motor.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi Sally sebab memang betul betul loan , kita plak dah kategori penipu ni. Huwaaa. Ni pun ada receive call lagi. Macam macam nombor dah. T_T.

      Delete
  8. penah jgk dpt call mcm ni...aish..bahayanya tp biasa klo dpt pon mmg x layan, dgr2 lps tu kata ad keje..nt kol blk..trs x angkat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Tula , naseb baik kite tepon mati tadi. Kalau tak mati pun kita letak sendiri kot. :P

      Delete
  9. jgn lyn mgkuk durjana tuh dik..ngehngehngeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak layan pun kak , naseb baik henphone pandai bawak diri. Ekekeke. :P

      Delete
  10. wwwoooohaaaaa kalo aku dah selamat dah die,, hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ko nak selamatkan dia dari apa Una. :P

      Delete
  11. sib baik dia tak call lan...kalau dia call lan, memang kena ngorat laaa..jangan kata no tepon, email add, facebook twtitter semua lan mintak..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha. Kalau Lan nak jadi gay bolehla Nurie suruh dia call Lan. Hahahahaha. :P

      Delete
  12. Kak Fiza memang selalu jugak dpt no mcm nie...tak angkat.. last2 masuk dlm reject list.. senang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah , now nak cari reject list dekat phone cap ayam ni. Dari semalam cari tak jumpe. Kekeke.

      Delete
  13. biasanya kalau dari insuran pas telefon kat wife yang sambung jawabkan. wife terus cakap malas nak dengar terus letak telefon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha lagi style ! Tula , lain kali nak buat pesen tak dengar lepas tu terus letak. :D

      Delete
  14. just received from the no 0320750000 today.

    ReplyDelete
  15. pun dapat call dari nombor sama bertalu2 dari semalam. maaf, i tak layan! ha ha ha~~ ANNOYING!

    ReplyDelete
  16. Thank u.. sy dpt call dari nombor tu jugak ptg td. nsb baik x sempat jwb. google2 masuk kat blog ni..

    ReplyDelete
  17. Mmg cilakak ini no..kemain lg nak tikam org. Dah puas dyorg gune no2 03bla3 ni pandai dyorg call guna hp plak. 0166634540!! Siak!!

    ReplyDelete
  18. google no yg tak dikenali. sekali kuar kat blog ni. naseb tak angkat haha

    ReplyDelete
  19. tgh gugel no tu...nmpak blog kamu ni....aish....beribu2 kali nak col....klu x jwb alamat col sampi ketua....huh...

    dah lah tengah nak tunggu pangilan temuduga.....yg dia ni sibuk jugak nak col...ganggu mood kita je lah.....menyampahhhhh......

    ReplyDelete
  20. 3 no nipun selalu call saya..pernah terjawab sekali,mmg penjual insurans tp jual nama cimb.Bila call cimb diaorg ckp takdepun offer insurans bagai.Hati2lah..block these 3 nos.

    ReplyDelete
  21. Sedikit info sharing. Nombor 03-20750000, 03-20366888 owner dia TELE RESPONSE SDN BHD.

    Alamat office (Gugel je nama company):
    Tingkat 10, Bangunan KWSP, No. 3, Changkat Raja Chulan, 50200, Kuala Lumpur

    Source: https://www.newpages.com.my/v2/en/company/145173/Tele_Response_Sdn__Bhd_.html

    ReplyDelete
  22. baru sat dapat call ni ha...

    ReplyDelete
  23. Ish..ish...just received call from this number. Takde lagi CIMB dah. Katanya dapat cabutan bertuah CALTEX. Dapat insurans perlindungan. Adoi...dah lah i takde kereta buat apa nak gi Caltex..dah explain masih tak paham..i terus hang d call..

    People out there pls b careful..apa2x offer pun jgn terpedaya..Nothing is free in this world..semua ada trick..hahahaha

    ReplyDelete
  24. Terus aku block no tu kol la smpai kiamat..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  25. Terus aku block no tu kol la smpai kiamat..πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  26. Sapa punya kerja tu agaknya ?..
    Haaa...hantu mata sepet

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah