Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, June 25, 2014

30 Minutes VS 5 Minutes

Assalamualaikum & Hello.


Pernah kena macam ni ? Pernah ? Aku sampai dah lali dahla kena benda benda ni. Hahahaha. Kalau kita datang awal setengah jam , ada orang nak cakap -- 'Bagus Nadia ni datang kerja awal setiap hari'. Tapi bila kita balik awal 5 minit , ada je bunyi bunyi 'Eh Nadia kerja free sangat ke boleh balik awal ?'. Eh eh eh , yang aku bertenggek pepagi buta dekat depan monitor ni kau tak nampak , tang aku jalan laju macam lipas kudung sebab nak balik kau nampak. Busuk hati.

The best part is sampai satu building ni tahu aku balik awal , kalau takat level level aku je tahu takpe. Ni tak. Daripada tingkat 4 sampai ke bangla cleaner tu pun la tahu. Lek lek la. Korang kerja tak siap , korang kerjalah. Aku kerja dah siap aku baliklah. Ekekekeke!

Sampai ke satu tahap aku pernah kena sound dengan Agogo (manager aku) gara gara aku balik awal. Katanya 'Nadia , everyone is talking now about you going back early. Can you please stay for a few minutes to avoid people's talking'. Gulp. Gulp. Gulp. Masa sign kontrak dulu , tak pernah pula aku nampak dalam kontrak tulis working hours 9.00 am to 6.++ pm. Lol ! :P

Nak balik pun susah , puuii !!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : takde mood dah nak kerja sini sebenarnya. T_T. penat dah makan hati. T_T.


xoxo


26 comments:

  1. lorh...pasal balik awal pun org berckp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe ! Sakit je hati. Takde bende lain agaknye nak cakap. T_T.

      Delete
  2. eh btol la..fadh keje 8-5 tau..masuk keje mmg fadh style awal skit, 7.35 da sampai..balik keje sblom jam 5 kadang da kemas2, sharp jam 5 gerak la swipe..tu pown org dok ngata bkn main sharp lg balik..eh eh, da keje mmg balik kul 5.00 ptg..what the??? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannnn ?? Sekarang ni kita buat , naik kul 8.59 balik kul 6. Lantak situ ! Kecoh sangat kan. Nak cakap sangat , haaa cakap sampai kembong. T_T.

      Delete
  3. kalau gitu masuk kerja seminit lagi jam 9 la ..dah depa berkira kita pun berkira la jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe kak. Orang berkira , kita berkiralah kan. Menyakitkan hati je. T_T.

      Delete
  4. Orang-orang glamer ni memang ramai orang suka ambil tahu pasal kita.

    Haha.

    *ayat sedapkan hati ko dik

    -Dakpink.blogspot.com-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha teramat sedaplah kak hati kita ni. Hahaha. Geram je. :D

      Delete
  5. adoii la, ade jugak macam tu. tapi memana aje macam ni. tapi takdelah teruk sangat. sound sikit dorng tu, awat hang jelous ka?? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ! Tula , kadang kadang memang menjawab juga. Tapi lepas tu bunyi lagi. Eh bosan dah nak menjawab. Last last angkat beg dan berlalu pergi dengan muka tak bersalah. :P

      Delete
  6. meh meh akak nak puiiiii kan skali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah kak , kalau puiii kan tu sila dengan kahak kahak sekali. Hahahaha. :P

      Delete
  7. tulah kadang-kadang kalau tak kul 9 sharp, malas nak stat keje. patut flexible la sikit kan..

    ReplyDelete
  8. orang lain jeles lewwttuuww..ahha
    kerja dah hbis balik la kan..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe , kerja dah abes cabutlah. Takkan nak jadi tukun depan monitor ni kan. :P

      Delete
  9. biasalah tuh manusia.. kekadang tuh bila kita buar benda yang baik diorang buat tak nampak aja.. eh bukan maksud CT nak acknowledgement.. ttb sekali dah terbuat silap terus lupa kebaikan yang ada. huuurm.. lumrah hidup cenggini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul ! Setuju sangat dengan ct. Sabar jela. Nama pun hidup kan. T_T.

      Delete
  10. haishhhhhh...mls nk ckp lahh..hahah..smpai ofis kul 7 even ofis hour stat kul8!! nak blk sharp kul 5 pun xbolehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

    sangat paham perasaan itu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ayue sebab faham , tapi disebabkan kite jenis tak makan saman. Aku langgor je. Wakakaka. :P

      Delete
  11. memang betol sgt ni. grm sgt tau. sbb dulu ms keje otel slalu kena blk pukul 7pm/8pm. kalo de function lg la kul 11pm blk. kalo ttba sehari blk awal on time trus muka bos mcm singa. arghhhh stress btoi dlu. hahaha.

    tp alhamdulillah skng keje kt tmpt yg mmg semua org pn blk on time. 5.30pm ada dpn punch card dah. bos pun siap halau suruh blk sbb die ckp org blk keje lewat ni x efisien. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh akak keje hotel line ke dulu , kite ni keje travel line. Padahal bukan incharge untuk reservation pun. Gelabah je lebih dorang ni. Menyampah. T_T.

      Ade keje kosong tak dekat MAHB ? Hahahaha. :P

      Delete
  12. btol sgt!sy slalu kena mcm ni.dhla hamba Allah yg slu tegur ni slu masuk ofis lewat. sy slu msuk dlm 730. & balik ngam2 kol 5.01 mcm tu sbb umah jaoh+jem. kita dtg awal takde pulak dia sebok tegur.tp balik ikut masa punch kad bole pulak ckap awalnya balik?? ei.geram. rasa nak je cakap yg awak tu masok lewat x kesah pulak.adoiyai.spesis mcm ni pun ado.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Menyakitkan hati je. Ingat kita ni apa , takde hati perasaan. Sekali dua bolehla diam , kita ni kalau dah lebih lebih sangat kita bagi je. Ritu OT pun dia nak start kul 7. Dah tu daripada pukul 6 sape nak bayar ? Ggrrrr ! T_T.

      Delete
  13. sy sampai 45 minit lagi awal biarpun rumah 20 minit je pun. tapi balik 6.01 pm dah thumb print. kat ofis sy ni takde org kesah nak masuk lambat ke tak, nak balik awak atau nak balik pukul 10 malam pun. sebab masing2 dah byk sgt kerja jadi takde masa nak kepochi org balik awal, masuk lambat. org yg dok bising2 ni nampak takde keje.
    janji keja dah siap, office hour dah habis, balik lah. kebodohan apakah yg nak menunggu lagi? hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn ! Itulah masalah dia , kuat bodek pun tak boleh juga. Konon konon banyak sangat kerja. T_T.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah