Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, June 20, 2014

Cara cara membeli application di Play Store

Assalamualaikum & Hello.

Ehem ehem , tutorial membeli application di Play Store katanyaaaa. Hahaha. Ni semua gara gara aku terbabas beli Vscocam effect untuk Vscocam aku. Mihmihmih. For the begininng belilah effect yang $0.99 , kalau convert RM baru RM 3.50. Teheee !!

Most important thing yang korang kena ada ialah : Google Wallet. Then register.

* Expiration Date : Pada bahagian depan card yang tertera 'Valid Thru'.
* Security Code : 3 angka yang ada dekat belakang kad (tempat korang sign).


Dah sudah register , automatic korang boleh beli apa apa juga applications yang ada dekat dalam Play Store tu. Macam aku haritu , aku beli effect untuk Vscocam je. Takut takut juga nak beli yang mahal mahal , so kita beli yang $0.99 je. Mihmihmih. :P


Setiap kali korang membeli , transactions akan direkodkan dalam Google Wallet korang. So korang boleh tengok apa yang korang dah beli. Disebabkan aku baru beli satu benda maka dengan itu dalam transactions list aku ada satu jela transaction. ^^


Setiap pembelian akan disertakan dengan resit pembelian. Standardlah tu kan. Tapi yang membezakannya , resit itu akan dihantar terus ke email korang yang korang daftar Google Wallet tu. Once duit korang dah ditolak , automatically korang akan dapat email resit ni. 

So apa lagi , jemput jemputlah shopping. Hahahaha. Aku kalau ada duit banyak , aku dah pulun dah beli effect Vscocam yang $5.99. Hoiii sabar jelah wahai hati , tunggu lepas kawen la. Tukar handphone sekali , amboiii. Kau nampak tak semangat dan keazaman Nuriesya Nadia bershopping walaupun dekat Play Store. Beheee! :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : sape sape terjebak jangan salahkan aku , salahkanku jangan salahkanku. Ehek.


xoxo


20 comments:

  1. Aaaa tak paham lagi. google wallet tu nak letak duit dulu ke cane? haha T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa google wallet ni gune debit card/credit card. Macam kalau kad ATM akak ada tulis VISA or MASTERCARD dekat depan tu bolehlah pakai. ^^

      Delete
  2. wahhhh...saje jer ajar orang supaya shopping apps..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka. Please jangan terjebak , kalau terjebak please jangan salahkan Nurie eh. Hahaha.

      Delete
  3. tak kuasa lah nak shopping kat play store, baik shopping kasut. kaching. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Kaching zalora tetibaaa. :P

      Delete
  4. Hahahaha kuus semangat ko kak Nadia weh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha mestilah , nak kasi gambar cantik punye pasal. Terbelilah. :P

      Delete
  5. akak faham ape aek tlis nih dik tp akak tak tau aoe binatang vscocam tuh...hahaha..larikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha Vscocam tu effect tuk edit gambor je kak oiii. :P

      Delete
  6. Salam nak tanya. No kad tu nak letak apa ye ? Hee sy betul betul xreti psl google wallet ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ada instruction. Letak number dekat kad la , letak dalam column yang dia nak. :)

      Delete
  7. There was a problem authorizing your card. Contact your bank if this problem continues.

    Cam ner ek nak buat ? dah ikut instruction dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad awak kot problem , better check dengan bank. :)

      Delete
  8. your oder was declined.it contained high-risk
    knpw ek??boleh tlong x?

    ReplyDelete
  9. Help ! kenapa status dalam google wallet sye masih PENDING ? sedangkan apps dah dapat dan dapat jugak daripada email google yang mengatakan Telah berjaya Thank You. nak buat mcam mana ek ?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Kalau nak guna billing boleh tak?

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah