Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, June 18, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin , Putrajaya

Assalamualaikum & Hello.

Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin ataupun lebih dikenali sebagai Masjid Besi Putrajaya ialah tempat dimana bakal berlangsungnya akad nikah aku nanti. Eh eh eh malu pula ! Hahahaha. 


sumber : Google


Actually aku mula jatuh suka dekat masjid ni masa aku attend majlis akad nikah cousin aku tahun 2010. Haaaa 4 tahun lepas lagidah suka okay. Overkan. Padahal masjid ni daripada rumah aku boleh tahanlah jauh , dah namanya dekat Putrajaya kan. Tapi nak buat macam mana , dah suka. Nak jugalah ! Tak kira tak kira.

Haritu Wan pun dah pergi tanya dengan management masjid ni , dorang terus bagi borang tempahan pernikahan. Yelah nak book ruang nak nikah , bukan pakai duduk selamba tak book okay. Dalam borang tu juga disertakan dengan senarai caterer yang dibenarkan oleh pihak masjid So , pilihlah nak gunakan caterer yang mana satu.



Perkhidmatan jurunikah juga disediakan ye , so tak payahlah korang terkial kial nak cari jurunikah. Contact je nombor yang diberikan dalam gambar tu untuk sebarang urusan. Sangat senang. 

Kalau tak silap aku pihak masjid kenakan RM 100 untuk tempahan. Pembayaran boleh dibuat setelah korang selesai prosedur borang nikah korang. Dengan membayar RM 100 tersebut , korang juga akan diberikan bantal nikah , mic dan sebagainya. Tak payahlah nak beli bantal nikah -- jimat !

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nanti aku double check dengan Wan kalau bayar RM 100 tu dapat apa lagi eh. ^^


xoxo


44 comments:

  1. Replies
    1. Fuhh !! Nape fadh yang rasa ni. Hahahaha.

      Delete
  2. cantik. semoga semua di permudahkan okay :)

    ReplyDelete
  3. tanteknya..... shuka..shuka... hehehehe. gud luck kak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi , ena pula yang suka ni. amboiii. hahaha. Thank you dear. ^^

      Delete
  4. Terkezut ahkakkk. Ingat kahwin dah tadi, terus laju2 klik tajuk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha pun bolehla terkezut. Belum belum lagi , lek luuuuu. :P

      Delete
  5. Kita pun berangan nak nikah kat masjid besi dulu tapi parents tak nak..
    Sebab nanti kalau ada tetamu yg tak berpakai sopan kita pulak tanggung dosa dia boleh tak gitu..ahaha..
    pape pun kena ikot cakap parents juga..wawawa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha yelah tu , tapi pandai pandailah pikir. Pergi masjid kot , takkan nak pakai mini skirt. Lempang karang. Hahahahaha. Betul , ikut cakap parents je senang. :D

      Delete
    2. Bukan pakai mini skirt..yg style berjambul2 tu pe cite kan..dosa gak tu..

      Delete
    3. Haaaa kan !!! Kita cabut jambul dorang ramai ramai. Hahaha buat spotcheck sebelum masuk masjid. :P

      Delete
  6. .fiza doakan semua ya dipermudahkan ni. :) fiza da nikah, rasa lega sngt2. Hehe kat masjid juga. Memang rasa tenang2 sgt. ^^ goodluck nadia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn , amiinn. InshaAllah Fiza. Wah bestnya dah nikah , hiksss. Wait for me , I'll follow you. :P

      Delete
  7. Replies
    1. Hahaha simpan dulu tahniah tu sampai 29 august nanti eh kak. :P

      Delete
  8. Ustaz mohd redza best..sangat kelakar..hilang nervous..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Yesss ! Thank you untuk pendapat. Boleh bagitahu Wan siap siap. :D

      Delete
    2. betul...dulu Ustaz Redza pernah jd imam masjid Kuarters KLIA... Bagus Ustaz tu.....

      Delete
    3. Wah ! Thank you kak untuk pendapat , kalau tu nak req Ustaz Redza jela. :P

      Delete
  9. rm100 dpt bantal tu pnjam ke free .. huhu

    ReplyDelete
  10. huaaa....untung tau nadia nikah kat sini.nnt byk tempat dlm masjid yg cntik2...bley tgkp gmbr byk2...good luck :) berdebar x?hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi. Wah ! Ada advise la , baiklah mesti suruh OP tangkap gambar banyak banyak. Ekekeke. Debar ? Of courseee. By the way thank you. :D

      Delete
  11. Bestnya nikah kat Masjid Besi..Cantiknya.... Co Husband kak eyza salah sorang yang terlibat dgn pembinaan masjid ni..sori.. nak jugak inform yg tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah yeke kak eyza , memang cantik masjid besi ni. Tak jemu mata memandang. Amboii. :D

      Delete
  12. masjid nie memang stylo nurie....murah gak rupanya kalau nak nikah kat masjid nie rupanya...lepas nikah terus buat reception kat PICC...Ehhh..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh eh , untunglah kalau Lan nak sponsor tuk reception. Alhamdulillah sangat Lan. Hahahaha.

      Delete
  13. masjid ni mmg best. congrats...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ! Congrats in advance eh. Hahaha

      Delete
  14. cantikknya masjid ni. moga permudahkan urusan. amin.

    ReplyDelete
  15. Perghhh...Masjid Besi, Farah breep dulu pun buat dekat area putrajaya tapi atas kapal..XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip haip , takde kaitan eh Azwar ! Hahaha.

      Delete
  16. tahniah nadia...
    moga di permudahkan segala urusannya nanti.. hehehe... =')

    ReplyDelete
  17. step by step... tup tup dah wedding day.. hee.. cayok~ keep calm and be prepare. good luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi , tenkiu Anis. Tulah , kejap je rase. T_T.

      Delete
  18. huhhh kemain lg ye...sgup dtg dr jauh nk nikah kt masjid besi pnye psl...dh suke ye dak...lautan brapi sgup ku renangi..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeszaaaa ! Naseb takdelah jauh beratus km , kalau buat hal nak menikah masjid kristal camne ? Tak ke gila namenyaaa. :P

      Delete
  19. wah wah wah.. nikah dekat putrajaya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi , aah masjid idaman katanyaaaa. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah