Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, June 30, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Prosedur borang perkahwinan Kuala Lumpur (Part 2)

Assalamualaikum & Hello.

Jumaat lepas jadual aku memang hectic gila walaupun Jumaat tu aku cuti. Hahaha. Pagi pagi lagi dah keluar untuk panggilan temuduga SPA dekat area Tanglin. Lepas settle temuduga , singgah kejap dekat JAWI sebab dah alang alang satu kawasan dengan tempat temuduga. ^^

Sampai sampai je JAWI terus tanya orang dekat kaunter pertanyaan tu dekat mana tempat nak dapatkan kelulusan untuk berkahwin ataupun dalam bahasa mudah surat kebenaran berkahwin. Ngam ngam sampai kaunter dah nak dekat pukul 12 , naseb sempat ! Hihihi. Amek nombor dan tunggu turn.


Tengok ni , borang aku tak dapat approval lagi. Macam mana nak kahwin kalau tak dapat approval lagi oiii. Huhuhu. So , gigihlah menunggu dekat JAWI sambil tengok gelagat orang. Ada yang nak ambil gambar untuk kad nikah , ada yang kehulur kehilir dengan borang samalah macam aku. Kekekeke.


Tak sampai 30 minit , JAWI selesai check borang aku dan borang Wan. Buat bayaran kebenaran berkahwin and done !! Dapat dah surat kebenaran berkahwin. Next ialah mendaftarkan perkahwinan dekat pejabat agama Putrajaya since akad nikah akan berlangsung dekat Putrajaya.

Bayaran kebenaran berkahwin di dalam Wilayah Persekutuan : RM 25
Bayaran kebenaran berkahwin berlainan Wilayah Persekutuan : RM 5

And now , aku tengah menunggu khabar daripada Wan pula untuk urusan pendaftaran perkahwinan , jurunikah dan segala yang berkaitan. Lepas settle semua barulah boleh tarik nafas lega. Sikit je lagi , go go chaiyok Nadia & Wan. Aja aja Fighting ! We can do it bebeh :D


Thanks for your time , love ya people.


p.s : i don't know what is your motive , if you're happy with your life now. you won't interfere anymore.  


xoxo


29 comments:

  1. uishh. cepat gak tu. pengalaman sy kat terengganu ni take about 2 weeks. tapi unfortunately sy tak jadi kahwen. but, its ok. ade la hikmah tu kan? so, sy doakan semoga kamu bahagia. sy suke dgr orng nak kahwen. kite pulak excited. amboihh pnjng nya komen -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup ! Everything happens for a reason. Sabar ye Asma. Terima kasih for you doa , amboii kemain tau dia yang suka dengar orang nak kawen. :D

      Delete
  2. chaiyok nadia!he.sy dulu ngam2 3 bulan sblm majlis da ambik boring.haha.sbb parents jaoh nun kat Labuan.borang pun kena pos sana dulu mntk sign bapak. ada yg srh tiru je sign bpk kita. tapi tkt x berkat pulak keje menipu =p wlupun tipu sunat kan.haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.en.google ni kita taip borang tuka jd boring plak.

      Delete
    2. Hahaha encik google ni memang tau. Suka suka je jadikan borang tu boring. Hihihihi. Wah ! Sampai pos borang eh. Dashatnyaaa tapi tulah , dah jauh nak buat macam mana kan. Aippp ! Ada juga ke idea suruh tiru je sign ayah ? T_T.

      Delete
  3. selamat bersedia segalanya lah ek...hew hew hew... akak tau nak makan kenduri jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you akak. Takut , risau , gembira semua ada ni. Eh ! Bloggergilahashtag mesti ada semua. Jangan risau. :D

      Delete
  4. chaiyok2 makcik.. U can do it.. Sikit je lagi.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuh fuh , basah ketiak den oii. Yup ! Sikit lagi. Doakan kita eh makcik. 29.8 tu sila cuti. :P

      Delete
  5. yeay!!! dah leh tawin...... hikhikhik..... Adik akak tak jadi nikah tarikh sama dgn Nad... Sebab pihak perempuan nak buat sekali dengan kenduri..... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke! Yeay ! Nak redah umah tok kadi dah ni. Eh. Oh yeke ? Okaylah tu , mana mana yang senanglah kan kak. :D

      Delete
  6. yeay! madu kita dah nak kawen..lepas ni YongHwa will be mine forever... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk ! No way man , YongHwa foreber and eber in my heart. Gituuu. :P

      Delete
    2. apa hal pulak? *angkat-angkat kening

      Delete
  7. da wat jgk aritu..tp..tp...tapiiiii...waaaaa!!! sob2 :'(

    ReplyDelete
  8. waaaa rasa mcm nervous pulak..semoga semuanya baik2 je ye nadia...:) banyakkan buat solat hajat dan minta dipermudahkan urusan... amin~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ena , itulah pasal. Nervous oiii. Hihihi. Thank you tau. :)

      Delete
  9. Selamat Pengantin Baru... in advance... erk... Huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii advancenyaaa. By the way , thank you. :)

      Delete
  10. perghh..nak dekat raya ni, persiapan kawenlah dia sibuk..hahaha..Semoga persiapan berjalan dengan lancar ye!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh ! Pergh ! Hahaha. Thank you Azwar. Doakan yang baik baik ye. :D

      Delete
  11. wah wah wah mesti lega ya amat kan....msti xsabo nk kawennnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe kak , baru rasa lega sikit. Ni tinggal nak book jurunikah je. Hiksss. Tak sabo tapi takut. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah