Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, June 20, 2014

No.1 chicken brand in South Korea now in Malaysia - KyoChon Malaysia

Assalamualaikum & Hello.

Ini semua salah Sally , Sally , Sally !! Kalau bukan sebab terbaca status Facebook Sally pasal KyoChon Malaysia ni mesti aku takkan terjebak dengan korean food dah. Tapi apakan daya , dasar ingin tahu sangat apakah KyoChon Malaysia ni. Aku pun baik punya klik link dekat status tu. Teheeee ! :P

Sekali , tu diaaaaa. Korean food lagi dan lagi dan lagi. Maigad. Kali ni , ayam goreng pula dah. YaAllah tolonglah selamatkanlah nafsu makan aku yang macam ada bela anak blue hippo dalam perut ni. Wakakakaa.


Siapa yang selalu tengok drama Korea mesti pernah ternampak scene dorang makan ayam goreng (eg : My Love From The Star). Korang mesti nampak ayam tu macam memanggil manggil korang untuk cuba kan ? Now korang boleh alaminya sendiri dekat KyoChon Malaysia. Hip hip hooray !! ^^


Dekat KyoChon Malaysia ada 4 series untuk fried chicken : Original Soy Series , Red Series , Honey Series & Sal Sal Series (Sal Sal Series using chicken breast).



Selain daripada fried chicken , ada juga menu untuk ala carte dan juga salads and side dishes. Even tak pernah pergi pun aku dah rasa best ni. Aiyokkk macam mana ni. Sally !!!


Oksusu-cha haritu aku dah rasa dekat Gomonae Ampang Point , sedap !! Memang tekak orang yang suka minum Green Tea je yang boleh telan air macam ni sebab tak berapa nak ada rasa. Yang penting baik untuk kesihatan. Tetiba sangat. Beheee! :P

Kalau tengok daripada segi harga memang korang akan cakap 'Alah kepci lagi murah , ayam besar plak tu'. But come on lah , sekali sekala tukar selera apa salahnya ye tak ? Takkan asyik asyik nak makan ayam goreng uncle rambut putih muka putih tu je. Teheee. Apa salahnyaaaaa sesekali feeling feeling makan ayam goreng plastic surgery. Wakakaka.

Okaylah nak bodek Wan pergilah Ahad ni. Ewah.


Thanks for your time , love


p.s : alang alang pergi shah alam , pleaselah singgah damansara eh bie. :P


xoxo


32 comments:

  1. Dakgalbi weh...dakgalbi! sumpah yg tu sedap...sal sal pun sedap..serius! hahahaha...jgn try Bori-Cha..ahahaha...sumpah x sedap!

    ps/ : Bie, bawa la kita sekali...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arghh ! Jangan macam ni Sally , semua sedap susah ni. Hahaha. Kena pergi lepas kawenlah kalau nak try semua. Wakakaka.

      p.s : haip haip haip , nak kena ni. :P

      Delete
    2. Hahahaha...serius! you should try each and everything yg ada..hahahaha...ayam dia semua sedap..sedap..sedap! hahahaha...alaaa...kalau gemuk pun kawen jugak! :P

      p/s : kedekut! sharing is caring kot! huh!

      Delete
    3. Hahahaha jangan macam tu Sally , Sally nak belanja eh ? Woah! Alhamdulillah. Ekekeke. :P

      p.s : jangan sharing is caring sangat. dengan virtual hubby je boleh. Hurh!

      Delete
    4. Tiket konsert x beli lagi...so, there will be no belanja from now on..hahaha..

      p/s : berkira.

      Delete
    5. Untunglah pergi konsert , kita ni konsert pun dah tak nampak bayang. Banyak na masalahnye. T_T.

      p.s : peluk cium yong untuk kita. T_T.

      Delete
    6. Hahaha...nak kawen kan..jgn sibuk nak konsert bagi..hahaha...

      p/s : bukan takat peluk cium kita buat...Heee~

      Delete
    7. Huwaaaaaa. Nak pergi konsert , nak pergi. Stresslaaaaa. T_T

      Delete
  2. dah tu ko buat akak pun teringin sama ni dah kenapaaaaa T___________T nak hayam tuh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaka ! Ampun kak , semua salah Sally. Hahahaha.Kan hayam goreng pon nampak sodap ni kenapaaaaaa. T_______T.

      Delete
    2. hoi hoi...apsal Sally plak yang salah! sengal duhh duhh duhh!

      Delete
  3. uit...kang ada tak muat baju pengantin..kawal nafsu makan ye Nad..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erk ! Hahaha. Ala takpe , cover dengan puasa. Hahaha. :P

      Delete
  4. Entry nie membuatkan air liur meleleh leleh.. Dah ler tengah lapooo .. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huwaaaaaa , kita yang taip kita pun terliur. Dahla tengah puasa ni. Camne tu ? Hahahaha. Bertabahlah ye. :P

      Delete
  5. okeh terasa bakal membela anak hippo jgak..!!
    balik KL lagi nak kena attack ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jyeah ! Marilah kita sama sama membela hippo dalam perut. Ekekeke. :P

      Delete
  6. aiii...sape minat korea neh..msti leh sebut...klu NS....NS main tunjuk2 je...kih3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kite sebut sendiri retilah , dapat pergi kedai tunjuk je takut salah sebut. Kahkahkah. :P

      Delete
  7. makan tu makan gak nurie..jangan sampai tak muat baju nanti..hahahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaaa Lan ni janganlah jatuhkan semangat padu Nurie nak makan hayam goreng ni. T_T.

      Delete
  8. Replies
    1. Sangat kot ! Sila pergi dengan kadar yang segera. Terima kasih. Hahaha.

      Delete
  9. cisss. ou je ke yg ada? dekat sgt dah tu.. jom nurieeeeeeee!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha untung ar dekat ! Kita ni berpikir juga nak ke sana , nanti next week tengok camne k Aisya. ^^

      Delete
  10. kemain berlipat bergulung nk menyebut nme menu die

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka! Nasihat kita , kalau pergi makan -- tunjuk je. Jangan sebut. Kang macam mencarut pula bunyinya. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah