Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, June 23, 2014

Product Review : Maybelline New York's White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++

Assalamualaikum & Hello.

Siapa yang suka makeup makeup tu semestinya dah familiar dengan cake powder la loose powder la semua semua kan. Macam aku ni , yang aku tahu compact powder je. Tehe! Tu pun untung aku tahu , kalau tak tahu tu tak gadis okeh. Ekeke. 

Meh sini aku share satu good news untuk korang penggemar makeup yang mencari cari cake powder yang membolehkan kulit korang rasa bersih dan segar sepanjang hari ? Haaaa macam best kan. Eh mesti bestlah.

Maybelline New York White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++



Maybelline New York telah memperkenalkan produk baru mereka yang boleh meninggalkan permukaan ultra-halus pada kulit korang. Amacam syiok tak ? Produk baru ini juga mempunyai Clean Touch Powder System's Mineral Perlite yang mempunyai 5 kali kuasa penyerapan yang mempercepatkan proses pengeringan peluh dan penyejatan supaya kulit kekal bersih. Kurlasssss.

Selain daripada semua yang aku sebut dekat atas tadi. Produk baru daripada Maybelline New York ini juga memberikan penggunanya Instant Brightening Effect. Ataupun dengan bahasa mudah , korang apply je produk ni dekat muka gerenti terus cerah kulit muka korang. Tak payah dah nak selfie pakai camera 360. Hehehe. 


Oh oh oh , satu lagi kelebihan produk baru daripada Maybelline ini ialah sangat sesuai untuk korang korang yang busy yang tak sempat langsung nak touch-up muka. Sebab apa ? Sebab produk ini memberikan korang 12 jam kesegaran dan juga 12 jam perlindungan daripada sinaran UV. Pheeww !! Best gilaaaaaa , so lepas ni dating takdelah muka pucat lesi. Sebab 12 jam tu ketahanan. Ekekeke. Aku sukaaaa.


Korang suka ?


Kalau korang suka , apa lagi pergilah dapatkan Maybelline New York's White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ korang dengan kadar yang pantas kerana produk best ini telah berada di pasaran mulai June 2014. So , apa tunggu lagi be the first one yang dapatkan kelebihan daripada produk terbaru Maybelline ini. Hikhikhik.

Maybelline New York's White Superfresh Long Lasting UV Cake Powder SPF34 PA+++ boleh didapati pada harga RM 23.90 manakala RM 11.90 untuk refill. Tak mahal pun , harga mampu milik untuk produk yang terbaik ni. Ehek !! Apalah sangat sekali sekala berbelanja untuk muka sendiri. Tak gitu ? ^^



Review : Tersangat best ! Even dalam tengah panas pun muka tetap nampak dan rasa kering. Tak berminyak dan sangat soft tekstur dia. Memang aku akan beli refill la kalau dah habes. Hehehe.


Thanks for your time , love ya people.


p.s : sila abaikan cermin yang pecah tu , huwaaaa. thanks Lion and Lion. 


xoxo


28 comments:

  1. Replies
    1. Haaa kan. Sedih sedih. Retak seribu. T_T.

      Delete
  2. nak beliiiii....akak mmg pakai produk maybeline je utk pegi balik keje!nak cariiii...nak beliiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa beli jangan tak beli kak , mesti jelita jelita pergi keje kan walaupun cermin retak seribu. Ekekeke.

      Delete
  3. nad cantik sangat ke sampai cermin pecah sebab jeles...hehe
    p/s: memang suka pakai maybelline..thanks for the info :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ke sebab hodoh sangat sampai cermin tu tak sanggup bagi tengok muka sendiri. Ekekeke. Apa lagi , lepas ni belilah. ^^

      Delete
  4. orang dah segak macam tuan blog ni xpakai makeup pun cunn..huh huh huh..saja mai melawat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segak kaaa cheq oih. Biasa jah. Hihihih. Selamat melawat. ^^

      Delete
  5. nak beliiii..dah berkurun berzaman x beli compact powder..tumbuk diri sendiri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka! Beli beli , nak jadi mak budak kenalah santek santek. Baru bersewi sewi. :D

      Delete
  6. tngk cermin retak tingat dulu beli mebelin nye powder bedak tuh yang dah bersepai.. tak dan guna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Ni naseb baik ade plastik cover , bolehla pakai. ^^

      Delete
  7. Nasib baik cermin jer pecah.. bedak ok lagi... macam best jer.. macam tertarik jer.. macam nak try jer... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik menarik kau memang debooommm la kalau pakai ni. Ekekeke ! ;P

      Delete
  8. Nak beli..kebetulan bedak akak dah habis.lagipun murah je..nak b:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa canteeekkk sangat dah tu kak. Elok dah tu bawa diri ke kedai berhampiran. :P

      Delete
  9. selalu muka tak somel yg pecah cermin...ni ape cer...? hahahaha...okay, nak berubah drpd pixy -_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal tak comellah dia retak pecah berderai camni madu. huwaaa. haaa berubah berubah ! ^^

      Delete
  10. oi2..makin berseri b2b ni..syiok sgt kah bedak itu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi oi mana ada berseri seri , tipu eh. Hahaha. Syiokkk ! :D

      Delete
  11. wehhh org tue-tue kate,, kalo tgk cermin retak kan,, nanti muke retak jugak.. tp aku cm tak caya sangat,, sbb aku tak tgk cermin retak pun, retak jugak muke aku hahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tahnye , aku tengok cermin retak tapi comel juga muka aku. Haaaa kekdahnyaaaa. :P

      Delete
  12. kite guna pixy! the best everrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ;p

    ReplyDelete
  13. kulit niesa mcm dh xsesuai pakai maybelline..tsk.tsk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larh yeke , kenapa je ? Naik jerawat ?

      Delete
  14. sahhhh...cermin yg pecah menggambarkan tuannya yg ganas tp ajet ajet gadis mlyu terakhir...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaka ! Ane ade , iteee ni. Yang terpaling ayu atas muka bumi ni tau. Ehek. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah