Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, June 10, 2014

Sumptuous Desserts - Durian Pancake/Durian Crepe

Assalamualaikum & Hello.

Seperti yang diketahui semua pembaca blog aku , semalam aku ada update entry mengidam nak makan durian crepe untuk buka puasa. Melampau kan. Ekekeke. Semua gara gara terpengaruh tengok kegebuan durian crepe Kak Farah. Sabor ajelah teman. ^^

Akhirnya dapat juga makan semalam , gigih okay aku google dekat mana boleh dapat durian crepe/durian pancake area Bukit Bintang sebab semalam pun kebetulan aku dengan Wan nak ke arah sana. Aleh aleh jumpa Sumptuous Desserts , Sungei Wang. Terus berdoa kiosk tu wujud lagi sebab semua entry aku baca pasal kiosk tu aku tengok semua dua tiga tahun lepas. Risau kempunan teruk. Over ! :P

source : SINI

Nak dijadikan cerita masa tengah queue nak keluarkan duit semalam , aku boleh bau durian pula dah. Pusing keliling sebab mencari bau durian tu. Hahahaha. Sekali pusing , baik punya orang belakang aku makan durian crepe tu (sempat juga nampak sticker Sumptuous). Hahahahaha. Terus cari kiosk Sumptuous Desserts dan sekali pusing je terus nampak stall tu. Yareebbaaa !! ^^

Location : Sungei Wang Plaza (Concourse Level) , berdekatan McDonalds.


RM 12 - 6 pieces

Alhamdulillah ! Dapat pun , terus borong sampai doblas biji. Nafsu sangat Nadia. Eh eh eh taklah. Kita amalkan ingatlah keluarga tersayang dekat rumah , tu yang beli lebih. Ekekekeke. Padahal yang lebih melantaknya aku juga. Teheeee. 


Nampak tak , durian crepe tu aku susun elok dekat tepi. Masuk je waktu semalam , terus aku ngap ! Hahahaha. Pastu memekak dekat Wan -- 'Arghhh , sedapnya' , 'Hurhhhh. Dapnyaaaa'. Hahahaa. Dah dapat makan pun nak memekak. Naseb tunang itteeww sporting. Bahahaha. Dapat plak combo dengan Nasi Ayam Chee Meng , memang lepas tu meledak perut aku. :P

Review : 5/5. Sedap ! Nyum nyum nyum. Nak lagi je rase.


Thank you tunang sebab sudi layan craving cik tunang awak ini. Sayang lebihla. Harini puasa lagi , kita nak buka dengan apa eh ?? Caramel Macchiato Iced satu boleh tak ? Bahahahahahaha. Tak tak , kita gurau je. Ekekeke.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : malam ni siapa tengok Nuffnang Premiere Screening of Blended , jumpa kat sana ye !! ^^


xoxo


24 comments:

  1. Replies
    1. Anum pun suka durian eh ? Sep sikittt ~

      Delete
  2. Replies
    1. Sedap wehh ! Serious. Eh bila nak gomonae ni. T_T.

      Delete
  3. okayy fineeee.. ini memang menggoda..petang ni nak pegi jugak sungei wang plaza.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahahahahahaha ! Sorang lagi terjebak. Sedap Inani. Serious. Tak tipu. Kalau beli tu beli lebih eh. :P

      Delete
  4. puasa craving mcm ni,, kalo ngandung aku tak tau la ko weh.. wehhh tolong la wassap aku boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan ! Aku pun tak tau weh kalau ngandung camne. Kahkahkah. Ye ye , dah wassap dah.

      Delete
  5. Akak hanya mampu telan ailiyo je ni ha tengok

    -dakpink-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa. Maap maap ! Mehla telan ailio same same. :D

      Delete
  6. wahhh...lan pulak rasa terliur tengok gambar2 nie..nasi ayam chee meng pun rasanya dah lama tak makan..hari ini puasa lagi eh???selamat berpuasa..nanti malam kita jumpa kat OU..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha terliur kan ? Sedap gila kot. Sila pergi makan both. Tak rugi. Hahaha. Aah puasa lagi. Baiklah ! See ya malam nanti. Sila cop queue eh kalau Lan kat depan. :P

      Delete
  7. alaa..kat tmpt kta da xde durian crepe =( musim durian sini da abes..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala yeke. KL ni musim tak musim memanjang ade , tah mane mane tah dorang dapat. T_T.

      Delete
  8. Saje buat entry nih bg akak jeles kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errrkkk ! Sabit kesalahan pula. Ekekeke. Apa lagi kak , kasi rasalah satu round. ;P

      Delete
  9. jumpa! pastu nmpk plk nasik ayam chee meng..urgh!

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah