Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, July 22, 2014

Agar Agar VS Onde Onde

Assalamualaikum & Hello.

Jumaat malam haritu saje buat agar agar tali tu , bukan agar agar instant okay ! Konon konon sweetlah kan nak bagi Wan rasa buka puasa hari Sabtu tu. Buat punya buat , alamak ! Sekali keras sikitlah pula. Bukan takat keras , tak manis pula tu. Hahahaha. Sesuai betul dengan Wan yang familynya ada history kencing manis. Cover baik punya. Ekekeke. :P

Disebabkan agar agar yang tak berapa menjadi tu , aku terus proceed dengan plan B plak -- buat onde onde. Sebab haritu awal awal puasa lagi Wan ada sebut sebut pasal onde onde. Dan terus seawal pagi Sabtu tu aku pergi kedai beli barang nak buat onde onde. Konon surprise. ^^


Sebelah kiri : Agar Agar
Sebelah kanan : Onde Onde

Gigih tak gigihlah siap buat dua bekas macam ni. Hahahaha. Agar agar tu nampak je cantik tapi indah khabar dari rupa. Mihmihmih. Sebelum kawen ni kenalah tayang sifat rajin dalam diri , lepas kawen nanti kalau Wan teringin nak makan -- kita pergi bazar ramadhan jela eh. Main tunjuk tunjukkan seronok. Wakakaka.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : #KamiBukanCadbury


xoxo


26 comments:

  1. Onde onde buah melaka,
    Haishh sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi kak , kasi buatlah. Hahaha. :D

      Delete
  2. hahahaha...boo! weh...main tunjuk-tunjuk plak...

    lu punya # macam kenal laaa..mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ! Tunjuk tunjuk kan senang. Eh kenal eh # tu. Wakakaka.

      Delete
    2. Hahaha jangan macam macam ye Sally.

      Delete
  3. Rajinnya Anak dara... Ala nanti dah nikah automatik rajin ni......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mood rajin memang buatlah kak , cuba kalau malas. Hahahaha.

      Delete
  4. hahaha. amboiii ayat selepas kahwen tu. ;D

    ReplyDelete
  5. hehehe..amboi...onde-onde tu punya gula melaka tu terkeluar-keluar kan.. mengundang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengundang padah tengok time time puasa. Ehek! :P

      Delete
  6. Replies
    1. Mood rajin awak oi , kalau malas. Bukan takat satu -- tupperware tu pun tak basuh. :P

      Delete
  7. Replies
    1. Power lagiii. Haha. Nak ape Yue ? Nak tengok gambar ? Tengoklah eh puas puas. Kahkahkah. :P

      Delete
  8. alasan agar-agar kurang manis tu sangat baikkkk..haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakakaka ! Kita kenalah coverline dengan cemerlang. :P

      Delete
  9. saya nak onde2 RM2 boleh???hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. first trial xpe xjd..usaha tgga kejayaan..leh improve lg

    ReplyDelete
  11. piwitttttt sweetnya laahaii nak kahwin dah kak ku ni haihh <333

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sweet lagi. Hahaha. Nak kahwin dah eh qila , sila hadirkan diri ye nanti. <3333

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah