Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, July 7, 2014

Caramel Pudding

Assalamualaikum & Hello.

Disebabkan si kaki caramel pudding dah pandai buat caramel pudding sendiri , caramel pudding dekat bazar tu aku buat tak nampak je. Hahahaha. Nak dijadikan cerita , Sabtu lepas sempat pergi Giant Ampang Point kejap. Asalnya nak pergi survey survey gelang untuk batal air sembahyang masa nikah dekat Ampang Point. Last last terbeli bahan buat caramel pudding. Sambil menyelam minum air. Teheee! :P

Kalau nak resepi , korang boleh tengok sini : Caramel Pudding


Aku snap gambar ni masa sahur tau. Gigih tak gigihlah nak snap and update entry. Punyalah beriya aku adjust kedudukan caramel pudding tu. Aleh aleh masa aku first snap , ayah potong dan ngap masuk mulut dia. T_T.

Maka dengan itu , jadilah sekecil tu je caramel pudding yang tinggal untuk aku snap. Habes aku pusing pusing caramel pudding tu taknak bagi nampak kesan kene potong yang tak rata akibat ayah ngap tu. Ekekeke. 

Thanks for your time , love ya people.


p.s : pagi tadi nak sahur dengan caramel pudding aleh aleh mama cakap -- dah habes mama makan. T_T.


xoxo


26 comments:

  1. mkn time berbuka mmg marvelous nih! hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sejuk sejuk lagi ohsem. Eish. Macam nak kena buat lagi je. :P

      Delete
  2. teringin nk try buat tp xgerak2 jgk nk try bt..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat mencuba la ye Fadh , yang leceh part nak cairkan gula tu. T_T.

      Delete
  3. woo woo rajinnya dia masak2 dekat dapur.. ekekeke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajin tak rajin jugaklah Nani oiii. :D

      Delete
  4. menyelerakan karamel tu...salam ramadhan al mubarak nadia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat menyambut Ramadhan juga Aishah Nin. ^^

      Delete
  5. Tu kena buat lagi tu Nad... Ramai peminat dalam rumah Nad tu... Mesti seronok sebab apa yang kita masak cepat habis... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe kak , seronok bile tengok dorang makan sampai habes. :D

      Delete
  6. Sedappp puding karamel ni... buat sendiri lagi berbaloi2 makan...
    Salam kenal & Salam Ramadhan Nadia... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Nurul , kalau beli kat luar pun. Mahal ! Btw , salam kenal dan salam Ramadhan juga Nurul. ^^

      Delete
  7. Eh, akak dah cilok resipi tau, tapi buatnya tak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciloklah kak ! Dah buat tu kasi pos eh. :P

      Delete
  8. nurie...tak jadi teh o ais...belanja ini laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. lamabt sangat snap, ayah dulu yg ngapp. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe , sedap duk ejas ejas -- hilang separuh. :D

      Delete
  10. buatkan lah utk niesa plsss..hahaha..nyumnyum..teringin la pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terpaling dekat Bintulu tu Niesa. Eh dekat , macam sebelah rumah je. :P

      Delete
  11. hahaha...terbaiklah ayah nadia..sempoi aje..

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah