Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, July 9, 2014

Food Review : Ahroy Thai Cuisine

Assalamualaikum & Hello.

Siapa dekat sini yang suka makan tomyam putih instead of tomyam merah yang macam dekat kedai kedai kelantan tu ? Kalau ada meh sini aku share dengan korang , satu port baru untuk korang terjah. Pernah masuk dalam Jalan Jalan Cari Makan lagi tahu. Kurlasss. Walaupun mula mula sekali pandang aku ingatkan kedai makan cina , sebab memang dalam kawasan cina dan memang ramai cina je yang makan kat situ. Huhu.



Aku tak sempat nak ambil gambar luar kedai sebab masa tu dah terasa dah kesedapan tomyam tu dekat tekak. So , memang langsung lupa. Hahahaha. Padahal , masuk awal pun bukan boleh makan awal sebab tunggu waktu berbuka puasa. Tehee! :P




Antara makanan dan minuman yang ada dalam menu Ah Roy Thai Cuisine. Sorrylah kalau tulisan tu tak berapa clear , camera aku tak cantiklah. Hukhukhuk. Doakan aku mampu beli digital camera eh. Tetiba out of topic. Wakakaka. Lapan belas kali belek menu akhirnya ktorg pun order makanan.

Gambar di bawah mungkin bakal membuatkan air liur korang meleleh. Maaf.





Saje je upload gambar tomyam sampai dua. Hahahaha. Ni jelah yang aku makan - Tomyam Sefood White (Medium) , Chicken Food Salad (Small) , Kangkong Belacan (Small). Air aku just minum Chinese Tea Iced and Wan Ice Lemon Tea. 

To be exact , memang portion dia besar. Tapi dapat kat palahap macam aku ni , kira ngam ngam soiii la. Tak lebih tak kurang. Hahahaha. Lepas tu tersandor kekenyangan. Teruk. Ekekeke.

Ah Roy Thai Cuisine
Address : No 48 Jalan Manis 1 , Taman Segar , Cheras 56100 Kuala Lumpur
No Telephone : 03-9133 2330

Thanks for your time , love ya people.


p.s : buka puasa dengan budak budak codol besok , entah jadi entah tak. ahhahaa.


xoxo




24 comments:

  1. Assalamualaikum nad, hamboiii kauuuuu. kerlas makan portion besau-besau.. terawih larat ke idok lepas tu? hahahaha alahaiii lama daku tak makan makanan thai. hmmm terliur sudah. nad punya review la ni Y_____Y"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , hahaha lepas pantang makan okeh. :D

      Delete
  2. Replies
    1. Wakakaka ! Maaf maaf , sendiri update pun sendiri terliur. :P

      Delete
  3. glup telan ailioooo Y___Y

    makcik, ni link http://rillaamrillah.blogspot.com/search/label/DIY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Ajak eshat cepat. By the way , thanksss. ^^

      Delete
  4. same! tomyam puteh sedap!

    eh2..taman segar cheras? tmpat masa muda mudi dlu laa..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap !! Hahahaa kemain tau masa zaman muda mudi. Cerita dia macamlah tua bebenor sekarang ni. :D

      Delete
  5. sedapppnya. kecut ailioo tengahari nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tukang update pun dah kecur kecur ni. :D

      Delete
  6. nad mcm nk pengsan fadh rase puasa hari ni sbb tgok gmbar makan2 ni sume..feveret fadh tu !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahahahahaa ! Oppsss , janganlah sampai pengsan oiii. Over tau. :P

      Delete
  7. ada eh tomyam putih?niesa tau yang warna merah tu je..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ada la Niesa oiii. Lagi sedap putih daripada merah. :D

      Delete
  8. Replies
    1. Sangat ! Ada ketam , ada sotong. Eh macam macam ada. :D

      Delete
  9. Replies
    1. Errkk ! Taklah , kita paling baik atas muka bumi. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah