Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Wednesday, July 2, 2014

Keranamu Korea Selatan , aku relakan !

Assalamualaikum & Hello.

Nak juga ala ala tajuk drama Kerana Terpaksa Aku Relakan yang ada Tajul Razin yang sweet to the top tu. Ekekeke! Entry ni sebenarnya sambungan daripada entry berangan angan minah jenin aku yang semalam tu. Hikhikhik.

Disebabkan keinginan nak pergi ke Korea Selatan tu sangat sangatlah membara , aku dengan rela hati telah mendownload beberapa applications dekat Play Store. Dan semuanya memang berkait rapat dengan Korea. Kurlasss kau ! Siap ada folder sendiri lagi. Tak percaya ? Nah tengok !


Korean


Kalau korang tekan je sentence yang korang pilih tu , terus akan ada suara yang sebut sentence tu dalam perkataan Korea. Korang boleh juga nak try try sebut since dia dah Romanize kan Hangul tu. Senang. Tapi ada beberapa category tak boleh buka , kalau nak buka kene upgrade version. Huhu. Which is kene tambah duit. Hahahaha. Ada duit lebih sikit nanti , aku kasi upgrade. ^^

Speak Korean



Pun lebih kurang sama dengan application Korean yang first tu. Beza dia , ada certain sentence yang dah Romanize tu lain pula dengan sebutan dia. Aigooo. Tapi dekat Speak Korean ni adalah a few category extra daripada application Korean. Maka dengan itu , aku download dua dua. Hahaha. 

Visit Korea




Yang ni kalau kita dah dekat Korea , bolehlah pakai. Kalau nak tengok tengok pun boleh je. Manalah tahu nak kaji dulu apa yang menarik , tempat mana yang nak pergi dulu ke apa ke kan. Hihihihi. Dalam application Visit Korea ni , ada macam macam maklumat. Daripada cara naik subway , exit and line subway mana semua ada. Sampai ke cara naik bas dan nombor nombor bas pun ada. Mudah untuk kita yang nak backpack ke sana. ^^

So , siapa siapa yang bercadang nak pergi jelajah Korea Selatan dalam masa terdekat ni. Bolehlah kasi download applications ni. Perhaps ia boleh membantu. Nak harap kita fasih berbahasa Korea tu , memang taklah kan ! :P

Thanks for your time , love ya people.


p.s : nampak tak semangat berkobar kobar nak jejak Korea. Ehek!


xoxo


32 comments:

  1. Replies
    1. Tulah , teringin gila nak pergi. huwaaa. T_T

      Delete
  2. Assalamualaikum nad, amboiii kemain dia tau. hehe Salam Ramadhan nad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , long time no see. Hiksss. Salam Ramadhan ye. ^^

      Delete
  3. hahahaha.. nakal la kak nad nie... mmg suka sgt2 la tu kan dengan korea smpai semua pplication download.. aduyai.... hope la akak tercapai pergi sana.. boleh ina cuci mata kat blog akak dengan pic yang ohsem!!!!!!!!!!!!!!... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak kena nakal ? Hahahaha ! Memang teruja nak pergi tu yang over. Rasa nak lempang diri sendiri pun ada juga. Hahaha. Amiinn. Amiinn. Nak cuci mata je ke ina ? Meh ar pegi sekali. :P

      Delete
  4. terserlah semangatnya di situ! semoga tercapai impian Nad..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semangattt ! Aja aja fighting. Ekekeke. Amiin amiinn. :D

      Delete
  5. hehehehe.... Akak pun layan cerita Korea... Pernah gak berangan nak kesana... tapi ntah bilanya nak pergi... kot jadi angan-angan mat jenin je...hehehehe... Lupa nak wish Selamat Menunaikan Ibadah Puasa.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kan ? Kite pun sama , silap silap berhangan jela. Wakakaka. Thank you akak. Selamat berpuasa juga. :)

      Delete
  6. Replies
    1. Mentang mentang Busan tu dah jadi kampung , over tau ! :P

      Delete
    2. lalalala~ hubby ittew~ (rasa nak tampar diri sendiri)

      Delete
    3. Ehek ! Over sangat Sally tau. Mencik !!

      Delete
  7. this actually a good move...ia hanya akan motivate urself untuk kejar apa yang nurie nak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jyeah ! Naseb faham , so apa lagi. Tak reti reti ke nak transfer duit Nurie nak pegi Korea ? Hahaha. :P

      Delete
  8. Replies
    1. Amboii sampai typo typo tau komen. :P

      Delete
  9. akak pun ada install ni..maklum la peminat drama korea.kan?/harus la install.hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh minat drama korea juga ? Daebak ! Sebelum tido duk jenuh hafal 1 sentence , sampai juih juih bibir. Hahaha. :P

      Delete
  10. teringin jugak nak pergi korea..best..tengok gambar2 orang post..perghhh..tapi belum sampai lagi tahap nak download application..tapi ada lah jugak search trip murah kat sana..kadang ada offer sampai kena booking. harap2lah dapat pergi travel negara2 luar walaupun malaysia tak habis tawaf lagi..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ! kan ! Malaysia pun tak habes pusing lagi , dah berangan sampai ke korea dah. :P

      Delete
  11. Ni mesti abang Wan dia nak ajak g honeymoon Korea Selatan.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur kalau dia ajak Azwar , hahahaha! Dia asal akak sebut Korea je -- stresssss. T_T.

      Delete
  12. Haii.. cakkk.. wah bestnyaaa nak gi Koreaaa
    done follow sini no. 360.. jom follow me back..
    leh kita saling kunjung-mengungjung pasni kan.. salam kenalan yea.. =)

    http://tengkubutang.blogpsot.com/
    kalau minat kucen meh le follow sini jugak..
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    mekasih.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiii miawwww. :D
      Kalau dapat pergi bestlah , ni berangan je. Hahaha.
      Thank you follow and salam kenal ye ! ^^

      Delete
  13. pergi korea sila bwk akak skali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom jom , akak duduk dalam luggage ok kan ? :P

      Delete
  14. haha bila nk pergi ni? ke rancang for honeymoon nnti? hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha abad bila tak tahulah tu Azra. Wakakaka. Takde maknenya hanimungg. T_T.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah