Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, July 1, 2014

Korea , Korea , Koreaaaaaaa.

Assalamualaikum & Hello.

Entry ni bertemakan entry berangan hangan minah jenin ye. Wakakaka! So , sila maafkan diri ini kerana berangan yang overdose harini. Alkisahnya pagi pagi ni aku masuk office aku terus buka website Airasiago. Hahahaha. Kengkonon nak pergi holiday sangat. T_T.

Kalau ditanya , negara mana je yang jadi pilihan aku untuk search dekat Airasiago dan kemudian berangan ? Tak lain tak bukan mestilah Korea Selatan. First option aku mesti Korea , lantaklah apa nak jadi sekalipun. Hahaha. Annyeong !

Kenapa aku pilih Korea dalam banyak banyak negara yang ada ? Sebab ada Yonghwa , sebab ada Dong Wook. Hahahaha. Barulah boleh feeling feeling berada di bawah satu langit dan bernafas dalam satu ruang udara yang sama. Ekekekeke. 

Eh eh eh ! Tak tak tak ! Sebab Korea cantik , bukanlah maksud aku negara lain tak cantik. Tapi mungkin sebab pengaruh drama yang cukup cukup kuat dalam diri daku ini. Kahkahkahkah. Asal Korea je romantik , asal Korea je romantik. Kot kotlah kalau pergi Korea tu automatik boleh jadi romantik kata kauuu. :P

Jeju Island

Jeju island in korea beauty

Jeju island in korea beauty

Seoul 




Nami Island



Eh banyak lagilah sebenarnya tempat tempat yang best dekat Korea tapi aku malas nak letak semua kat sini. Hahahaha. Ayah sampai tanya akulah haritu 'Hari hari tengok drama Korea , takkan tak boleh cakap sepatah dua perkataan Korea'. Erkk! Ottoke. Mihmihmih. Naseb aku tengok drama Korea je , Wan tu kerja kilang Korea. Mesti dia lagi fasih. Kuikuikui. :P

Rasa macam nak pergi je Korea untuk hanimungggg , tapi kang sesat barat pula kalau Free & Easy plus takde guide ni. Mampos ke mana mana hala tuju aku kang. Ekekeke. Takpe Nadia , kita belajar slow slow. Nanti kita cari buku Korean for Dummies okeng. Teheee!

Thanks for your time , love ya people.


p.s : suruh Wan kidnap Korean staff dekat kilang dia lah jadi guide , boleh tak ? :P


xoxo


32 comments:

  1. Tido la weh.. Tido...merepek je dr td...hahaha...dah la sebut hubby titew.. Muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahahahaha ! Kalau boleh tido , dah tido dah Sally weh. Eh ! Hubby kita lagi okay buat masa ni. :P

      Delete
    2. pesal plak...mintak kongsi Wan tak kasi...so, Yong pun tak boleh kongsi la!

      Delete
    3. Hahahahahaha. Kang ada darah beku dekat muka pula si sally ni. :P

      Delete
    4. lu kasar wa balas derr..hahahahaha :P

      Delete
  2. ok la ke korea..best tu..mana la tau tengah jalan2 dapat tengok running man..hehehh..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan kak ? Dapat pula jadi penonton , kurlass. Live. :P

      Delete
  3. Fefelingnya. Haha. Kim chi daebak. Betul ke tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bolehlah weh , kimchi memang daebak ! Dapnyaaaa. T_T.

      Delete
  4. waaa... kita pun suka korea.. running man sokmo... hahahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaann ! Kita sampai record runningman dekat onehd tu. :P

      Delete
  5. saya tak minat cerita korea, tapi kalau ada orang ajak gi Korea memang on je. Serius cantik kot!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite pula hantu drama Korea , lepas satu satu kita tengok. :P

      Delete
  6. kak nurie pun minat dong wook eh ? kita sama =B .. haha .. abah pun selalu cakap, tengok drama korea punya banyak, tapi tak reti-reti cakap sampai sekarang.membazir masa .. aigooo ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay! Sep sikit. Ni akak tengah layan Hotel King. Niesa dah tengok ke belum ? Apa lagi. Pergilah tengok kalau belum tengok. Ekekekek!

      Delete
  7. ini boleh jadi port utk honeymeoon nanti nurie...hahahha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kan ! Lan sila sponsor separuh. Ekekeke! :P

      Delete
  8. cik..saye dah pegi..hihi...syok ooooo..bace la entry saye ye..
    layan gambar skali..hehe..best..best..

    http://ndferuz.blogspot.com/2014/05/travelog-sakura-south-korea-incheon-gimpo-jeju.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Untunglah dah pernah pergi. Nanti ada masa saya blogwalk ye. ^^

      Delete
  9. daeeebakkk!!! cewah ckp korea skit, pdhal tahu sebut tu je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekek! Okaylah tu daripada langsung tak tahu kan. :P

      Delete
  10. Assalamualaikum nad, walahiiii best tu kalau dapat pergi.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Tau takpe , bestkan. Berangan pun dah best apatah lagi kalau dapat pergi. :P

      Delete
  11. Gi lah..orang cakap tak susah la nak jalan sana. Kawan aku baru balik backpaker dari seoul... best. Jepun pon laaaaagi best! ngehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke ? Tapi kang dapat kat aku. Sesat merata. Hahaha. Aku fall in love ngan Korea dulu , yang lain nantilah. Hahaha. :D

      Delete
  12. korea memg tpt die byk cntik cntik n awesome kan...nk gi sane sila ajak akak sekali...dgn muke tak tau malunye aka offer diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ajak boleh , bayar sendiri sendiri eh. Ekekeke. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah