Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, July 24, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Baju Nikah

Assalamualaikum & Hello.

Selain daripada borang borang nikah , part yang paling gerun ialah part baju nikah. Hahahaha. Sampai terbawa bawa dalam mimpi lagi haritu. Kemain mimpi baju nikah tak siap weh , tak kelakar langsung mimpi. Hish. 

Dua minggu lepas aku dah pergi butik , nak ambil baju nikah aku dengan Wan. Tapi masa fitting tu baju aku memerlukan alteration since badan aku susut pula dah. Aigooo. Kena kecikkan 1 inci setengah jugalah.  So dua minggu lepas tu pergi ambil baju nikah Wan jela. Jeles. Gggrrrr. Jangan lepas raya ni kau mengembang balik sudahlah wahai badan. -_-"


Selepas dua minggu.


Baju aku pun dah siap semalam !! Jyeah. Dua minggu lepas tu kemain aku request dekat akak tu buat veil sekali. Aku suruh guna je lace and manik yang ada balance daripada baju nikah aku. Naseb baik ngam ngam dapat buat satu veil. Yeyeah. Jimat duit , tak payah susah cari or beli veil yang beratus ratusan ringgit dekat Jakel ke Gulatis ke. Tinggal nak cari tudung je pula lepas ni. Weeee !!~

Pakej pengantin (kain lelaki dan kain perempuan) : RM 550
Upah jahit baju lelaki : RM 130
Upah jahit baju perempuan (include veil) : RM 120

Total damage : RM 800


Motip letak gambar ni dalam entry baju nikah ? Hahahahaaaaaa! Sebab aku tak snap gambar baju nikah , ala tak surprise la kalau letak awal awal dekat sini. Mihmihmih. So , tunggu lepas nikah jela aku review baju nikah yang biasa biasa tu eh.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : bila office mula riuh pasal aku nak kawen , gggrrr. =_="


xoxo


22 comments:

  1. Replies
    1. Aik anum plak yang xsabar eh. Haha. Kita ni lagi tak sabor. Eh. :P

      Delete
  2. xsbr nk tgok baju kak nad... hehehe msti cantik kan.^^,
    apa2 pun selamat menuju gerbang perkahwinan ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa biasa jela Ina , takdelah cantik mana pun. Hihihi. Thank you ! ^^

      Delete
  3. mesti cantik baju Nad ni..bulan puasa memang badan susut sikit.harap maintain la ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haish takdelah Sal , buat yang boleh pakai banyak kali je. Senang. Tak membazir. Haha. Minta mintalah , takut tertelan lemang sampai lupa daratan je. :P

      Delete
  4. hoi..Nurie nak kawen...Nurie nak kawen... nenoo nenoooo

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum nad, tak sabar nak datang kenduri awak. hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Amboii kemain tak sabar lagi tau , bulan 11 eh. Kumpul duit beli hadiah dulu okay sekarang. Ekekekeke. :P

      Delete
  6. wah... Akak pulak yang terlebih excited n nervous nih.... Teringat masa nikah akak dulu.... hahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii throwback sangat tau akak ni. Hahaha. :D

      Delete
  7. wahh. murahnya upah jahit. hukhuk. tak sabor nk tgk baju nikah die.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab dah biasa tempah baju kat situ. Akak tu pun dah kenal. Tu yang dapat murah. :)

      Delete
  8. tak sbar nk tgk bju nye...huhu murah lah upah.... :) nad upah ngn sape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii kemain tak sabar lagi tau. Hihihi. Tempah dengan butik maharani dekat ampang.

      Delete
  9. wooo xsbr nk tgk...sila la jgn lupe jmput akak di sini...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak yang tak sabar nak tengok , kita tak sabar nak pakai. :P
      InshaAllah nanti kenduri kita jemput akak havoc ni yeaaaa.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah