Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, July 4, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Gubahan Hantaran

Assalamualaikum & Hello.

Mula mula kan mama kata tak payah hantaran pun takpe sebab macam banyak duit akan habes kalau ada hantaran hantaran ni. Tapi belah lelaki kata nak adakan juga , even sikit. So , ktorg decide nak letak 5 berbalas 5. Senang ! Kalau dalam gambar pun cantik je sebab sama banyak je jumlah dia. Ekekeke.

So haritu sebelum puasa lagi aku dah pergi cari cari barang dengan mama , nak diy sendiri je. Tak kuasalah aku nak tempah dekat kedai -- upah pun bukannya murah. Kalau satu dulang dah RM 80 busuk busuk , darab dengan 5 dulang. Tak ke RM 400 juga tu. Bazir bazir. Maka dengan itu , kita beli barang sikit sikit and buat sesimple yang boleh. ^^


Antara bahan bahan yang aku pakai untuk gubahan hantaran nikah :
  • Sterofoam (2 size)
  • Gam Uhu 
  • Reben (2 size) 
  • Kain Cotton - untuk balut sterofoam
  • Jarum Peniti 
  • Artificial Flower



Tadaaaa ! Dah siap !! Hahahaha. Satu hari pun boleh siap sebenarnya. Mama kemain gembira dapat siapkan gubahan hantaran tu sendiri. First timelah katakan. Teruja dia sampai yang Wan punya pun dia nak tolong buat. Amboiii. Over sangatttt. ^^

Untuk hiasan atas gubahan tu korang gunalah apa apa yang korang nak. Bakul ke kotak ke sangkar ke apa apa jela. Contoh macam yang dalam gambar tu aku letak sangkar. Senang kan kan kan. Total damage pun tak teruk sangat. Itulah yang paling penting pun. Selamat mencuba.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : harini buka dekat luar dengan Wan , any suggestion tak tempat best best ? pegi gomonae taulah. :D


xoxo


24 comments:

  1. Mama excited tu, layankan je lahye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pasalnye kak , sabar jela. Hahaha. :D

      Delete
  2. bila tengok gubah2an ni, tetiba teringat dah lama tak mengubah, gubah dengan ash jer lah nanti... hew hew hew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Larh kalau tahu akak reti gubah , dah hantar dah. Amboii. Sanggup kurenangi lautan berapi nak sampai rumah akak tu ha. :P

      Delete
  3. kenapa tak pakai hot glue gun instead of peniti? hahaha...

    p/s : BB jom? Mr. Dakgalbi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab mula mula pakai uhu , sekali sterofoam tu cair weh sebab panas. Haha. So penitikan dulu then dekat tempat peniti tu je kite gluekan. :P

      p.s : ala kite nak g makan thai dekat cheras. ^^

      Delete
  4. cantiknya kain polkadot tu..bunga tu pun cantikkkkkk!
    akak pun harini berbuka luar hewhewhew! excited kemainnnn ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambooiii pakar diy ni tau , puji puji. Sila hadirkan diri. Eh !
      Sama lah kita , buka luar harini. Yeay ! Tak sabar nak balik keje. Ekekeke. :P

      Delete
  5. hamboi! excited nebo mamanye pun..ke cover line ni? sendiri yg excited knnnnn :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehek! Kita tak eksaited okay nak balut membalut ni , takde kesabaran. Part nak nikah je ai is eksaited. :P

      Delete
  6. cantik! i love DIY, sbb ada personal touch :) akak dulu pun hantaran tunang/kawin buat sendiri, mak akak tolong.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi satu memang jimat sangat sangat kalau diy sendiri , macam tunang haritu makcik kita yang tolong. Nikah ni , mama pula nak buat. ^^

      Delete
  7. Assalamualaikum nad, kreatifnya diaa. baguslah jimat itu bukan amalan syaiton. hiewhiewwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , kreatiflah sangat ! :D

      Delete
  8. hoi ni yg nak kawen jugak ni. ehhhhhh.

    hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi , ajaklah En Barney kawen. :P

      Delete
  9. Asslmkm.. Bila kita buat sendiri sbnrnya lg puashati. Sbb hasil tgn kita kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , betul betul ! Buat sendiri puas hati , jimat. :D

      Delete
  10. Good Luck on your initiative! Keep up the creativity & good work...

    ReplyDelete
  11. Bestnyaaa :( Nad pulak yg teringin nak kawin kalau camni T.T Hahahaha. Kesian kitorg tak sempat pun nak buka sama eiii sedih gila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha best katanyaaaa , cuak weh ! Alahai yeke ? Nak buat macam mana sorang utara sorang selatan. Adakanlah masa Nad. ^^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah