Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, August 7, 2014

Cerita hari raya di luar ibukota Kuala Lumpur - Part 1

Assalamualaikum & Hello.

Selepas beberapa tahun berhari raya dekat kampung mama which is dekat dalam KL ni juga , tahun ni ayah ajak balik kampung dia. So , balik kampunglah kita di awal hari raya pertama. Tak sempat nak salam salam raya semua -- terus gerak balik kampung dalam pukul 7.30 pagi. Sobssss. 


Sampai sampai je dekat Kuantan around 10 pagi , kereta tak banyak -- jalan pun sangat sangat lancar. Tu yang kejap je dah sampai Kuantan. Kalau ikut orang lain yang balik before raya tu , mahu terkandas dalam jem. Tak mo tak mo. 


First house , mesti pergi rumah paksu (rumah dua tingkat dekat belakang tu). Tapi tahun ni ramai yang tak balik beraya , maka dengan itu memang tak ramai sedara mara. Lagi lagi pesen dorang ni beraya -- beraya asing asing bukan konvoi konvoi sekali. So , tak best ! Hahahaha. 



Lepas beraya dekat rumah paksu , aku sempat juga lari pergi tangkap gambar dekat sekolah agama aku dulu. Hehehehe. Konon konon throwback zaman kanak kanaklah sangatttt ! Kemudiannya barulah ktorg pergi rumah sedara mara ayah yang lain. Dalam pukul 2 petang ktorg pergi rumah makcik aku (port lepak) -- tido ! Petang bangun terus pergi Telok Cempedak.



Buat perangai dekat Teluk Cempedak pada hari raya pertama dengan anak beranak - memang rare. Hahahaha. Ada juga aku nampak budak budak Kuantan yang datang Teluk Cempedak pakai baju kurung baju melayu semua tapi aku -- lepak chill pakai palazzo je. Wakakakaka.

To be continue. Thanks for your time , love ya people.


p.s : 22 hari lagi nak jadi puan oiii , gilelah gilelah !


xoxo



24 comments:

  1. alaaa sian takde baju raye yerrrrr..... bhahahahahaha *gelakkan ko sampai esok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama cakap tak baik biadap ! Hahahahaha.

      Delete
    2. mama kata die sayang aku lebih dari kau hekhekhek!

      Delete
    3. Puuuuiiiii ! Yang sayang sangat dekat ko tu.

      Delete
  2. amboii posing sakan tu. sempoii sngt! selamat hari raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya jugaaaa ! Hiksss. Posing macam orang sewel dah tu. :P

      Delete
  3. baju raya tu baju tunang ek?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Sal , recycle je balik. Hahahaha.

      Delete
  4. nmpak komen baju tunang tetiba stress sendiri. hahahahaha!
    kain dah ada, tapi tak htr lagi.. tapi bila fikir balik satu benda pun tak start pape lagi.. yg ada cuma tarikh je. hahahaha! *ini gelak stress namanya*

    Puan Nurie bilanya nk buat open house rayaaaaa... *saja carik pasal panggil puan in advance. boleh? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisyaaaaaa !! Ni dah bulan August tau , next month dah September !! Pergi hantar cepatlah oiii. Preparation tu takkan semua pending lagi ??

      Semalam kenapa tak datang , Una kate datang. Semalam la open house. Puan pun puan laaaah. Redho. T_T

      Delete
  5. waahh.. meriahnya raya dia.. selamat hari raya, maaf zahir dan batin.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah sebab dapat jalan jalan je mama. Hahaha. Selamat hari raya maaf zahir batin mama. :)

      p.s : mane duit raye kite ? ^^

      Delete
  6. gile lah lg 22 hari je! good luck..jgn sun burn lak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bile reply komen ni , dah jadi 21 hari je lagi. Ahahahaha.

      Delete
  7. Ok, dah baca dari mula baru paham. Haha.

    ReplyDelete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah