Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, August 8, 2014

Cerita hari raya di luar ibukota Kuala Lumpur - Part 2

Assalamualaikum & Hello.

**Sambungan daripada cerita hari raya di luar ibukota Kuala Lumpur - Part 1**

Hari raya kedua tu seawal morning lagi aku dah bangun sebab nak pergi jalan jalan tepi pantai punya pasal. Kalau tak , mungkin kebarangkalian aku membongkang tu adalah sangat tinggi. Beeheee! Bodek punya bodek , ayah bawa pergi jalan jalan dekat Pantai Batu Hitam. 


Disebabkan ayah bawa aku pergi Pantai Batu Hitam , nah selfie satu dengan ayah. Hahahaha. Lepas lepak lepak chill kejap dekat Pantai Batu Hitam , mama pula cakap nak pergi Cherating. Kemain. Makin jauh pula perginya perjalanan kami pagi tu. ^^




Nahhh ! Tetiba dah sampai Club Med Cherating. Posing baik dekat entrance dengan boifren oversea dekat belakang tu. Tssskkk. Daripada Cherating aku ingatkan dah nak gerak balik Beserah baliklah kan , sebab tengahari ke petang nak pergi beraya.

Tapi ? Perjalanan diteruskan ke Kemaman pula ! Hahahaha. Beli Nasi Dagang dekat depan Sekolah Cina Chukai. Sebungkus RM 2 je , sedap weh. Menyesal je makan sikit. Amboi. Tamak. Singgah beli keropok dengan satar then baru gerak balik Beserah. Dekat je sebenarnya kampung aku dengan Kemaman. :P



Sampai sampai je Beserah aku pergi kecoh kecoh petik buah manggis dulu dekat tepi rumah makcik aku. Lepas tu baru gerak pergi check in dekat The Zenith Hotel. Sepatutnya check in raya pertama , tapi mama salah tengok date. Terus kena check in raya kedua. Bertabahlah ye nak. T_T



Lepas check in dekat The Zenith , ktorg terus siap siap nak pergi beraya dekat rumah makcik aku dekat Bukit Sekilau (2-3 minit naik kereta daripada The Zenith). Cheh ! Dekat je. And meet up dengan cousin cousin kesayangan hamba.





Tahun ni memang trending selfie gambar raya pakai monopod. Sebab tulah ktorg pun taknak ketinggalan , sampai drain drain battery. Tiap kali charge pun tak dan penuh lagi dah kecoh nak selfie. Tsskk ! Budak budak zaman sekarang. Ehhhh. :P

Lepas beraya dekat Bukit Sekilau ktorg pergi ke Indera Mahkota pula. Berhari raya dekat rumah pakcik aku tapi kat sane takde gambar sebab masing masing dah malas. Mata dah berat dan time tu nak hujan. Kang selfie kat luar mahu kene petiaq habaq ang. Ekekekeke.

Hari raya kedua tak habes dekat sini , adalah lagi nak sambung tapi yang tu aku buat entry khaslah ye. Sebab ai is malas nak combine. Kang meleret leret macam baju Jiana Jain. Naye ! Ni pun dah terseret seret ibarat dress aku pakai sapu lantai shopping mall. Merepek. Kbai.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : i had fun with the girls last night , thank you korang. muah muah.


xoxo



20 comments:

  1. Replies
    1. Dah macam cili bergerak kan. Ekekeke. :P

      Delete
  2. jap nak cakap, apasal nurie ni comel sangat ek??? ekekekeke...salam jumaat dear... yang penting originality no duplicate and no 360... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehek ehek ! Kite memang comel , peminat kita ramai hokeh. Hahaha. Salam jumaat juga kakak sayang. Kite 360 ke tak memang dah gojes. Tak pasal. Lalalalala. :P

      Delete
  3. hamboiii sampai ke kemaman dia jalan! huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Tahu takpe , terlajak terus. :P

      Delete
  4. Replies
    1. Betul betul , happy time with family. :)

      Delete
  5. Selamat Hari Raya.. meriah dia kesana sini.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya. Kann ! Sakan sangat raya. :D

      Delete
  6. Salam Aidilfitri, Nad...
    comey pakai baju merah tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri jugak !! Hihihi. Comel eh ? Baju recycle juga tu. :P

      Delete
  7. wah..meriah nye raya gi pantai! terserlah seri bakal pengantin..ewah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barulah meriahnya raya , gituu ! Amboii. Over tau , tang mane tah seri. :P

      Delete
  8. kemain pagi raya pergi pantaiiiiii. haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keeenn ! Hado ? Hahaha. Pergi pantai jela mampu. T_T

      Delete
  9. Kitaaa enjoyyyy!
    Haha.

    *penat pi skrol backk dari part 1 dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kemain gigih tau scroll part 1 kak ain ni. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah