Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, August 11, 2014

Mengata dulang paku serpih , mengata orang dia yang lebih

Assalamualaikum & Hello.

Siapa siapa yang follow aku dekat Instagram mungkin tahu apa yang dah jadi few days past , mengenai seseorang yang aku sendiri pun tak tahu siapa dia sebenarnya. Yang kehadirannya memang tak diundang dan diduga , tapi takpe bukan itu main point dia. 

Tapi main pointnya bila aku dituduh 'Tak Matang'. Erm.


Dikatanya aku ni pula yang tak matang , okaylah okaylah. Memang aku banyak main main pun kan ? Tapi yang aku tak faham , siapa yang tak matang ni. Since dia duk cakap aku tak matang , tapi kemain sampai cakap jangan rasa selamat sangat dengan tunang aku. Erk. Erk. Erk. Kalau dia matang , obviously dia takkan cakap macam tu ye ke idok ? ^^


Kalau dia rasa diri dia tu mature enough , in case aku ada buat benda yang sakitkan hati dia or lukakan hati dia secara tak sengaja or sengaja dia should understand the situation. Especially bila aku dah minta maaf ke apa , bukannya dengan cara balas balik untuk tunjuk diri dia tu matang habes. Ehek ! Shame on you.


Kalau rasa diri tu dah cukup matang , you won't dare to come and talk to me using 'someone else'. Kalau rasa diri tu dah cukup matang , confront like what adults do. Bukan main hide and seek belakang bayang bayang orang lain. Kan dah matang , kita settlekan cara matanglah ye. Bukan macam cara budak budak minta kawan kawan suarakan on behalf. Childish. So , renung renungkanlah siapa yang matang siapa yang tak. Ngeee !!~

Thanks for your time , love ya people.


p.s : 18 days to go , ya Allah permudahkanlah semuanya dan jauhkanlah bala bencana. :)


xoxo


22 comments:

  1. goodluck dear! mine is 20 days more to my engagement day hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah wah ! All the best juga ye kakak cantik. :)

      Delete
  2. Ya Allah ape kena la masih ada lagi yang tak boleh tengok orang senang ni..
    Siap berani cakap "jangan rasa selamat dengan tunang u tu?"

    Meroyan dia.. Sian kan dia makcik.. Ishhh Ishhh..
    Tak dapat wan la tu cakap macam gituwww..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat macam mana makcik , mulut dia. Kita bukan boleh tutup. Dia nak cakap apa dia punya pasal , selagi kita dengan Wan baik baik je. Alhamdulillah. :)

      Delete
  3. ujian bakal pengantin tu kak nadia.... sabar ya.... i'allah banyak kan berdoa, solat hajat. agar allah tenangkan hati, jauhkan fitnah dan perkara mungkar.... ^^,

    ina pun pernah rasai saat nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin Ya Rab Bal Alamin , inshaAllah Ina. Doakan kita ye.

      Delete
  4. astagfirullah.. kenapa ada yang bersikap begini, doakan yang baik-baik tak boleh ke..sabar dear ye, mama doakan semoga semuanya berjalan lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin Ya Rab Bal Alamin. Terima kasih mama , itulah ma. Kita pun tak tahulah kenapa boleh jadi macam ni. Minta yang baik baik jela. Hati orang kita tak boleh baca. :)

      Delete
  5. Drama Melayu sangat kan! Ariana Rose, Setia Hujung Nyawa,, semua ada paresit2 mcm ni wehh... makan kacang layan drama.. eeee abis stress aku ngan org cm ni tau,, jgn bg i stress eh i ni nak jadi dulang girl nanti jerawat naik nanti.. huhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Sy rindu awak 200% tu ada parasit tak ? Ko jangan nak stress eh. Aku pun wat lek je , ko tayah nak over. Sekeh karang. Hahahaha. :P

      Delete
  6. errkk?wujud gak manusia mcm ni.ignore je nadia..dugaan nk kawen..sabar ye. majlis da dekat tu, no tension2!=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul. Kita memang malas nak layan dah , terus block nombor dia. Ehehehe. Yeay ! Tak tension pun. Baik baik saje. ^^

      Delete
  7. Orang cantik ni memang selalu diuji. Eh!
    Ingat tu dik.

    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh! Sesuatu sangat tau reminder kak Ain. InshaAllah kak , kita ingat pesanan akak. :)

      Delete
  8. hot sgt tunang nadia ni..huhu..persetan kan parasit2 itu..yg penting 18 hari lg oiiiiii...abaikan bnd2 yg bole buat muka jd stres ye..jenuh photographer nk edit nnt..hahah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Ayue , hot sangat pun susah. Ekekekeke. Memang kita abaikan pun , tak kuasa nak layan. Hahahaha. Ai kan nak gojes gojes je. Eh. :P

      Delete
  9. memang ada jenis2 manusia yang bukan suka tengok orang bahagia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah tu kak , manusia kan. Bukan semua bende dia boleh puas hati. Janji kita happy sudah. ^^

      Delete
  10. jangan layan sangat orang macam ni Nad..semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Sal , memang taknak layan pun. Tah pape je tah. Hahahaha. Amiinn Ya Rab Bal Alamin. Thank you Sal. :)

      Delete
  11. perlunke menilai tahap kematangan org utk berkahwin??kdg kdg org yg tak matang bile bkahwin die akan jd matang...so??what's the problem??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahla kak , wire dia putus lapan kot. Ekekeke. Biar jela orang nak cakap apa , janji kita tahu diri kita macam mana. ^^

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah