Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, August 25, 2014

NadiaWanWeddingPreparation : Mandi Bunga , Lulur dan Air Mawar

Assalamualaikum & Hello.

Actually , aku banyak terima soalan -- 'Dah mandi bunga ke belum ?' , 'Dah pergi spa buat pakej naik seri pengantin ?'. Hurm. Maybe pada segelintir orang , mandi bunga dan pergi spa naik seri pengantin ni dah jadi macam perkara wajib buat sebelum kahwin. Tapi bagi aku macam tak wajib je buat semua tu , sebab iollss memang dah berseri seri ape. Ekekekekee. :P

Mandi Bunga


Semalam dah alang alang keluar dengan mama pergi Jalan Tar. Terus terbeli sikit rose petals. Sampai 3 4 warna aku beli rose petals weh , ada warna merah , ada warna pink , ada warna putih dan juga kuning. Nak juga aku rasa apa yang best sangat mandi bunga ni. Ehek! Manalah tahu tetiba aura daripada minah brutal jadi minah bunga ke. Ekekeke. Rujuk gambar , macam ginila agaknya rupa mandi bunga tu. Tapi rumah aku takde bath tub , takpe kita fefeeling jela dalam besen (dibaca kalau muat). Kalau tak pun , kita cebok jela sendiri. Hahahahaa. 

Lulur


Lulur. Serious bila aku dengar perkataan lulur ni , tak tahu nak imagine macam mana kekdahnya. Aleh aleh bila aku google -- larh macam skrub badan je. Ciskek betul ! Bezanya lulur ni kalau buat dekat spa , adalah orang yang tolong sental badan korang. Kalau kat rumah ? Kau sentallah sendiri sampai tergeliat urat bahu. Mihmihmih. Kau mampu nak lulur badan guna coklat ? Hahahahaha. Takpela , ai lebih rela makan coklat tu daripada dibuat lulur rupa ini. Kita back to home basis jela , guna beras , kunyit hidup and halia. Settle ! Tak payah nak coklat sangat. Lempang laju laju. :P

Air Mawar

sumber : Google

Air Mawar ni yang tahu kalau siram dekat kubur je. Untuk kegunaan kulit muka ke dalam masakan ke semua aku tak tahu. Tapi tula , bila Bella cakap dengan aku haritu. Untuk naik seri pengantin boleh pakai air mawar aku pun gigihlah pergi beli semalam dekat Mydin Jalan Tar tu. Tapi bila tengok harga dia RM 2.90 , aku jadi takut pula nak sembur. Bella siap cakap kalau nak sembur tu baca sekali surah yusof. Baiklah Bella ! Kita ikut. Mohon esok lusa tulat muka kita akan gojes macam Che Ta. Lulzzz !! 

Thanks for your time , love ya people. 


p.s : alhamdulillah , muka yang berbiji biji gara gara allergic da mula surut.


xoxo


20 comments:

  1. Assalamualaikum nad. fulamakkk mandi bunga terbaik. tapi kita tak sempat nak buat pun. mandi wajib masa pagi nikah tu. bersihkan diri baik punya. ahakss (dibaca bukan melucah ye).. betul cakap bella tu, jangan lupa amalkan. counting days for you, hahahha. Bestnya, rasa nak ajak suami p nikah lagi sekali. Boleh? hahahaa ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Mandi wajib tu memang wajib. Ekekekeke. Tula , kita baru nak start amalkan pun. Terhegeh hegeh punya Nadia. Hahahaha. Amboii semangat tau dia yang counting days. Meh ar Sheila , nikah sebelah kita. Hahahahaha. :P

      Delete
    2. hahaha kang terbuntang Adam tengok, kejadah umi baba dia nikah lagi sekali. hahahhaa serius, hujung bulan ni sampai 4 orang kawan kawin termasuk nad. mau tak counting days kan. ikut debaran sekali, taktahu kenapa setiap kali member kawin. kita pun berdebar macam kita pula pengantinnya. ahhahahahha sengal sheila ni ;p

      Delete
    3. Hahahaha kan ! Besar kecik besar kecik je mata Adam pandang umi baba dia. Biasalah tu Sheila , kita pun kawan kita nikah. Kita yang over eksaited. Bila diri sendiri nikah ? Eksaited ada , takut ada , happy ada. Macam macam ada. :D

      Delete
    4. jangan sampai terkincit (buang air kecil) sudah.. hahahah semoga dipermudahkan ye. 4 hari lagi.. yeayyy pasni welcome to wifey-mommy club ~~~

      Delete
    5. Yeay !! InshaAllah Sheila , nanti dah pass nikah ni baru kita boleh sep. Sebab da sama geng. Hahaha. ;D

      Delete
  2. wahh. berseri-seri la nanti. btw, leh kongsi tip hilangkan muka berbiji2 sebab alegik tu? hhe thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tips eh ? Takde tips pun. Kita pergi klinik tunjuk muka naik biji biji. Tu je. Lepas tu doc bagi ubat allergic and gatal. Lepas tu kita tukar pencuci muka pakai Cetaphil. :)

      Delete
  3. huiyoo.. mama dulu kawin tak buat tu semua, nak melulur bagai.. tak rajin, asal kita jaga kebersihan cukuplah... nak berair mawar bagai.. mama spray minyak wangi je ... hihihihu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mama kan ! Kita pun tak rajin nak buat semua ni. Tapi teringin , rasanya mungkin sekali ni jela. Hahahaha. :P

      Delete
  4. yeay allergic dah surut... #ehh mana kad jemputan ni... muahahahaha...berseri2lah orang tu... yang dah memang sedia santekkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad jemputan bulan 11 kak , bawa bawa bertenang. Pergi kumpul duit beli prezzie besar dulu eh. Hahahahaha. Yeay! Allergic dah surut , part yang sedia cantek tu tak setuju. Ekekeke. :P

      Delete
  5. hahaha jgn risau nad, seri pengantin mesti naik punye hari majlis tu sbb kite diraikan..fadh dulu pown mandi bunga jgk dlm besen je bt sendiri kt uma..kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan ! Kita pun nak berbesen je dekat rumah , tak sempat dah nak pergi spa bagai. Bazir duit lagi. Hish.

      Delete
  6. haaa kalo dah mandi tu kira 3 ari takyah mandi la kan.. hahahahaha sampai majlis nanti pun takyah mandi kang ilang seri bunga pulak.. hahahah aku tak mandi bunga or spa or what ever.. tp org ckp aku beseri2.. sbenarnya seri tu datang sbb happy dan rasa bersyukur yang mmg jelas nampak dari muka.. so jangan stress tu je.. tp bagus gak ko mandi tu.. sbb tgk ko pun mcm tak mandi je hahahahaaah.. lebiuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen ko takde lagi panjang ? Malas ar nak bace. Next please !!! Hahahahaha. Ko dah boleh boleh settlekan anak anak buah ko. Dah settle ke belum ?? Haaaaaaaa.

      Delete
  7. patut bujang tak kahwin-kahwin macam Sal ni yang kena mandi bunga.bakal pengantin memang dah berseri-seri..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errkk ! Tetttt no komen terus. Jom kita mandi bunga sama sama. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah