Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, August 19, 2014

Oh macam ni rasanya nak jadi pengantin , wooo !

Assalamualaikum & Hello.


10 hari lagi - ya - 10 hari lagi nak jadi isteri orang. Perasaan nervous tu tak payah cakaplah. Asal pikir pasal akad nikah je terus sakit sakit perut , berpeluh tapak tangan. Hish. Teruk. Macamlah aku yang nak kena lafaz akad tu. Mihmihmih. Over.

So far alhamdulillah , persiapan semua berjalan dengan lancar dan almost complete pun. Tinggal tunggu masa nak cuti panjang and get married. Ehek ! Untuk akad nikah ni takde banyak benda pun nak buat since reception ktorg pun ada gap 2 bulan selepas akad nikah. Maka dengan itu , untuk preparation reception -- kita pause dulu. Lepas settle akad nikah kita continue balik. ^^

Daripada segi fizikal dan mental , hurm. Nak kata prepare sangat pun takdelah , just go with the flow. Tapi yang penting external hard disk tu aku dah kasi clear daripada gambar gambar ex boifren mahupun scandal. Lulz ! Hahahaha. Kang tanjat boboi pula laki kita tengok , ehek ! 

Tapi serious , bila aku duduk melamun tu kadang kadang terpikir juga. Macam manalah kehidupan aku lepas kahwin nanti. Hish. Makin elok ke , makin teratur ke , makin kelam kabut ke ataupun terus kelaut ?? Yelah , selama ni hidup dengan family sendiri je , lepas ni ada hati lain yang nak kena jaga. Fuh ! Fuh ! Fuh !

But the most important thing now , I need to let go all the past and come forward to my future. Lupakan semua yang dah terjadi in the past and learn from mistakes. Sebab aku bukannya nak hidup lagi dalam masa lalu , aku nak hidup dalam masa sekarang dan akan datang. So , just let it go. Usah dikenang barang yang lepas. Masing masing ada life masing masing -- so kita enjoy !!

Apa pun , yang penting sekarang ni jangan serabutkan kepala otak dengan benda yang tak sepatutnya. Just enjoy hari hari terakhir aku untuk bergelar seorang Cik dan seorang anak perempuan sulong dan tunggal untuk family aku sebelum gelaran aku ditukarkan menjadi seorang Puan dan seorang menantu perempuan tunggal. But my status in my own family masih remains ye. Ai takde adik perempuan nak caras title tu. Ekekeke. May Allah ease everything , inshaAllah. Amiinn Ya Rabbal Alamin.

From 2012 till now , ^^

Thanks for your time , love ya people.


p.s :


26 comments:

  1. In sya ALLAH di permudahkan segala urusan.... Doa dan tawakal semoga majlis berjalan dengan lancar... hehehe... Jumaat masa akad nikah Nad akak cuti.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn Ya Rab Bal Alamin. InshaAllah kak. Nebes ni. Eh yeke , mehla jemput datang. Lepas asar dekat masjid besi. ^^

      Delete
    2. In sya ALLAH... Akak tanya husband akak dulu... Esoknya (Sabtu) ada jamuan birthday Rizqin... Kalau settle beli barang and sempat ke tempat Nad akak pergi... Jemput juga datang rumah akak hari Sabtu tu ye.... hehehehe....

      Delete
    3. InshaAllah kak , kalau ktorg takde ke mana mana bolehla makan makan free. Ekekekeke. :P

      Delete
  2. Pejam celik pejam celik tinggal 10 hari je ! in syaAllah semoga dipermudahkan segala urusan ye nad..bnyak2 doa semoga semuanya berjalan lancar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Fadh , kejap gile pula rasa. Hahaha. Nebes nebes. Amiinn Ya Rab Bal Alamin. InshaAllah Fadh , doakan yang baik baik ye. ^_^

      Delete
  3. alhamdulillah.. xlama dah tu. banyakkan berdoa, dan solat hajat ye. agar majlis berjalan lancar dan penuh dengan barokah... :)

    ReplyDelete
  4. fuh fuh fuh... jaga diri.. jaga perangai.. i will always pray for both of u, walaupun wan gagal ujian kastam kehkehkehkehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah ! Baiklah ! Thank you kakak. Kan ! Ko pun gagal ? Takyah cite banyak , sape nak supply stock bunga api mercun tahun depan ni kalau dua dua gagal. Kahkahkah.

      Delete
    2. ehem ehem suka cita dimaklumkan,, selangkah kakiku didalam kastam,, selangkah lagi tunggu interview pulak.. i lulus ok.. hahahaha

      Delete
    3. Wah !! Serious ? Daebak. Tahniah tahniah. Hahaha.

      Delete
  5. Hamboi hamboiii.
    Selamat berdebar lah ye.
    Debaran akak lama habis dah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kak Ain. Hahahah. Debaran Kak Ain dah tamat , dah ada anak 2 orang dah. :P

      Delete
  6. cantik gmbar tu.. hihi.. let it go~ let it go~ ehek~
    semoga segala urusan berjalan dengan lancarnya.. bestnye dah nak kawen.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn Ya Rab Bal Alamin , thank you Anne. Aish best eh kawen ? Apa lagi kawenlah cepat. Ekekeke. :P

      Delete
  7. 안녕하세요~~! this is twinscraftlife^^ Please visit our blog shop^^ 꼭 오세요~~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. nad...sgt excited bce ni...tahniah nad....nak kawen jugakkkk.....huaa...gatal~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi dia yang eksaited lebih tau , hahaha. Jom jom kawen ramai ramai. Ekekekeke. :P

      Delete
  9. Taniah. Hidup baru nanti pasti menyeronokkan, InsyALLAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih , amiinn ya rab bal alamin. InshaAllah. ^^

      Delete
  10. wahhh...menghitung hari ye awak..congrate yeaaa...!!! upload gmbr banyak2 tau...hard disk kasi clear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you mummy ! InshaAllah kalau sempat kita spam IG tau. Ekekeke. Hard disk tu dah clear dah. Mihmihmih. :D

      Delete
  11. Assalamualaikum nad, dah lalui semua ni.. best gila, rasa nak throwback je. semoga dipermudahkan segala urusan kamu berdua. yeayyy 4 days to goooooo honeymoon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Amiinn ya rab bal alamin. Takut juga Sheila , even tinggal 4 hari lagi. Fuhhh !! Semoga semuanya dipermudahkan. Amiinn. Amboii hanimun terus. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah