Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, August 22, 2014

Shopping barang bilik dekat IKEA , ehek !

Assalamualaikum & Hello.

Part yang paling aku tunggu tunggu semestinya part membeli barang barang nak decorate bilik tido lepas kawen nanti. Yelah , since aku akan duduk dekat rumah mertua untuk sementara waktu. Takkanlah nak kene tido katil bujang dan bilik 'lelaki' kan. Mestilah kena adjust apa apa yang patut. Tak gitu ? :D

So , semalam alang alang aku MC dan kebetulan Wan pun cuti. Mohla kita ke Ikea. 





Pusing pusing Ikea sebenarnya semata nak beli bedsheet and some decoration thing je since bedroom set ktorg dah pergi order dekat kedai perabot lain. Tak cukup kaya lagi nak pergi beli bedroom set dekat Ikea ni oii. Ekekeke. Sambil pusing pusing cari bedsheet tu , sajalah usha usha rak buku -- side table -- rak tv segala. Hihihih. Survey survey harga , kalau nak beli semua selambak -- memang tak bernapas aku kang. 


Selfie dekat Ikea ni memang dah jadi perkara wajib. Aku suka decoration bilik dekat tempat aku snap gambar ni. Simple je. Cozy je weh , rasa nak tido je kat situ. Over. Nak buat bilik macam ni juga boleh tak ? Bolehla bolehla. Ada tak orang nak lanje kita beli furniture dekat Ikea ni ? Eheheheeee.


Selepas 2 jam berhempas pulas , akhirnya kami keluar dengan muka ada sinyum. Mihmihmih. Nak dijadikan cerita , sementara tunggu Wan pergi toilet boleh pula terserempak dengan kawan lama. Yang dah 3 4 tahun tak jumpa. Gilalah. Such a long time akak tak jumpa awak Ty. Dahla makin kurus awak tu Ty , kasilah berisi sikit macam dulu. Ini tak , dah macam skeleton dah akak tengok awak tu Ty. Please jangan caras title skeleton tu daripada akak please. Wakakaka.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : muka kena allergy , terus tukar pencuci muka pakai Cetaphil balik. mahal. T_T.



xoxo


8 comments:

  1. Assalamualaikum nad. yeayyy lagi seminggu je jadi kekasih halal dunia dan akhirat. In shaa Allah. semoga Allah permudahkan segala urusan kalian berdua. tazabar nak tgu kenduri awak berdua. heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Tak yeay lagi ! Hahaha. Kena tunggu settle semua baru boleh hip hip hooray. Amboii. Amiinn Ya Rab Bal Alamin. InshaAllah Sheila. Kita pun tazabar nak jumpa Adam. Eh. :P

      Delete
  2. Yang ngata orang kurus tu kan, macamlah dia gemok bebeno :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha ! Tapi dia lagi kurus dari kita kak ain so automatic jadi kita ni berisi sikit. Ekekeke. :P

      Delete
  3. dok umah mertua? mertua ngam..syiok lah!! huhu..da deco nnt kasi tepek cni ok? buat inspirasi :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaaaa kena dapatkan permission laki iollss la kalau nak tepek kat sini. :P

      Delete
  4. lawa nya barang kat sana, murah jugak ye.. nanti mama balik kampunh, singgah sekali lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang murah , murah. Yang cekik , pengsan ma. Hahaha. Boleh je ma singgah. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah