Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Saturday, September 27, 2014

Akhirnya dapat pun makan Mee Ketam , Nyumsss !

Assalamualaikum & Hello.

Actually dah lama sangat tau aku dengar orang duk sebut sebut Maggi Ketam la , Mee Ketam la sampai aku ni jadi cam telan telan air liur je. Disebabkan aku ni memang ketam lover , so bila dengar perkataan ketam je aku dah drooling. Hish. Susah betul. Menaip ni pun dah hampir merembes dah air liur aku ni. Adik ipar aku pula cakap ada Mee Ketam sedap dekat Nilai. Pfftt. Lagilah membuak buak perasan aku kan.

Conversation ini telah berlangsung di dalam kereta ;

Aku : Bie , jom kita pergi makan mee ketam.
Wan : Nantilah , ketam tengah busuklah sekarang.
Aku : Oh , kalau nanti dah mengandung. Kita mengidam pun nanti ketam busuklah ketam matilah ketam itulah inilah eh ?
Wan : Ish takdela , jomlah kita pergi.
Aku : Taknak !! *pandang luar tingkap*

Kahkahkah ! Dah reti sentap dah , puiii. But , kemarin akhirnya 'ketam busuk' dah tak busuk dah. Jyeah ! Kebetulan semalam adik ipar aku nak keluar makan dengan tunang dia , aku ajak Wan tumpang menyemak. Tunang adik ipar aku kasi option , nak makan Sup Ekor ke nak Mee Ketam ? There you go ! Hahahaha. Mee Ketam lah sudah semestinya. Yareeba yareeba.

Maka dengan itu , ktorg berempat ke MMA Santai Corner Nilai. Sampai sampai terus pilih tempat duduk and terus order makan. Btw , nama kedai Mee Ketam ni ialah Mee Udang D'Laila MMA Santai Corner.  Ada banyak menu dekat kedai ni sebenarnya. Antaranya : Mee Udang + Ketam , Mee Kupang , Mee Udang Galah , Mee Ketam , Mee Udang + Kupang dah sebagainya.



Saje je belanja sampai dua gambar Mee Ketam. Mihmihmih. Yang Mee Ketam tu aku punya dan Mee Udang tu Wan punya. Serious ketam dia besar gila , lembut pula tu isi dia. Sedapnya yaAllah. Rasa macam nak repeat lagi je malam ni. Eh ! Hahahaha. Rasa macam nak request  dua ekor ketam dalam satu mangkuk. Haahahaha. 

Harga pun affordable , untuk Mee Ketam RM 10 je. Harga Mee Udang pula mengikut size , kalau Mee Udang Galah RM 12 , Mee Udang + Ketam RM 17 , Mee Udang L RM 12 , Mee Udang M RM 7. Murah kan ? Sedap pula tu. Berbaloi baloi rasanya. 

Untuk ke MMA Santai Corner ni , korang boleh ikut direction pergi ke Seng Heng Nilai. Dekat dekat situ je , kalau tahu Tesco and Giant Nilai pun dah okay dah. Tak jauh mana pun , tapi kalau korang malas -- nah ikut sini : http://4sq.com/bKyfyC.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : ala Wan kerja malam pula minggu ni , T_T


xoxo


25 comments:

  1. best nyaa..harga pon ok...rasa nak slurppp juga nih..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ! Hahaha. Nak balas komen , tertengok gambar. Eish. Lapor. :D

      Delete
  2. Worth it saja price dengan portion dia..heeee

    ReplyDelete
  3. peghhh...apsal mcm sedap sgt nih??

    ReplyDelete
  4. akak pun suka Mee ketam..kat juru penang ni ada satu kedai..sedap sanat..tak ingat nama kedai nya apa walaupun selalu pi makan situ..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa jauh benor jurunya pun adoi. Tapi takpe nanti kalau balik kg Wan dekat Parit Buntar. Minta die seret bawa pergi Juru juga. Hahahaha. :P

      Delete
  5. fuh sekor ketam dalam meggi tu.. confirm sedap tapi BBL dah lama tak makan meggi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat kedai ni jual mee je BBL , takde meggi. :D

      Delete
  6. Wah menarik..aaa..lah..hrga still berpatutan..klau ke nilai le cuba ni.

    ReplyDelete
  7. ya Allah terliurnyaaa tengok udang tu. dahla besa besa T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Tu baru yang size M , kalau udang galah lagi besar. :D

      Delete
  8. Tak manis ye Nad? Hari tu akak pernah makan situ tapi rasa mee ketam tu manis sangat...hahahahahaha... Akak selalu gi situ mesti minum coconut shake special dengan makan la apa-apa... Nanti akak nak try rasa kerang goreng dekat kedai ikan bakar portugis... Adik akak kata sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manis ? Takdela sangat. Hahaha. Tapi itulah , kita tengok kedai ikan bakar portugis tu pun macam best. Kena repeat lagi ni nampaknya. Hahaha.

      Delete
    2. Ok la kalau tak manis sangat... Boleh akak try cuba n rasa lagi sekali...hikhikhik..... Try la adik akak dah makan Ikan bakar Portugis sedap... Kerang goreng pun sedap.... jom makan sama-sama...hehehehehe

      Delete
    3. Boleh je kak , tapi tula Wan tu time keje tak betul. Huhu. Kang tak kena time , huhu. Kalau akak nak pergi rogerlah kita , kot kot time cantek ke. Hahaha.

      Delete
    4. Sama la dengan husband akak... Kerja shift...Takpe kalau akak nak pergi akak bagitahu ye....

      Delete
  9. nasib baik anne tak berapa gemar mkn ketam, kalau tak dah drooling tgk gmbar tuhh.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum... amboiii reti sentap ye. hihiii nasib bukan ketam lover ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam , hahaha sekarang je reti sentap. Tah pape tah. Eeeee ketam la best. :D

      Delete
  11. Nurie, kalau pergi lagi nak ikutttt *ini serius. haha*
    hari tu officemate post gambar mee ketam masa dia g kelantan.. rasa mcm nak caruts je, saja bikin panas. gemok2 pulak ketam dia. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je Aisya , nanti kalau kita nak pergi kita bagitaulah. Suruh encik barney bawa awak tu g Nilai. Sedap weh ketam die. Hoiii. Manis , gebu ! Auchhh.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah