Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, September 18, 2014

Daripada title Cik sampai title Puan , baru sempat nak publish !

Assalamualaikum & Hello.

Daripada tajuk dah nampak yang owner blog ni sendiri tak dapat nak keep track apa yang di post apa yang belum di post. Bertabahlah ye nak. Ni entry super basi weh , serious. Kan haritu aku kengkonon nak buat sambungan entry daripada entry makan makan dekat Suki-Ya tu , aleh aleh -- lupa ! Tahniah Nadia tahniah. Hahahaha.

Maafkanlah diri ini yang semenjak jadi Puan ni , asyiklah short term memory.

Ok. Sambung.

While lepak lepak dekat Espressolab Great Eastern Mall , this 3 cousins of mine datang dengan akal masing masing. Which is nak sleepover keesokan harinya dekat Putrajaya , since lusa aku akan nikah dekat Putrajaya so nak buat sleepover pun dekat area yang sama. Maka keempat empat budak perempuan ni pun gigih google sane sini nak dapatkan best rate untuk hotel yang ktorg pilih. Nak sleepover tapi nak hotel yang exclusive tapi takde duit. Macam mana tu ?



Maka dengan itu , ktorg empat orang bersetuju untuk pilih The Everly Putrajaya sebagai tempat sleepover ktorg. Feeling feeling orang kayo sangat tau sleepover dekat hotel. Tumbuk laju laju. Hahaha. Kemain siap buat comparison harga lagi - Agoda lagi murah ke website hotel punya rate lagi murah. Lepas tu payment siap bahagi empat. Kau hado ? Mihmihmih.



Wefie acah acah candid sikit lepas tu terus keluar jalan jalan Alamanda. Dah namanya Alamanda dengan The Everly tu sebelah sebelah. Apa lagi , gunakanlah masa dengan sebaik baiknya. Jalan jalan Alamanda dengan perut lapar kesudahannya beli Auntie Anne dua tapi kongsi empat orang. Jimat. Beheee!


Tak habes tawaf Alamanda , budak budak ni dah memekak dah dekat telinga aku - 'Lapar , lapar , lapar'. Dah macam pelarian pun ada budak budak ni. Hish. Bila aku tanya nak makan dekat mana -- confuse ! Tahniah. Aku bagi dua option - Padi House or Tomyam Kung. Dia bantai tanya menu pula. Bertabahlah Nadia bawa anak anak kecil ni jalan jalan. T_T

Kesudahan dia aku pilih Tomyam Kung. Boleh aku makan Siakap Stim Limau yang thorbaek tu. Hahahaha. Ikut tekak aku daripada awal kan senang. Tak payah nak confuse confuse. Miahahahaha. Dekat pun dekat , daripada Alamanda ke Precint 15 tu. Alah. Kacang goreng je jah. Wakakakaka.



Makanan yang mula mula ktorg nampak macam banyak pun selamat dibaham sampai habes. Hahahahaha. Konon konon je cakap 'Eh banyaknya , macam tak habes je'. Aleh aleh. Pandang pinggan lepas tu - licin. Lapar eh. Kesian. Hahahaha.

Balik daripada Tomyam Kung , singgah Mydin sebab budak budak ni nak beli inai hitam la ape la. Bila tanya nak beli kudap kudap tak. Masing masing geleng , almaklum kenyang. Tapi tepat pukul 12 tengah malam - kebulur. Apa lagi , kasi telefon Wan delivery la. Konon konon lagi nak makan sikit je , so orderlah 2 Maggi Goreng and satu Indomie. Tapi. Licin !! Siap tak cukup lagi ada. Siap call room service lagi nak order makanan tambahan , malangnya room service tak angkat. So. Tido !!

Cerita untuk esoknya -- which is hari nikah ai. Hahahaha. Masih lagi pending. Harap maaf.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : agak agak kalau update entry nikah bulan 10 nnt dah basi ke belum ? hahahaha.


xoxo


27 comments:

  1. Kawan kak Nurie yang seorang tu macam muka Anzalna laa.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cousin la Azwar. Aah dah ramai sangat dah cakap muka dia camtu. Tapi dia tak suka. Hahaha.

      Delete
  2. Selamat pengantin baru..jom singgah blog Acik

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hai salam perkenalan. jom singgah blog mimi. suka tengok cousin n nadia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mimi ! Kita dah follow mimi balik. Amboi tah apa la yang suka sangat tengok ktorg tu. :)

      Delete
  4. Assalamualaikum.. cutenya makwe2 ni ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Cute kan. Biasalah jawa mari. Kahkahkah. :P

      Delete
  5. takde basinya, update je lah.. suka mama baca jenguk pengantin cun!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menunggu gambor ni ma , ingat nak publish yang guna gambar elok je. Takyah buat dua kali. Tu yang lambat sikit. Hahahaha. :D

      Delete
  6. salam blogger indonesia untuk malaysia semoga selalu sejahtera dan di lindungi alloh SWT

    Free Pertamax

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya , kamu juga ya semuga sentiasa dilindungi Allah SWT. Terima kasih followin. :)

      Delete
  7. Selamat Pengantin Baru. Tahniah :)

    ReplyDelete
  8. Sila gigih update pasal wedding. Tak sabar nak baca. Tgk gamba daybed Everly, teringat pending entry duk sana jugak. Ahaks! Adoi, berderet entry backdated yg x sempat nak publish...*tsk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kita punya banyak backdated ni kak , pening kepala dah tak tahu nak update mana satu. Tak cargas betul. Hahaha. :D

      Delete
  9. sila beri kekuatan untuk update entry hari2..waaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak update hari hari pun event mencurah curah kan , sila jangan update dah. Hahahahaha!

      Delete
  10. tetiba rindu pulak Alamanda ni. tempat dating dulu2 tuuuuu... hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat bermain. Gitu. Hahaha!

      Delete
  11. lama gila tak jajak alamanda...ahkak dah tak setadi kat beranang ni...x ingat dah bau alamanda...gittew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan typo...baca ja-jak...setailss saloma :P

      Delete
    2. Wakakakakakakka !! Jajak pun bolehhhh. :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah