Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Monday, September 29, 2014

Happy 1st Monthsary Suami !

Assalamualaikum & Hello.

Ehem. Dalam pukul 5.30 petang ni , alhamdulillah kami telah sebulan menjalani kehidupan sebagai suami isteri. Actually banyak lagi yang lack sana sini , biasalah kalau dulu semua benda buat pakai redah je. Sekarang ni ? Nak buat pun kena pandang pandang sebelah. Hikhikhik.

So far semuanya masih cantik di dalam kawalan captain kesayangan hamba. Syukur. Alhamdulillah. Hehehe. Actually ktorg ni masih lagi dalam mood pengantin baru , almaklumlah majlis belum habes lagi. Maka dengan itu , ktorg masih lagi officially pengantin baru. Mihmihmih.

Even baru je kahwin sebulan , tapi dah ada yang pegang pegang perut sambil tanya 'Bila'. Maigod. Baru sebulan kot aku kahwin , tumbuk karangggg ! Kasilah chance kite nak anje anje dulu dengan ami aye. Bahahahaha. Tidak sanggup kasih sayang ini dibahagi bahagi. Eh ! Hahahaha. Tapi kalau dah ada rezeki , ktorg terima seadanya. Tak gitu ? Ai is okay je. Ehek!


Hey Suami.
Since this is our first marriage and this is our first month together as husband and wife , syg tahu banyak lagi yang masih kurang. Masih banyak lagi yang perlu dibaiki. But I know that both of us will fix it time by time kan. Thank you so much for being a good husband sepanjang sebulan perkahwinan kita ni. Yela. Ada orang tu first time tengok bini die terbaring sebab demam and gastrik. Brah ! Hahahaha. Thank you for accepting me , my strength and my weakness. Can't help to say that I love you very much. May Allah bless our marriage until Jannah , InshaAllah. Hugsss.

Okay too much sugar in this entry ! Thanks for your time , love ya people.


p.s : kita jumpa hari Rabu okay suami. r-i-n-d-u ! kbaiiii.


xoxo


28 comments:

  1. alolo...sweet sangat entry ni boleh kena diabetis..hehe. sekejap je dah sebulan ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe Sal , kejap sangat pula rasa. Hehehe. Diabetes terus. Cepat cepat makan ubat. :P

      Delete
  2. sila bertabah lah makcik dengan orang tanya "dah ada isi ke" T_______________________TT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laki awak pun salah sorang , kahkahkah ! Kita suruh Wan tanya Mangga Telur ada lagi ke tak. Dia ingat kita geng awak. Lol ! Buat masa ni kita okay lagi dengan soalan tu. :P

      Delete
    2. haa semalam tak jadi futsall.. kalau tak dapat dah awak mangga telur.. kat rumah kita banyak lagi ni..

      Delete
    3. Tulaaaaa , bengong tau dorang ni. Mencik kita ! Nanti tengoklah kalau kita balik putra rabu or khamis kita wasep awak. Terliur teruk tengok mangga telur tu. Hahaha.

      Delete
  3. Heeee...enjoy those moments...once in a lifetime orang kata... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly ! Currently enjoying those moments. Hehehe. :D

      Delete
  4. ye la.awal lagi..eh!~akak dulu lepas setahun kawen baru mengandungtau..sempat la berbulan madu selama setahun..lepas tu 9 bulan bermanja2 layan kerenah ngidam itu ini..dekat 2 tahun baru ada ank..best OOO...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnyaaaa ! Tapi tula , kalau dah rezeki. Biarkan saja. Tak gitu ? Hahaha. :D

      Delete
  5. enjoy dulu kemanisan berumahtangga bt mase nini..nnt da masuk fasa2 ibu mengandung mmg xrase dah indahnyer berdua..kene layan badan sendiri, silap2 dkt dgn suami pown xnk dah..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Fadh , ada juga tengok member member yang pregnant. Sampai benci nau tengok muka laki sendiri. Hahahaha.

      Delete
  6. Alhamdulillah.
    Kahwin ni macam pergi sekolah. Budak darjah satu kan byk kena belajar, gitu jugalah perkahwinan.
    Ada masa wangi, ada masa masam, tapi percayalah, kedua-dua masa itu akan mematangkan suami isteri.

    Love,
    Kakak korea
    Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ! Kita agree dengan apa akak cakap. Kita tinggal nak pakai beg sekolah and beli buku ulangkaji je ni. Hahahaha.

      p.s : tak boleh blah kakak korea ni. Hahahaa. :P

      Delete
  7. happy month-sary..haha! cecepatlah dpt baby yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Timm ! Amboii. Cecepat terus dia kata. Hehehe. InshaAllah. :)

      Delete
  8. aku takde kencing manis lagi wehhh... baca ni je terus rasa mcm semut datang hurung aku.. hahahahahah semoga terus happy sampai bile2 and make baby ok! gaduh sikit2 tu biase la,, tak kawin la kalo tak gaduh hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko dahla gemok na , sila suruh binatang lain hurung kau. Hahahaha. Thank you kakak ! Betullah tu , tak kawenlah kalau tak gado anje anje sikit. Kahkahkah.

      Delete
  9. Sweetnyaaaa, ni yang rasa best nak kahwin ni. Hehe. Selamat 1 bulan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa alaaa mane ade sweet la. Hehehe. Kahwin jangan tak kahwin. Thank you AR. :D

      Delete
  10. memang sweet.... suka..suka..suka... :) hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip haip ! Ade je eh. Mane ade sweet la Ina. Biasa biasa je. :D

      Delete
  11. Congratulation Nad and Wan...semoga berbahagia ke anak cucu...nanti kirim salam ngan Wan ehh.hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Lan ! Baiklah akan sampaikan kiriman salam anda itu. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah