Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Friday, September 26, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Cameron Highland Part 1.1

Assalamualaikum & Hello.

Selepas puas berselfie selfie dekat Cameron Lavender , maka sepasang suami isteri ni pun bergerak menuju ke lokasi hotel untuk bermalam selama 2 malam itu. Konon konon nak survey jalan nak pergi hotel. Padahal hotel tu tepi jalan je kot. Tehe! Mustahil sangat kalau tak nampak. Jadinya , suami isteri tersebut melajakkan perjalanan mereka ke Cameron Valley.


Tapi 


Tapi


Bukanlah bertujuan nak menghirup secawan teh panas berlatar belakangkan ladang teh. Nehi. Nehi. Nehi. Hahahaha. Tujuannya ialah untuk selfie semata mata , ye - sampai terlupa nak beli teh buat souvenir. Tak memasal sebelum balik KL kena singgah lagi sekali. Kekekeke.




Walaupun cuaca petang masa ni tak berapa nak sejuk , tapi tetap rasa nyaman gila bila nampak kehijauan ladang teh ni dekat depan mata. Rasa sejuk sangat hati bila tengok ladang teh. Hehehe. Tapi yang panas hati tu sebab ramai orang. Brah. Kalau nak ladang teh yang tak ramai orang silalah pergilah tanam sendiri Nadia. Mihmihmih.




Yang suami isteri ni pula , walaupun dah tahu dan dah nampak orang ramai dekat sekeliling tu tapi tetap -- menjulang naik monopod iollss. Kahkahkahkah. Yelah , tanpa bantuan monopod tak cantiklah view selfie suami isteri iolls. Ekekekeke. 

Tak lama pun ktorg dekat Cameron Valley tu , memang betul betul untuk selfie semata mata. Lulz. Lepas tu ktorg terus mengagau cari kedai makan , baru nak datang feel kebulur tu rupanya. Pusing keliling sampailah terjumpa satu tempat ni. Cantik. Singgah untuk tangkap gambar je. Lagi sekali ye singgah untuk tangkap gambar je. 


Haaa nampak ? Cantikkan ? Dekat dengan Klinik Veterinar , berdepan dengan tempat tu ada padang bola. Itu jela landmark yang aku nampak dekat situ. Tapi ni bukan place of attractions pun , aku dengan Wan je yang rasa tempat tu attraction. Bahahahaha.

Pusing punya pusing punya pusing , akhirnya ktorg jumpa satu kedai makan. Dekat shoplot baru dekat Brinchang tak silap aku. Landmark , sebelah Bank Rakyat dan sederet Watsons. Nama kedai Restoran Erra. Yang best pasal Restoran Erra ni ialah buffet lunch berharga RM 10 seorang. Even choices takdelah banyak sangat , tapi serious sedap !! Tak rasa rugi langsung. Sedap sedap. 

Source : Restoran Erra

Aku dengan Wan , dua hari berturut lunch dekat sini. Hahahaha. Nampak tak betapa sedapnya semua makanan yang ada dekat Restoran Erra ni. Oh ya , kalau korang nak datang tu sila datang awal awal sebab makanan buffet dia cepat habes. Biasalah buffet , semua bantai amek tak ingat orang belakanglah kan. Hehehehe.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : lepas ni ada ke sambungan cameron highland part 1.2 ?


xoxo


26 comments:

  1. sweet gamborr .. masih dalam mood berhoneymoon lagi ke kak nurie ? hehe .. selamat berhoneymoon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdela Aniesa , baru ada masa nak update dalam blog. Huhu.

      Delete
  2. header baru yang menawan... hi hi hi...berseri2 pengantin baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kakak cantik ! Eh , mana ada seri dah kak oi. T_T

      Delete
  3. ni ada sampai part 6 ke ad repeat paper? cm ne ni nak kira siap main point2 ni? btw happy to see u guys in this way.. mcm cepat je dapat baby nampak gayanyerrr hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni kira dia macam dalam satu hari ada 3 4 tapak lawatan , boleh ? Hahahaha. Amboii. Doa kemain sangat tau. Hahahaha. Amiinn. :D

      Delete
  4. timm sana asik makan cendawan greng jer..hehe..wah! aura pengntin baru btol^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboooii sedap na la tu cendawan goreng dia. Heheheh. :D

      Delete
  5. bestnya CH
    kalau boleh rasa macam nak menetap kat sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul ! kita pun rasa nak duduk dekat sana. :D

      Delete
  6. bestnya honeymoon tempat sejuk sjuk macam cameron.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronokkk tapi kalau tak tahan sejuk , tak selesa. Huhuhu. Naseb kulit kite tebal. Hahahaha.

      Delete
  7. kitorang pon gila ber monopod masa honeymoon dulu..mot pics mmg selfie..hihi.. ada part 1.? ni?? suspen btoi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah orang hanimun kan , takkan asyik nak minta tolong orang amekkan gambar je. Ye dok ?

      Delete
  8. semua gambar cantik2 walaupun hanya dengan bantuan monopod...melopong je kami tengok..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa janganlah lopong lama lama , nanti lalat masuk. Terus taun nanti. Hahahaha. :P

      Delete
  9. weee~ ada beli teh kat kita tak....????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maafkan kami Sally ! Sebab berhanimung di tengah tengah bulan. Hahahahaha.

      Delete
  10. restoren erra.. ingatkan erra fazira yang masak. gigih panjat ladang teh nak selpie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakaka ! Motip tau erra pazira nak masak. Gigihlaaa nak gambor cantik. :D

      Delete
  11. Bestnyer..teringt masa g dulu2..hehe...dulu xjumpa pun kedai sedap..mkn kedai mamak yg hampeh giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah tu , dulu kedai mamak je banyak. Sekarang ni banyak shoplot dah. Oldtown pun da ada. :D

      Delete
  12. Cantik cantik nye gamba! Worth it la angkat monopod even orang tengok :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Thank you , cover malu je nak angkat monopod. Teheee ! :P

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah