Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Tuesday, September 30, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Cameron Highland Part 2

Assalamualaikum & Hello.

Day 2 in Cameron Highland started with breakfast dekat hotel di dalam kabus tebal yang membuatkan aku feeling feeling dekat Korea. Almaklumlah bila cakap keluar asap. Hahahaha. Teruja mak jah. Semua gara gara malam semalam hujan turun dengan sangat lebat. 



Memang jarak penglihatan amat sangat terhad ye pagi tu. Ktorg yang konon konon nak pergi naik Gunung Brinchang terpaksa membatalkan niat kerana faktor cuaca. Sedih. Lalu suami isteri tersebut menyambung mimpi indah mereka. Kahkahkah. Hampeh. =_='

As soon as ktorg bangun lepas tu , cuaca dah okay. Dah nampak matahari. Yeay !! Barulah bermula aktiviti ktorg untuk hari kedua dekat Cameron Highlands. Kembali kepada perancangan awal , ktorg tetap nak ke Gunung Brinchang. Ala Mossy Forest Gunung Brinchang yang acah acah macam Lord Of The Rings punya environment tu. Hihihihi.


Tapi


Tapi


Jalan punya jalan , tempat lain yang ktorg sampai dulu. Kahkahkah !! Siapa suruh takde signboard nak ke Mossy Forest tu. Tak memasal ktorg sampai tempat lain. Wakakakaka. Tapi takpe kita pergi tempat yang kita sampai ni dulu lepas tu baru tanya orang macam mana nak ke Mossy Forest tu.


Tadaaaaaaaa , tetiba ktorg sampai BOH Tea Centre Sungei Palas. Hahahaha. Takpela , dah alang alang sampai tu kita pekenalah dulu secawan teh kan. Nak kena bajet bajet Hombak Hindu lagi. So , kenalah amek mood siap siap. Wakakakaka.


Mula mula sampai , aku dah memang expect orang akan seramai belakang tu. Hish. Menyampah je. Maka dengan itu , aku suruh Wan yang queue beli air and foods meanwhile aku jaga tempat. Tempat yang aku pilih ni pun luck luck je kebetulan ada orang bangun. Tssk. T_T



Tapi disebabkan suami ai hebat ! Ktorg dapat meja dekat belah luar. Yeay ! Yeay ! Yeay !! Hahahaha. Barulah feeling Lisa Surihani tu masuk dalam badan. Kemon. Jangan muntah. Mihmihmih. Barulah terasa nikmat minum secawan teh sambil melihat kehijauan ladang teh. Gitu.



Senyum senyum juga , selfie selfie juga. Tapi. Sesuatu telah berlaku. Ehem. Ehem. Apa dia ? Ehem. Ehem. Ye. Holder monopod aku patah pula !! Jyeah. Itulah yang kita mahukan ye kawan kawan. Di saat saat nak selfie , holder monopod membawa diri. Tak pasal kena panjangkan tangan sendiri. Sedih. Naseb baik holder je yang patah , kalau buatnya dengan handphone handphone aku bawa diri ? Heh. Memang berhombak juga tempat tu aku buat nanti. Wakakakaka.


'My husband is one of my greatest blessings given by Allah. His love is a gift that I open everyday.'

Thanks for your time , love ya people.


p.s : adakah ktorg berjaya ke Mossy Forest ? Sila tunggu next entry !


xoxo


18 comments:

  1. assalamualaikum nad. amboiii amboiiii dia kemain tau tunjuk gambar best. jeles aii. hahahha tak pernah sampai sni lagi, sadis tak? hahha nak tgu Adam besar sikit baru best jalan, ye dok.. cepat up lagi next entri ~~~

    *bahana kaki selfie, holder monopod patah disaat honeymoon.agaknya berat sangat dah gambar2 dalam folder gallery tu... wakakakaaa ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila. Betul betul tunggu Adam besar sikitlah best. Takut Adam tak tahan sejuk kalau pergi sekarang ni. Huhu. Amboii. Nanti eh kita update. ^_^

      p.s : tahu takpe ! nak patah dekat atas tu juga. bertabahlah nak. naseb kat pasar malam ada jual. :P

      Delete
  2. wahhhh rindu CH membuak buak plak dah nie..kekekke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila pergi short escape atas ni pula kak. Hahaha.

      Delete
  3. Oooo....ni cuti honey moon la ni eh...tgok insi masih merah di jari......jeles akak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insi ke inai ni kak ? Ai is confuse , confuse. Hahahahaha. :P

      Delete
  4. hujan kan skank
    sure lg sejuk gilaaaa kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe , mesti sejuk sangat. Hish. Rasa nak pergi lagi je. :D

      Delete
  5. nice view... :) hurmmm kalau baca pasal cameron macam nak ajak hubby pergi sekrag... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii. Sedihnya bunyi. Sila pergi ajak hubby cepat cepat. Hahaha. :D

      Delete
  6. kalau dalam mood bulan madu ni,hujan lebatr la paling best tau..hahahaha..adoi..gelak lagi..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii , nampak sangat tu best dia sampai typo merata rata. Hahahaha. :P

      Delete
  7. fuhh...tengok kabus tu memang sejuk giler tuhhh...lan kalau honeymoon boleh overslept nih...hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaka ! Tu bukan hanimun dah jadinya Lan. Bini Lan tu silap haribulan nyanyi lagu talking to the moon. Hahahaha. :P

      Delete
  8. Furhlamak. Selfie camner sampai bleh patah tuh :pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu adegan tidak disengajakan , sibok nak bagi org laluan aleh aleh prapppp patah. Hahahaha.

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah