Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Malaysian Free Auto Backlink Exchange

Thursday, September 25, 2014

Nadia Wan Jalan Jalan : Cameron Highlands Part 1

Assalamualaikum & Hello.

Sebelum kahwin lagi sebenarnya aku dengan Wan dah plan nak pergi honeymoon. Tapi nak pergi tempat yang jauh jauh , yang best best tu nampak gaya macam takde rezeki lagi. So , kita pergi tempat dekat dekat jela dulu. Lagipun banyak duit nak pakai untuk majlis bersanding nanti. Maka dengan itu , kami memilih Cameron Highlands sebagai lokasi honeymoon kami. Sejuk sejuk baru ah syiok ! Kuikuikui. 

13 September 2014

Kononnya nak gerak pukul 4 pagi , kononnyalah kan. Tapi bila dah tido tu , wajiblah terbabas. Pukul 7 pagi baru gerak daripada Cheras. Naseb baik jalan tak jem but still banyak kereta. Singgah R&R Tapah pun , pergh takde tempat duduk. Penuh. Jadinya takdela singgah lama lama dekat R&R. Terus ke Simpang Pulai. Ktorg naik Cameron ikut Simpang Pulai sebab aku tak suka ikut Tapah. Nanti pening - muntah - takde mood.


Cameron Lavender

First tempat yang ktorg singgah bila sampai Cameron ialah Cameron Lavender. Ni pun Rina yang bagitahu aku haritu. Katanya tempat tu cantik sangat. So , bila dah cantik. Wajiblah singgah. Untuk ke Cameron Lavender ni , kalau korang naik daripada Simpang Pulai memang korang akan nampak Cameron Lavender ni dekat sebelah kanan korang. Tersergam indah gitu. Ehek!

Entrance Fees : RM 5 Dewasa/Adult















Cantik kan kan kan kan kaaannn ? Feeling feeling dekat Switzerland sangat duduk dikelilingi bunga bungaan. Hahahahaha. Dekat Cameron Lavender ni pun ada kedai kedai kalau nak beli souvenir. Monopod pun ada jual weh. Hahahaa. 






Sebenarnya dekat Lavender House ni dia kata No Photography. Tapi macam mana nak promote tempat dia kalau tak boleh tangkap gambar. Maka dengan itu , aku snap senyap senyap. Hahahahaha. Lantak. Dekat Lavender House ni banyak barang berasaskan lavender yang dijual. Ada pewangi kereta , pewangi bilik dan sebagainya tapi aku tak beli sebab aku tak suke bau lavender. Gegirl sangat kot bau dia. Mihmihmih.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : aku buat part by part lah eh , kasi chancelah aku yang malas ni. :D


xoxo



24 comments:

  1. nak cerita lagi lagi lagi.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii. Lagi dan lagi eh. Nanti eh kalau kite ada kerajinan. :P

      Delete
  2. Best nye kalau dapat singgah sini. Tapi dengan adanya budah dua ketul tu, mau chaos taman lavender tu kang T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ! Kang ada yang tertiarap atas taman lavender tu eh kak ? Ekekekek. :P

      Delete
  3. baru pegi hari tu lpas raya.. ikut rombongan skolah tapi tak da nak selfie2, segan kat student derr.. kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah ! Kang ada pula murid tegur 'Selfie sorang je cikgu ?'. :P

      Delete
  4. aaa syoknyerrr hneymoon ! siyessss fadh pg ritu xsinggah pown cameron lavender ni sbb naik dr tapah..nyesal xsudah bile da balik..wuaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas bersalin nanti repeatlah lagi. Hiksss. :D

      Delete
  5. sama la tak suka bau lavender..bau dia macam gebu sangat..nak muntah..bau gebu tu paham2 la sendiri cemana..kan??heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss ! Kita faham apa akak cuba sampaikan tu. Hahahaha

      Delete
  6. Hohoho..samala kita..1st honeymoon pun kat CH gaks sb mase nan cukup pitih almaklum dah berhabis mase kenduri but dont wori next time u will continue jauh skittt dari situ okey dik ;)

    Enjoy ur day enjoy ur honeymoon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seppp sikit ! Ehek. Amiinn. Minta minta lepas ni ke laut pula. Hahahaha. Fefeeling tenang. :D

      Delete
  7. suka bau lavender..huhu..ala, dah 2 kali pi sana..tpi xpenah lgi pi cameron lavender..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timm , nanti pergi kali ketiga sila singgah. Sebab cantik. :D

      Delete
  8. nape tak pernah pergi sini. dah 3 kali ke cameron tak pernah sampai sini. manyak syok maaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni pergi lagi. Hahahaha. Ada alasan baru untuk naik cameron kan kan kan. :D

      Delete
  9. Masa ni xsempat singgah...bestnyer..mcm nk kena g lagi je ni..cik mah suka lavender

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh cik mah suka lavender , mesti gila kalau pergi tempat ni.

      Delete
  10. Kenapa masa pegi cameron haritu tak tau pasal tempat nie....dahla akak suka lavender. huwaaaaa T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti tak perasan sebab tempat ni bukan dekat dengan other attraction places kot. Sila pergi lagi sekali kak. :D

      Delete

Nurie.Sya.Nadia Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah